Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните

Той прогнозира, че цените ще си останат на тези нива
Обновена: 13 май 2022 22:18 | 13 май 2022 22:18, Йоана Цонева
259
Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните
Снимка: БГНЕС

Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават да залагат и да губят. Това заяви в "Панорама" по БНТ вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Очакваме на видим на 20 май плащането на Гърция и какво ще се случи там. Така той коментира защо България и Полша първи са били засегнати от спирането на руския газ.

По думите му "Газпром" се опитва да намери вариант за плащане, по-различен от това, което са предложили, но от ЕК все още се чува, че всички схеми, предложени от "Газпром", са в нарушение на санкциите, каза вицепремиерът.

В момента текат преговори със САЩ за дългосрочни доставки на газ. Цените на борсата в момента не са нормални, дължат се на повишеното търсене от страна на Европа и войната в Украйна, допълни Василев.

Още по темата
Той каза още, че ЕК ще даде изключение за санкционния пакет за внос на руски петрол за България, в противен случай страната ни ще наложи вето. Обясни, че в случая с газа решението е на "Газпром".

Този еднократен шок, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези нива, прогнозира финансовият министър.

Василев каза още, че антикризисните мерки са започнали с бюджета - вдигната е минималната заплата, пенсиите - изпреварващо. Детските градини станаха безплатни, инвестира се в здравеопазване, образование, имаше компенсации за газа за битовите потребители, за електроенергия за бизнеса, отчете още Асен Василев.

Вицепремиерът допълни, че новият антикризисен пакет ще изпревари инфлацията и ще омекоти удара върху най-бедните.
 


259
Още от Политика
Москва не е отказала да доставя ядрено гориво по договорите си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
3
 
! Отговори
Въпросчо преди 6 дни
Какво стана с благоденствието,бе, Кокорчо? Нали имаше едни 10 милиарда на година , които не били вкарвани в хазната? Нали щеше да ги вкараш и да ги раздадеш на най-бедните и бедните ???? Какво стана с тези 10 милиарда, Кокорчо ???? Обясни ни.
230
0
 
2
 
! Отговори
Към Оцъкленият преди 6 дни
Верваме ти !
229
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Единствено цените се вдигат изпреварващо,другари американски парашутисти.Мислете бързо,защото зимата наближава.
228
0
 
5
 
! Отговори
ПП фен преди 1 седмица
А така кажи им го Кириле! да си знаят! а да не мислят и да не спорят!ейй май се обърка ти май Асен беше, нищо де вие сте като близнаци!
227
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко милиарда изтеглихте без много шум? Половината раздадохте за помощи и компенсации, за което вдигнахте гюролтия до небесата, а другата половина потъна в незнайни / много добре знайни/ джобове. Много се услади на татковците ви обира на България от 90-те години и вие решихте че и с други схеми може да се обере една държава. И не си мислете, че колкото и да лъжете това ще остане безнаказано
226
0
 
9
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 седмица
Глупости на търкалета.
225
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки, който се надява на някакви успехи на двамата мошенници се заблуждава -- единственият правилен път е сваляне на предателското правителство и съд. Спирането на газа от Русия е резултат на провокациите на двамата мошенници, за подобно нещо трябва да има затвор, съзнателно увреждане на български национални интереси, двамцата действат по инструкции от сащ, чиято цел е ескалация и включване на други източноевропейски държави в конфликта. Всичко е прозрачно.
224
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кокоре,какво ще омекотят Бе ? с вазелин ли ще ни го омекотяваш ?
223
0
 
8
 
! Отговори
А цената? преди 1 седмица
100 лв е цената на 1 мегават от топлофикация през зимата, която мина.При цена на газа 160 лв на мегават каква ще е цената от топлофикация - май двойна?Много демократична и политкоректна цена.4840А комисионните за кого?
222
0
 
9
 
! Отговори
era преди 1 седмица
тоя хардвардси *** освен да емитира нов дълг друго не може. Физиономията и акъла са му, като на и*д*и*о*т. Човек изцяло зависим, без грам възможност да взема собствени решения и на-вече без грам воля. ЕС това. ЕК онова, САЩ така. Да ви*** м***** вие собствени решения не може да вземете в интерес на тази тази територия и този изстрадал народ.
221
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лазернозаточен шефски нож за угоената свиня, ...
220
0
 
6
 
! Отговори
Асен Василев. преди 1 седмица
Нема да се плашите , утре тегля 5 милярда нов дълг и ше ви дам някой лев,само мир да има и след един месец пак така докато ни свърши мандата
219
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия ще теглят нови кредити за новите мерки. Е до месец хляба 3лв ще направят
218
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ще ударят средната класа.
217
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аиде пак ще храним бедните тъмни братяяя с пари на данъкоплатеца. Докога бре? Я антикризисните мерки да са само за работещите във фирми без субсидии и то да са купони за храна.
216
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
от една година слушаме само ще,ще,ще,ще ,а когааааа щеееее
215
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирчо и Кокорчо на прокурор.
214
2
 
9
 
! Отговори
Кокорчо преди 1 седмица
Антикризисните мерки за облекчаване мъките на бедните са заложени в бюджета под кодовото име "Вазелин" .......
213
2
 
6
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 седмица
На мен вече няма какво да ми се омекотява..
212
1
 
8
 
! Отговори
probi преди 1 седмица
Асен Василев: Новите мерки ще омекотят удара върху най-бедните А защо изобщо трябва да има бедни и най-бедни?