Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафията

Никола Минчев, Кирил Петков, Асен Василев излязоха пред НС
Обновена: 16 юни 2022 20:44 | 16 юни 2022 20:17, Анисия Иванова
348
Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, Асен Василев, депутати и министри от управляващата коалиция излязоха при протестиращите пред Народното събрание в подкрепа на предсрочно освободения от поста председател на парламента. Заедно с хората те скандираха „Никола“.

Петков с мегафон се качи на циментовата платформа до стълбището пред централния вход. Оттам той призоваваше, че заедно могат повече. България има целия шанс да бъде европейска, нормална страна. Само заедно можем да го направим, добави Петков. Протестът в подкрепа на Минчев се превърна в политически митинг.

"Това, което видяхте днес, беше само една малка стъпка. Ще завоюваме обратно държавата. Никола Минчев беше човекът, който започна този парламент. Приятели, едно ви обещавам - че, докато стоим тук прави, няма да дадем България на тези мафиоти. Дали си с бранда ИТН, Възраждане, ГЕРБ, ДПС - това е едно и също задкулисие. Промяната дойде!", каза премиерът Петков, който развя българското знаме на входа на НС и добави: "България има целия шанс да стане една европейска държава".

"Преди малко Йордан Цонев каза, че с протести се сваляло правителство, но не се запазвало, мисля, че можем да го опровергаем", каза вицепремиерът Асен Василев.

На свой ред Никола Минчев благодари за подкрепата.

При протестиращите пред парламента дойде и министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и се ръкува със събралите се.

Корнелия Нинова също се качи на своеобразната трибуна да се изкаже, но бе освиркана от множеството, съобщи БГНЕС. Тя каза, че днес е започнала истинската битка с мафията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
7
 
25
 
! Отговори
До 292 преди 1 година
Какви надежди? Какво достойнство? Това ли наричате агресивното нападение над депутати, които се осмеляват да мислят различно от управляващата коалиция, която ви облъчва по социалните медии, за да се възползва от вас, за да краде без да се притеснява! Вие сте или наивник, или не мислещ човек! Не виждате ли, че всичко се срива! помислете си добре, дали ще може да издържате родителите си, когато осигурителната система се срути и дали въобще ще имате работа след очертаващ неизбежен фалит на БГ!
271
4
 
17
 
! Отговори
ATLANTA преди 1 година
Маю Манолова Бабикян и хаджигенев там ли са
270
8
 
31
 
! Отговори
Шудт в Г3 преди 1 година
Киртака, като ти каже "добро утро", смятай че е време за лягане! Видиш ли, той "нямал да даде" - все едно някой му е дал властта завинаги и без връщане!? Хайде този път да си спечелят властта без да им я подарява някой служебно! Отиваме на избори! Какво - проблем ли са му изборите?? 10% ,10% - колкото му даде народа! И тогава смешникът, ако иска да се репчи на останалите 90%!
269
10
 
33
 
! Отговори
Колко умилително! преди 1 година
Управляващата Мафия от ПП, БСП и ДБ организирала протест в своя защита !
268
9
 
27
 
! Отговори
Наглеци преди 1 година
Киро - мафиота на Прокопиев какво нямало да даде на мафията ?!
267
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 292 Добре написано , ама как да го обясниш на Петков ?
266
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро-мафията какво казал?
265
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил не го иска никой освен американците. Ами да отиде да ги управлява тях.
264
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят циркове, за да не изпуснат властта. Да не забравяме все пак, че не са избирани от българите, а ни ги пуснаха с парашут ЕС и САЩ. Залогът е огромен. Затова трябва да ги разкараме НЕЗАБАВНО- не са дошли в България с добри намерения.
263
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците, чиито протести са само платени и докарани с автобуси, не могат да си представят, че хората могат да излязат на площада просто така, напълно безплатно, както направиха днес. Да излязат заради надеждите си. Заради достойнството си. Заради страната си.
262
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбирам такъв е този протест. За пръв път през целия си живот виждам управляващи да организират протест. На половин век човек съм.
261
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня, дето заплашваше по телефона плевенчанката не е ли мафиот? Тя каза, че и друг път е заплашвана.
260
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троляците газ пикаят, реват зад клавиатурата. МЕД
259
19
 
9
 
! Отговори
msm преди 1 година
Чалгарите, крадливите гъ(е)рбави птици и фашягите от измислинета руССка партия - вън от парламента и държавата! Трябва им хаос и дерибействане, за да продължат да крадат и подтискат народа
258
4
 
4
 
! Отговори
Петю преди 1 година
За Следващият Парламент Слави да си намери най-правият от всички най-криви Макарони. Ако не знае какво е това да попита--НДСВ,Воля,Атака,,ВМРО ,НФСБ-ТЕ горките не можаха да намерят Правия
257
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен Киро не трябва да дава страната, той трябва да я напусне.
256
1
 
4
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 278 Да и аз така мисля! На този Трюдо муе идол мисля..
255
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господ да ни пази и да се надяваме,че тези нови мафиоти от "Октопода на промяната" сами по между си ще се изядат.Алчни са.Има вероятност това да стане и ние да се оттървем лесно.Хора,осъзнайте се...колко пъти ви лъгаха Кирчо и Кокорчо?
254
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглец
253
5
 
22
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Свидетели сме на логичния край на една нелогична коалиция, изградена на основата на омразата, отрицанието, лъжата и жаждата за власт на всяка цена! Подкрепях отделни техни решения, но цялостната оценка е ПРОВАЛ!