Кадиев към шефа на НАП: Оставката да дойде по-бързо

Данъчните били бухалка на властта, смята политикът
44

Лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев поиска оставката на шефа на НАП Румен Спецов. Причината са дългове към приходната агенция на продадена преди години фирма на Спецов. Кадиев настоява за проверка на фактите около ревизията на фирмата, докато Румен Спецов е бил неин управител и собственик. По думите му е очевидно, че фирмата е продадена, за да се избегне плащане на данъчни задължения.

Зададох няколко въпроса на Министерството на финансите и се надявах да дадат отговори, не трябва да има петна по репутацията. Отговорът на НАП беше формален. Преди ревизионните акт е самата ревизия, която не трае две седмици. Всяко ревизирано лице разбира накъде отиват нещата, особено ако е бивш служител на Агенцията. Това каза за "България сутрин" Георги Кадиев.

Още по темата
По думите му тази проверка се прави за не повече от 3 минути.

"Няма никаква причина да се правят комисии и служителката, която е извършила ревизията, тя е правила проверки на Цветанов, все още е служител там", посочи той.

Според Кадиев щетата вече е нанесена, а колкото по-бързо дойде оставката на Спецов - толкова по-добре.

"Не че имам против Спецов. Ако имаш съмнения в ръководството относно данъчни престъпления, няма начин такъв човек да е ръководител, защото това рефлектира на администрацията надолу. Казусът е морален, не е незаконен. Фирмата към момента на продажбата е била в ревизия и той е виждал накъде отива ревизията. Ако не подаде оставка, трябва да обясни как е продал дяловете си по време на ревизия", заяви още Кадиев за Bulgaria ON AIR.

Промените в администрацията

От думите му стана ясно още, че ако ще заменяме кадри на ГЕРБ с такива, които са уязвими, то няма смисъл.

"Данъчната администрация беше превърната в бухалка на властта, пращаха ги да плашат, в момента тя чака да види дали нещо ще се промени. Върхът трябва да дава пример на по-долните нива. Назначението на Румен Спецов е грешка, няма как да подкрепя това, само защото идва от служебното правителство. Който и да беше финансов министър, щях да реагирам по същия начин", допълни събеседникът.

Предстоящите избори и случващото се в ББР

Кадиев подчерта, че не можем да очакваме кой знае какво от служебния кабинет.

"Войната между ББР и министъра на икономиката - всичко това е на фона на 1 млрд. лева, дадени на фирми, свързани с политически лица. Трябва да има промени и в енергетиката, това не е нещо, което се прави за месеци. Трябват конкурси, това правителство няма времето за всичко това", посочи още лидерът на "Нормална държава" и добави:

"Предприемаме стъпки, с които да постигнем добър изборен резултат. Ако зависеше от мен, на следващите избори всички водачи щяха да бъдат изтеглени назад в листата, защото преференциите помагат на листите. На първи места трябва да има ротации, да се сменят хората. Избирателите се по-малко четат програми".

"Ние предприемаме стъпки, с които да постигнем добър резултат и според мен лявото обединение беше задължителна стъпка. То трябва да продължи да се разширява и в бъдеще, да се привличат нови и нови. Друга задължителна стъпка е да се стимулира участието на хората в листите чрез преференции“, посочи още Кадиев, който ще е водат на листата в област Стара Загора.

"Програмата на БСП е същата като тази за предишните избори. Промяна най-вероятно няма да има и в слогана, но промяна има в самите листи, тъй като се подреждат от партийни конференции по места.“

Относно предстоящите президентски избори Георги Кадиев припомни, че вече има решение на БСП, с което те подкрепят настоящия президент. "Ние сме част от коалицията само за тези предсрочни парламентарни избори, а дали обединението ще се запази и след това зависи от резултата от него. Ако на 11-и юли покажем по-добър резултат и той се дължи на няколко стъпки, една от които разширяване на лявото пространство, тогава има смисъл да се продължи", обясни той като допълни, че личното му мнение е, че Румен Радев трябва да се подкрепи за втори мандат.


