Според Цветанов липсата на кандидат за президент на ГЕРБ ще помогне на Радев

Лидерът на „Републиканци за България“ е на мнение, че ГЕРБ нямат подходящ кандидат
22 сеп 2021 13:31, Нели Христова
65
Според Цветанов липсата на кандидат за президент на ГЕРБ ще помогне на Радев
Снимка: БГНЕС

Липсата на обявен кандидат за президент от ГЕРБ ще повлияе в полза на Радев. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред TV1 и ТV+. Относно изборите 2 в 1 ще се търси ефектът с избирателната активност от 2016 г., с президентските избори и Референдума на Слави Трифонов.

Попитан защо ГЕРБ нямат все още обявен кандидат бившият втори в партията отговори, че нямат подходящ. „Това е голяма политическа грешка, защото има срокове и хронограмата вече тече и това ще повлияе много сериозно върху изборния резултат в полза на Радев“, категоричен е той.

„При всички положения не трябваше да се повтаря грешката от 2016 г., тогава ГЕРБ издигна своят кандидат десетина дни преди крайния срок за обявяване“, припомни Цветанов.

„Искам да направя една препоръка - влизането в политиката не трябва да бъде като удоволствие или хоби, то е отговорност. Искам да заявя категорично, че пожелавам успех на всеки нов политически проект, защото знам, че ще се сблъскат с много трудности“, заяви Цветанов и се обърна към всички включващи се сега в политиката и политическите проекти. Подготовката и селектирането на хората от листите е едно от нещата, за които няма да има достатъчно време.

„Планът за възстановяване и устойчивост не беше внесен в Брюксел и ГЕРБ има основна вина“, припомни Цветанов и подчерта, че политиците трябва да носят отговорност.

„Държавите от ЕС получиха авансови плащания без Нидерландия и България. Съседна Гърция получи 4 млрд. евро“, каза още по темата той.

„45-то и 46-то НС делегитимираха парламентаризма в България“, категоричен е Цветан Цветанов и добави, че всичко случващо се е било на принципа на конфронтацията. По думите му много е важно да се запази профилът на всяка една партия и политиците, и експертите да са последователни.

„В енергетиката Републиканци за България представи най-добрият експерт Христо Казанджиев, който е пример за последователност в действията и беше част от листите на партията.

Цветанов припомни за бързото строителство на „Турски поток“ и забавянето на интерконектора с Гърция над 10 години.

Цветанов заяви, че има различия с президента Румен Радев и няма определена позиция кого биха подкрепили Републиканци за България.

„Това, което успя да направи Радев през последната година определено е с няколко крачки напред пред другите кандидати“, изрази мнение Цветанов.

Той прогнозира, че и след изборите за Народно събрание на 14 ноември отново ще сме свидетели на конфронтацията от 45-я и 46-я парламент.

По всяка вероятност ще има правителство, но ще е с живот година-година и половина, смята Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Защо давате трибуна на Цецо Апартамента? Колко ви плаща?
48
0
 
4
 
! Отговори
ОРАКУЛ преди 2 години
Много късно го изхвърлиха от ГЕРБ.
47
0
 
7
 
! Отговори
СЪСЕДИ СА... преди 2 години
ЦВЕТАНОВ... и... КОПРИНКОВ.................... КАКВО ПОВЕЧЕ....
46
2
 
3
 
! Отговори
НКЖПО vs ъПКъПъ преди 2 години
Борисов ако физическо-биологически не унищожи тоаи биологическо-физически продукт продуктът ще го изканибалства пред очите на Неукия Кържалийски ЖенскиПоловОрган (НКЖПО), титулован от Бойко ъПКъПъ.
45
8
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Гербер Затова ли лидерът ви ББ вие свирепо, откакто загуби властта.ГЕРБ неистово се стреми да захапе властта.Без власт ГЕРБ ще изчезне/справка НДСВ/.
44
13
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До Алекс. Явно не си от умните щом не разбираш, че ГЕРБ изобщо не искат нито да печелят за президент, нито да управляват. Страхотно се кефят в опозиция да им гледат сеира на другите как се мъчат и съсипват страната да ги плюят както и когато си искат.
43
12
 
11
 
! Отговори
Бай ганьо преди 2 години
Ама най-добре е да си остане радеф, за да довърши държавата на това тъппо племе. И да има кого да псуваме. А като гледам цените, сривът в икономиката, протестите на бизнеса, земеделците, шофьорите, лекарите и т. н. скоро народът ще грабне сопите.
42
3
 
12
 
! Отговори
Bobi преди 2 години
Нали Цв Цв сложи Цецка Цачева и се провали? Хахахахха
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ НЕЩО УМНО, ПО-ДОБРЕ ЗАМЪЛЧИ!!!
40
4
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
П,р,и,к,в,и,а,т,у,р,а,т,а ще при,крива президентът берач на желязо на Герб. Чудесна държава!!
39
0
 
14
 
! Отговори
моч преди 2 години
:)))) До колкото си спомням , преди няколко месеца по време на предизборната кампания , в ведна медиите този се заяви като "НЕЗАОБИКОЛИМ ФАКТОР" :)))) Е , с ръка на сърце съм длъжен да призная този факт - Цв.Цв. се оказа толкова незаобиколим щото всички останали играчи в политическата рулетка го прегазиха безпрепятствено без дори да забеляжат ФАКТОРЪТ му !!!!
38
2
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Прокуратурата ще защити президентът берач на желязо на Герб от престъпления. Чудесна държава!!
37
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
До АлексНе се притеснявай. Длъжността Президент, никога не остава вакантна.:)):)):))
36
16
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
ГЕРБ не могат да намерят авторитетна личност за кандидат.Никой няма да си плюе върху биографията и да стане кандидат на ГЕРБ.Ще хванат някой мишок,колкото да отбият номера.
35
7
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Как така бе, Цветанов? Герб напълни държавата с берачите на желязо. Нима няма един от тях, който да издигнат за президент?
34
10
 
10
 
! Отговори
св. опашка преди 2 години
Ха ха ха . Цвък отговаря защо герберите нямат все още кандидат за президент ,вместо тиквун . Тиквун едва ли може да върже някое и друго изречение и 6-апартаментния му играе севда . А иначе Тиквун се изживява все още като едва ли не заместник началник на вселената и говори под път и над път че той бил махнал Елен Герджиков . Голям таш***к г-жа Петрова на какво ли ще станем свидетели още.
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35Всеки тъпан може да стане милионер, достатъчно е да се продаде. Цв Цв е от по-тъпите -той се продаде за един апартамент.
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветанов е изключително глуповата личност, която хвърли кариерата си в ***, заради един апартамент. И това, след скандала за миналия апартамент... Да повтаряш една и съща грешка, докато ти разкаже напълно играта, това е епична глупост. А човекът е и некадърен на всичкото отгоре.
31
7
 
15
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Глупав, глупав, ама минионер.
30
1
 
22
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Цветанов, защо не си намериш работа като нормалните хора - чух, че във Фантастико търсят касиери.