Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки

"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил"
19 сеп 2021 12:19, Ния Христова
194
Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки
Снимка: БГНЕС
"Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто хора с добро образование, които са решили да правят модерна България. На мен лично ми трябват и двете. Защото калта, в която сме затънали, е ужасно, ужасно дълбока и да, мафията е тук. Някой трябва да разчисти отвратителния храсталак и блатото, в което сме затънали, за да могат минат добре излъсканите харвардски обувки и да построят новата икономика на знанието в България. Защото ние сме ужасно ретро." Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян от ИБГНИ.
 
"В партийните си разбирания трябва да дотичаме до нещо по-модерно", изтъкна Бабикян. Според него у нас "дясното се възприема като фабриканти с цилиндри, а лявото – като бедни хора с цървулки, кърмещи деца."
 
"Хайде да сложим наум Крум Зарков от Сорбоната до тези две момчета (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) Че по какво се различават?"
 
"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил", подчерта Арман Бабикян и изтъкна, че огромните капитали на крадене могат да си произвеждат "по един Борисов годишно".
Още по темата
 
На въпрос дали няма твърде много играчи на политическото поле с идентични послания и след призива на Мая Манолова за обединение Арман Бабикян коментира:
 
"За мен обединение колкото по-рано, толкова по-добре. Миналата година на площада бяхме обединени. Никой не е питал Кирил Петков – извинявайте, вие от Харвард ли сте, когато му дават микрофона да говори от трибуната, или сте от Йейл, да не би пък да сте от станфордските? Такъв разговор нямаше там. Не давахме думата на партийни секретари, за да могат всички да са заедно."
 
"Търсим обединението повече от една година", декларира той.
 
"Работехме с Асен и Кирил, докато бяха министри. Това е реалността, останалото са лозунги. Досега защо можехме да работим с тях? В конфигурацията, в която се намираме, удрянето с юмрук по масата не работи и това се видя – кой ще е с юмрукът няма особено значение", обобщи Бабикян.
 
Според него е налице психологически драматизъм в политиката и обществото – умеем да се обединяваме около големи радости и големи нещастия, а през останалото време – каквото се нареди.
 
"По средата е онова равното, наречено "да видим какво ще стане". Не какво ще направя, а какво ще стане. Това трябва да променим. Това е онова, гражданското, която трябва да бъде будно през цялото време."
 
"Очакванията на хората са общи и вината я носим вкупом, нищо че не сме получавали мандат", допълни той.

194
Още от Политика
Радан Кънев: ДБ и формацията на Петков и Василев може да са първи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
2
 
! Отговори
Симеонов преди 3 седмици
Друже Бабикян,метафората тук е излишна и ти го знаеш.Сърди се на бъбривите си баби,особено на едната,които ви докараха тревожно, под "летвата" за влизане в 47-мия парламент.Когато наричаш значими личности с имена на животни,резонанса е ясен и той не закъсня.От ИТН,един "агент" "разнищи" автобиографията на обичан от хората министър,резултата вече е ясен.Социолози смъкнаха ИТН от първо място на четвърто, сега.Новия политически проект,ще изхвърли от "лодката" партии които една стоят на краката си!
175
1
 
3
 
! Отговори
Свърши се: преди 3 седмици
С безобразията върху един народ, ама не е блато, а са Авлигиевите обори.... Ама Херкулес не е наоколо ...
174
0
 
0
 
! Отговори
Имаше един момент преди 3 седмици
Дето бях съгласен да приема стара роля - добрата стара образователна класика - ама ме отказахте без СТЕМ мога девет месеца да държа конкурентно адекватно ниво после ще лъжа себе си че нещо правя.
173
0
 
0
 
! Отговори
Е сега разбира се преди 3 седмици
Има следният отговор с мигане на парцали "Кой аз? Претенции към мен да съм казвал такова нещо?"Да офертата за 61 000 хиляди още седи - кажи на банкера, че ако ми ги платиш ще си покрия след девет месеца всичко и няма да ме видиш!
172
0
 