44
Още от Политика
Приносът на България за НАТО: Усилване на въздушната охрана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
13
 
! Отговори
Браво , Кадиев.... преди 1 седмица
То и мин. на финнансиите е от същия модел---СЪС ФИРМА В АНГЛИЯ , ФАЛИРАЛА ПОРАДИ НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ И НЕПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ!...Искайте му дипломата от Харвард , за ПО-ГОЛЯМА ДОСТОВЕРНОСТ И ПРОВЕРЕТЕ , ДАЛИ НЕ ЗАКУПЕНА ОТ ЧЕРНИЯ ПАЗАР.
18
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Кадиев е единствения свесен сред шумкарите ! Очаквам в най-близко време да го напъдят пак. Защото, въпреки че е комунист, често казва нещата такива каквито са. И затова червената хунта от време на време го анатемосва.
17
0
 
22
 
! Отговори
СпецоФ преди 1 седмица
Дори и да ме изгоните, аз вече съм копирал и изпратил информацията на шефа в дОбай.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бандата на радев се разпада само за месец, оставка и в затвора радев, слави, дб и другите крадци!
15
2
 
28
 
! Отговори
Ставри преди 1 седмица
Не само Спецов не е подходящ за министър, ами оня с ковчези те и бесилки те, той какъв министър е? Докъде я докараме, зелени чорапи, ченгета, черепи, хора с малки мо.зъ.че.та, на които има една гънка колкото да пазят равновесие да решават съдбините на България.
14
1
 
30
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 1 седмица
Калинките на Радев до един са спецове! Спецов е специалист по неплащане на данъци и съвсем логично е начело на НАП!
13
22
 
6
 
! Отговори
Слепи ли сте преди 1 седмица
Кадиев налива в мелницата на Борисов по заръка на Корнелия Нинова.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ПредприемачНе разбра ли, че не са компютри, а компоти? 5 милиарда за три години. Другите до 10 са наказателни ливи. И се ОТПИСВАТ заради изтекла ДЕСЕТГОДИШНА давност. Ревизионните актове са влезли в сила 2007-2010г. Ревизирани са периоди 2001-2007-ма. ГЕРБ е от 2009-та. И нищо извънредно, ако се върнем години назад по колко са отписвани за съжаление. По толкова средногодишно се отписват.
11
3
 
30
 
! Отговори
Така де преди 1 седмица
Спецов е голем спец по измамите.
10
6
 
36
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 седмица
Всички назначени от жалкия фигурант са същите като шефа на НАП!!!
9
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кадиев винаги е обслужвал интересите на определени бизнес среди.Явно новият шеф на НАП им е духнал под опашките щом са го активирали този "политик".
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тая мутра ли ще управлява НАП - източил хазната за собствени облаги, типична мутра, че и по-нагъл от наглите
7
32
 
7
 
! Отговори
Предприемач преди 1 седмица
Долу ръцете от Румен Спецов. Човека даде информация за отпусканите задължения за 10 млрд. Това което криха няколко години от предишното ръководство. Кадията да си гледа неговата жена с търговията с Ел. Енергия.
6
2
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
И ти забрави как пт продажна на ток от фирмата на жена со спечели 13 млн. лв., а сега ми говориш за ред и справедливост.Не може начело на коалицията да е уволнена за корупция и партия създала мутри и олигарси, фалирала 3 пъти държавата да иправлява!Ни калво да се прави , кпмунист от думи и дела разбира ли?
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тоя културиста са нагушил с кинти-източил държавната хазна и си продал фирмата със задълженията - типично за комунистите, а сега Радев му дава власт да си заличи акитата, ама го пипнахааааааааа
4
8
 
19
 
! Отговори
Кой е Кадиев преди 1 седмица
Кадиев се зарече да вкарва всеки бедняк в затвора който не си плаща сметките към Топлофикация!
3
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Данъчните били най-яката бухалка на ГЕРБавата власт. Но само данъчните ли са бухалка на властта? В по-голяма или по-малка степен не са ли бухалки и всички други контролни органи?
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кадиев, не се закачай с Нацепената калинка...
1
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РАДЕВ. АКО ЧЕТЕШ ТОВА СИ МЪРТВЕЦ. ОТ ГЕРП ЩЕ ВИ НАМЕРИМ И ЩЕ ВИ НАПРАВИМ НА КАЙМА.