Борисов: Каква промяна, всичко е надолу - само битка за постове

Четирите партии така са се вкопчили една в друга, че падане няма от хранилката
19 яну 2022 13:45, Нели Христова
474
Борисов: Каква промяна, всичко е надолу - само битка за постове
Снимка: БГНЕС

Говорим 400%, не са 4, не са 40, не са 2-3 стотинки разлика. Веднага ви задавам въпрос - горивото на АЕЦ "Козлодуй" платено ли е? Платено е. Работните заплати същите ли са? Същите са. Въглищата в Маришкия басейн, другия основен производител на електроенергия, нашите български въглища - те не са се повишили. Заплатите на миньорите повишили ли са се - не са. А на фактурата за ток на нашето шивашко предприятие - 380% нагоре. Къде отиват тези пари? Къде се акумолират. Водните корита са държавни. Остават слънцето и вятъра - тях ли компенсират? Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на партийна среща в Силистра, на която му бяха зададени множество въпроси, свързани с положението, в което се намира държавата в момента.

"Днес имаше рекорден брой - над 11 хил. заболели от COVID. Пак над 90 българи са починали, а вчера бяха 161. Вече не е новина, че сме първи по смъртност в света. Акад. Денков се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, а  дълга ваканция. Лъжат. Нали родителят пак трябва да си седи вкъщи. Дали се води дълга ваканция или затваряне на училища, ефектът е един и същ. А това още юни месец трябваше да се предвиди. Щетите вече са нанесени", заяви Борисов относно допълнителните пет дни ваканция за учениците.

"Дори ако приемем, че от днес държавата извади 400% да компенсира това предприятие, то пак от някъде тези пари трябва да дойдат. Така че, като говорим за цената на тока, мога да дам пример с миграцията. В цяла Европа имаше мигранти, но в България бяха 0. В България токът може да отскочи с лев - два, пет. Защото ние го произвеждаме, не го внасяме, а изнасяме. И с една мярка, с един модел, можеше да се отрегулира това. Още юни месец щеше да приключи всичко. Същото е с цената на газа. На мен ми омръзна да слушам шефа на "Булгаргаз" и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски тайни от договорите", допълни още лидерът на ГЕРБ по въпроса с високите цени на тока.

"Сега много трудно биха се възстановили нещата", заяви той. "Цената на тока при нас беше 80 лв., а сега е 4 пъти по-скъпа."

Борисов припомни, че България е на първо място в Европа по наличие на шистов газ и тази тема рано или късно трябва да бъде отворена.

"Миналата година имаше добра реколта. Сега гледам няма сняг, торовете бяха 450 лева миналата година, сега са 1450. Нафтата гони три лева, транспортните разходи скочиха. При мен имаше протести за по 10 стотинки разлика и ние се борихме да смъкнем цената. Сега погледнете", заяви Борисов. "Сега това не ги интересува. Единственото, което ги интересува е, кога ще се направи агенция по храните." 

"Представяте ли си Томислав Дончев, като вицепремиер, да не е внесъл Плана за възстановяване. Представяте ли си го практически? Другите държави вече взимат трета вноска, авансите взеха. Отиват и вземат нови и нови пари, компенсират. Ние още не сме го внесли и като го внесеме, докато евентуално го одобрят, ще отиде април - март. През това време гърци, румънци, хървати, всичко около нас работи с милиарди евро. Ние единствено чегъркаме ГЕРБ", каза Борисов.

"Северът без АМ "Хемус" е обречен", заяви лидерът на ГЕРБ. "Това е пълноводната река на България."

"На ниските цени ви бяха виновни инхаус процедурите, а ние ги пуснахме заради бизнеса. За да може бързо да се строи - до 2024 година да имаме АМ "Хемус" и да имаме София - Видин. Сега със спазване на всички обществени поръчки, обжалвания, почнаха да говорят за 2030 година. От 2022 до 2030 година бизнесът, туризмът да се оправя сам", възмути се Бойко Борисов.

"Сложете го от днес - 11 хил. болни на ден, в следващите 14 дни близо 400 - 500 хил. души ги вадим от работа. За една държава със сравнително малко население, сравнително малка работна сила, това е пагубно", заяви бившият премиер.

"Продължаваме промяната... каква промяна, на вас всичко ви е надолу. Каквото и да хванеш, то е надолу. Битка за постове, битка за агенции, това виждаме в момента", каза Борисов. "За Плана за възстановяване е скандално. Да ни чакат пари в Брюксел, които да ползват хората и да го няма. А в следващия момент ни говорят за капацитет. Нашият план беше готов, оставаше да го приемат и щеше да има едни 50 милиарда."

"За пенсионерите също е една тема, която много се изкривява. Защото на първи януари - юли си върви процеса по актуализация на пенсиите по закон. Тогава, понеже са ни мили тези хора, а и всеки човек, когато влезе COVID кризата, всяко живо същество има нужда от едно и също лекарство, от една и съща храна, от това, да си плати тока. Затова ние казахме - върви актуализацията на пенсиите по закон, но по 50 лева за лекарства на всеки пенсионер. Може да не е много справедливо, защото един е работил повече, но в кризата е все едно сме във война. Може ли на един да дадеш две филии хляб, а на друг половинка? Затова казахме - ще даваме 50, бюджета може да издържи, докато чете кризата. Те за да не излезе, че са тези 50 лева, които ГЕРБ ги даде, ги направиха 20, които ужким Радев ги дава и започнаха сега да ги мамят, а огромен брой пенсионери получиха по-малко, отколкото се надяваха да вземат", коментира Борисов.