0
 
! Отговори
Ако чуеш: преди 3 седмици
Един разговор от сорта на "Това училище - нищо, че е единствено в пет области дето имат такава специализация да не получава СТЕМ" чудя се какво ли ще кажеш?
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каза блатния ***.
170
0
 
0
 
! Отговори
Би казал човек: преди 3 седмици
Че САЩ имащи опит с колониални режими един път са решили те да го налагат, а не да го унищожават.Още ли нямаш политика относно Сакскобургите!
169
0
 
0
 
! Отговори
Ама аз не разбирам: преди 3 седмици
Човек пробва с добро и по закон да се държите като хора!Вие го вкарвате в Пирогов!Човек пак пробва по закон и доказва умишлена некомпетентност!Пробвате се да го убиете! Не оцелвате. Тръгва пандемия!Човек пак пробва със средствата на правото да се разреши един древен конфликт!Вие го наказвате!Човек се ядосва - казва ви и доказва к'ви сте Вие пак се правите на интересни!
168
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не съм гласувал за Бабикян, но въпреки това съм му голям фен! Изказва се винаги емоционално, но пък винаги казва истината, и то точно тази истина, която ни пречи да бъдем нормална държава! Дясното го възприемаме като "фабриканти със цилиндри", а лявото като "бедняци със ***"! Какво по-точно от това?! Ми вярно си е! Ляво и дясно вече няма! Имало е през 18-ти век, Френската революция! Сега сме 21-ви век и няма ляво, няма дясно!
167
0
 
1
 
! Отговори
Аз смятам! преди 3 седмици
Нали и много искам да спра да смятам ... Гледам 1 милион човека преждевременно под земята а некви си пишат книжки кви герой са!
166
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Депочетата си играеха и чатят в НС ,а тоя Бибиян спеше редовно ,камерите ги даваха 3-- 4 пъти ,взел ум да дава )
165
0
 
1
 
! Отговори
Как да ти кажа! преди 3 седмици
Колониален режим 80 години не пада лесно!
164
1
 
0
 
! Отговори
Ще ти го кажа така: преди 3 седмици
Или династията Сакскобурготски изчезва и си не правиш сметката за едни два милиарда обезщетения дето трябва да платиш или двама човека дето много ще ви липсват ще изчезнат!
163
0
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли как? преди 3 седмици
Се прекратява такава скрита агресия и насилие структурно вградено? Знаеш ли как? С брутална жестокост и назидание! Като умрат още няколко милиардера ще си промениш политиката за непреследвано на Сакскобурготи!
162
0
 
1
 
! Отговори
Ей тоя аутокорект... преди 3 седмици
Един смотан даскал ....
161
0
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли защо? преди 3 седмици
Защото самата исъл, че трябва да клекне пред един *** дамска да моли за милост не му дава мира ....той е много над тия даскали .... Той вероятно знае да чете или пише, а може и да не знае ....
160
2
 
0
 
! Отговори
Знаеш к'во ще н преди 3 седмици
само и само да ми покаже колко е толкова над мене ще извади 61 000 лева и ще ги подпали и ще снима на видео как горят.... Те за такова *** става на въпрос ....
159
1
 
5
 
! Отговори
akudд преди 3 седмици
бабисикян четка млади новия комунистически хибрид с десни и харвардски оттенъци :) :) :)
158
0
 
0
 
! Отговори
Щастливия край преди 3 седмици
Или Хепиенда не е непостижима мисия въпроса е, че в живота някой път отнема години ...
157
0
 
12
 
! Отговори
ИМА И ДОБРИ АРМЕНЦИ! преди 3 седмици
Бабикян говори празни приказки , не е да речеш, че не знае български. Най-добре да заминава за Надолни Карабах, защото руснаците отстъпиха Нагорни на Ердоган.