Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафията

Никола Минчев, Кирил Петков, Асен Василев излязоха пред НС
Обновена: 16 юни 2022 20:44 | 16 юни 2022 20:17, Анисия Иванова
348
Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, Асен Василев, депутати и министри от управляващата коалиция излязоха при протестиращите пред Народното събрание в подкрепа на предсрочно освободения от поста председател на парламента. Заедно с хората те скандираха „Никола“.

Петков с мегафон се качи на циментовата платформа до стълбището пред централния вход. Оттам той призоваваше, че заедно могат повече. България има целия шанс да бъде европейска, нормална страна. Само заедно можем да го направим, добави Петков. Протестът в подкрепа на Минчев се превърна в политически митинг.

"Това, което видяхте днес, беше само една малка стъпка. Ще завоюваме обратно държавата. Никола Минчев беше човекът, който започна този парламент. Приятели, едно ви обещавам - че, докато стоим тук прави, няма да дадем България на тези мафиоти. Дали си с бранда ИТН, Възраждане, ГЕРБ, ДПС - това е едно и също задкулисие. Промяната дойде!", каза премиерът Петков, който развя българското знаме на входа на НС и добави: "България има целия шанс да стане една европейска държава".

"Преди малко Йордан Цонев каза, че с протести се сваляло правителство, но не се запазвало, мисля, че можем да го опровергаем", каза вицепремиерът Асен Василев.

На свой ред Никола Минчев благодари за подкрепата.

При протестиращите пред парламента дойде и министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и се ръкува със събралите се.

Корнелия Нинова също се качи на своеобразната трибуна да се изкаже, но бе освиркана от множеството, съобщи БГНЕС. Тя каза, че днес е започнала истинската битка с мафията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
14
 
6
 
! Отговори
голема грешка преди 1 година
Обаче прави ли ви впечатление че на протеста са само млади хора.Мафията няма шанс!С този ход свалянето на председателя мафията бетонира ПП и Киро.
231
5
 
19
 
! Отговори
КИРИЛЕ КАЖИ СИ.... преди 1 година
Евтин лъжец е Киро - ***!!! Изпечен човек не може да бъде заблуден от евтини трикове . Само по мимиките и заекването го познавам че лъже на поразия......
230
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари, немъ да се плашите Корнела е наше знаме, наша гордост.
229
4
 
14
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Той трябва да си таучи от шефа си Бай дън. Бай дън обяснява на американците, че Тръмп и Путин са виновни за 20% инфлация и непосилно високи цени! Учудвач се, че Кире не бута вината за глвсичко на Путин!
228
1
 
1
 
! Отговори
Лечител преди 1 година
До Анонимен Алкохолик Приятелю, спешно запояваме лечението. С алкохолизма ще се справим. Акъл не можем мда ти присадим.
227
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна подкрепа за всички борещи се с корупцията и порочния модел на управление ръководен от Банкя, диванчето и сараите не вясвали се в парламента.
226
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, харчи на пусто американски пари. Аз бих го посъветвал да ги пести, защото в скоро време на Щатите предстои фалит и разпадане. Там всяка стотинка ще е нужна.
225
4
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Разберете най-накрая, че в България хората са различни, тези които ги нареждате с ***, красиви, ***, и др., не изглеждат домъкнати с автобуси. А съм виждал как всички стари партии, пардон ООД -та организират и мъкнат с автобуси, зависими от тях хора. Не вярвам новите от ПП да паднат токова ниско, че да организират автобуси. Да са ни честите новите избори! Някой ще изчезнат ИТН, а останалите няма да видят управление повече, дори на инат. Мощен наказателен вот ще има, всички го знаят.
224
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е тръгнало ПП ще са първата партия която от първа няма да влезе в парламента, а иначе а 30 години от промените такава журналистическо едностранно отразяване и мазнене на една конкретна партия и премиер не е било, няма неудобни въпроси за цени и инфлация, само *** и хвалене - продажни ***.
223
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо няма пострадали. Линейките отишли превантивно. Рашков се е побъркал. Пратил ги да всяват страх или е наредил някой да отвори НС и да нахлуят. Рашков не внимава. Той търси Мата Хари и по думите на Киро много бил стар. Мисълта ми беше, че Рашков внимава само когато прелива ракия от дамаджана в малка бутилка.
222
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако съм на ДПС , ще го оставя Кирето тази зима и ще го изненадам на вота с подкрепа от 7-8 депутата един от които да е Пеевски и ще му гледам сеира.
221
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента са многоооо повече, отколкото на снимката и постоянно идват нови хора. Това е протеста на хората искащи промяна в държавата, подобен на митинзите от 90-те, а не организираните и докарвани с автобуси хора на Разграждане и ГЕРБ
220
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз се чудя защо се протестира срещу Възраждане.Все пак те са създадени от ГЕРБ/ДПС И каквото им кажат ГЕРБ/ДПС те това и ще правят. Същото се отнася и за ИТН
219
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен трябва да разрешим на Кирил Петков да участва и в г-ей парада. После вече да си ходи, не го искаме тук и няма нужда да ни "просвещава". Достатъчно открадна, съсипа държавата, обиждаше ни по всякакъв начин.
218
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довиждане, довиждане. Козяк плаща.
217
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БобС простото кире,и бандата му от прости натам вървим.Как може да има такива тапири като тез в ПП? Днес в НС видях още членове от бнадата и те не по тапизъм и наглост не отстъпват на кирето,но имат нещо,която той няма злоба.
216
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя половин вагон третополови създания да не ядосат Доганя,че току виж им прастил единбатальон чалмосани.Та тогава ще видим хем бой,хем ...
215
4
 
10
 
! Отговори
Електората преди 1 година
Кво стаа бе русофобчета? Електората ви намалява като бройката на укронацягите и западните наемници на източния фронт муахахахаа
214
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане така, че всички ще се съюзят само ПП да не припарва до парламента, че първо са крадливи пък и прости, ама пипат колежките:)))))))))
213
2
 
9
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Вижте Украйна до къде стигна след две цветни революции sponsored by USA. Да не допускаме това да стане и у нас! Е така започна, някой застрелян със снайпер на протеста и 8 години по късно никой ни знае нищо..