"Така се заиграха със страховете и надеждите на хората. Ние винаги сме били честни", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че откакто ГЕРБ са чегъртани, чуждестранните инвестиции са намалели на половина, а министърът Лорер казвал, че потоци от чуждетранни инвестиции течели към България. "Все едно Дунава наполовина да се смали, а вие да кажете: Гледай колко тече!", коментира Борисов. "Трагично е, не е смешно."

"Положили сме огромен труд, поколения политици, за да постигнем Договора за добросъседство. Вчера разбрах, че братският ни народ РСМ няма да напада България и няма да имат териториални претенции. Представяте ли си каква новина - подарените от България танкове да дойдат, да ни вземат Банско, Петрич...Не знам какво са имали предвид, само знам, че пред мен македонски политик не си е позволявал да говори, че се отказват и няма да имат териториални претенци към България. Това е водеща новина: "Спете спокойно, Банско остава български", заяви Борисов. "Към кое да имат претенции?"

"Техният премиер успя да вкара нашия в капана с фашизма. Това не е за подценяване. Защото когато започнахме да говорим за фашизъм в България, тогава аз се извиних за неспасените македонски евреи, но българският народ, обществениците, цар Борис, са положили огромни усилия в това най-мракобесно време и са спасили единствени над 50 хил. български евреи", допълни бившият премиер. "Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер."

"Нека всичко друго остане на заден план и да спим спокойно - няма да има териториални претенции към България", заяви Борисов.

"В момента четирите партии така са се вкопчили една в друга, че падане няма. Всички са се добрали до хранилките", каза още той. 


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде стига си хвърлял прах в очите, Всички знаем че цените се вдигат защото ги задържаше изкуствено. Тия предприятия нали искат да работят на печалба, бил платил заплатите и закупил суровините и проблема с цените е решен. Ами подръжка на инфраструктурата, на инсталациите, далекопроводите? Затова каквото построи се руши на следващата година, защото се прави от днес за утре а съществуващата инфраструктура - мостове и пътища от тошово време бавно си заминават.
410
2
 
4
 
! Отговори
Народът е с теб преди 4 месеца
Леко поотслабнал. Хубав костюм. Изисканата нова вратовръзка е изкарана пред сакото. Розав лак на ръчните нокти. Премерени, точни и верни слова, изречени не добре течашта и логическа мисловна дейност. Всичко това показва каква огромна загуба за цялата държава и население причини предателството на Плевъртялналиев, Асансьорника на демокрацията,шофьорът на БМВетата,Експортника на вътрешни органи и още една каруца предатели.Накратко нито Димитров,нито Живков бяха така просташкипредадени. Боре Ставай!
409
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами....така е и това е! А можете да го обиждате колкото си искате!
408
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При Герб беше по-добре.
407
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
До видя се кой кой е,а твоя любим пожарникар-комунист,вместо фуражка,фес ли носеше на голата си тиква.--+-
406
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
Сигурно,този ***,ако беше на власт,един заразен от Ковид,нямаше да има.
405
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой беше този на снимката?? Познат ми изглежда от някъде.
404
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На какво се радвате ***? На високите цени или на богатите крадци...
403
11
 
10
 
! Отговори
Мая преди 4 месеца
Най добрия премиер на България за всички времена.
402
10
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
ДНЕС БГ,стига сте ни разваляли настроението ни с този индивид,на снимката,той още не е ли разбрал,4е е никой,вие поне сигурно сте разбрали,той да не мисли,за хорската хранилка,на българския народ му стига това,4е той ве4е е паднал,от хранилката.
401
11
 
4
 
! Отговори
джо преди 4 месеца
Тези хора не се кротнаха. Сега разбирам защо трябва незабавно да ги махнат от всички постове ,които заемат в държавата. Вкараха ни в блатото и сега гледат отстрани , дават акъл и посипват главите си с пепел.
400
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хемус44769 ще бъде готова,когато се върнат откраднатите от ГРОБ и парите от чекмеджето.Но ти няма да видиш магистрала,защото ще правиш компания на бай Ставри.
399
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БОКО и в Германия смениха наскоро Меркел но тя остави ,добро и подредено наследство до като ТИКВА като теб е оставил само МИНИ,които гърмят всеки ден.
398
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доктор гилотен трябва да стане джипи на боеко - единствено лечение за този корифей на интелекта.
397
3
 
8
 
! Отговори
аз преди 4 месеца
Не сте прави. Цените на тока и на газа са доста нагоре. Радев ми то каза.
396
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тьпи, ама крадливи...
395
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продадоха ви новите месии. Скоро ще разберете кон боб яде ли. Само , че вие няма да има какво да ядете.
394
17
 
24
 
! Отговори
Тиквоч преди 4 месеца
Сега жънем това, което ни остави ГРОБ по време на управлението си. Предадохте националния ни интерес, антибългарски договори и либерализация на пазара на енергоносители, доставчици и "инвеститори". Милиардите зелени хартийки лишиха българите от достойни доходи и добър живот. Кризата не идва за няколко месеца, нито години, както дървото не дава плод веднага след засаждането му. Продадохте българските интереси на демокраДците. Порожбихте ни ***.
393
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 месеца
е САЩ...ние сме оцеляващ Народ...лоялен...не предаваме приятели...освен ако не са ни предали...както направиха руснаците...не ни предавайте...Свят голям!!!
392
10
 
12
 
! Отговори
Човекот е ОК завинаг преди 4 месеца
Литературнатия му гений направо буи,не ами ниагарства.Като седне,Борето,такива дъъъълги тиради може да отсятка,че човек да се чуди защо не е учил Литература и Български език.Толко много винетутски четива щеше да насвятка.Което е истина никога не е било лъжа.Никога!А при Борето Лъжата която не е истина се превръща в истина и правото на закона.След прочитането на тази статия,баба извади 113 изрески с лика на Будето и се зарече че в негова чест няма да се обрисва с охиленото му фаце шо човеко е ОК