Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафията

Никола Минчев, Кирил Петков, Асен Василев излязоха пред НС
Обновена: 16 юни 2022 20:44 | 16 юни 2022 20:17, Анисия Иванова
348
Петков пред протестиращите: Няма да дадем България на мафията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, Асен Василев, депутати и министри от управляващата коалиция излязоха при протестиращите пред Народното събрание в подкрепа на предсрочно освободения от поста председател на парламента. Заедно с хората те скандираха „Никола“.

Петков с мегафон се качи на циментовата платформа до стълбището пред централния вход. Оттам той призоваваше, че заедно могат повече. България има целия шанс да бъде европейска, нормална страна. Само заедно можем да го направим, добави Петков. Протестът в подкрепа на Минчев се превърна в политически митинг.

"Това, което видяхте днес, беше само една малка стъпка. Ще завоюваме обратно държавата. Никола Минчев беше човекът, който започна този парламент. Приятели, едно ви обещавам - че, докато стоим тук прави, няма да дадем България на тези мафиоти. Дали си с бранда ИТН, Възраждане, ГЕРБ, ДПС - това е едно и също задкулисие. Промяната дойде!", каза премиерът Петков, който развя българското знаме на входа на НС и добави: "България има целия шанс да стане една европейска държава".

"Преди малко Йордан Цонев каза, че с протести се сваляло правителство, но не се запазвало, мисля, че можем да го опровергаем", каза вицепремиерът Асен Василев.

На свой ред Никола Минчев благодари за подкрепата.

При протестиращите пред парламента дойде и министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и се ръкува със събралите се.

Корнелия Нинова също се качи на своеобразната трибуна да се изкаже, но бе освиркана от множеството, съобщи БГНЕС. Тя каза, че днес е започнала истинската битка с мафията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
5
 
30
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Нема ли некой да стачкува пред американското посолство да го уволняват най-после тоя!
251
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато наберат скорост новите мафиоти от ПП ще усетите.Ще има затвор за журналисти.Затвор за различно мислещите.Ще се стреля по улицата.Те още сега заплашват.
250
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има разбира се нови мафиоти и ми изглеждат по-опасни от онези,които бяха 2000-та година.Искат да сложат първо свой в прокуратурата и тогава вече ще изревете всички.Още не са набрали скорост,а вече милиарди липсват.Представете си когато успеят да сложат свои хора навсякъде.
249
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тя мафията е сред вас. Живяхте си удобно с нея, докато не се скарахте за пари и ИТН не ви напуснаха.
248
7
 
24
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
НАТОвците, атлантиците, американското посолство, отровното трио сърбомакедонците, всички мразещи България и българите са този протест с кщанадеца. Истинските българи го искат обесен заедно с тези продажни протестъри
247
8
 
26
 
! Отговори
СВИНЩИНА преди 1 година
Какво прави тази тълпа защитава националните предатели !!! Мисля че ви е малка инфлацията и далаверите с горивата !!!! Кухи ***!!!!!
246
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е против падане на ветото , Иванов и Петков е за падане на ветото . Пита се - как функционира тази коалиция
245
7
 
11
 
! Отговори
До 268 преди 1 година
Предполагам не си мислиш, че ако върнете Боко и хляба ще стане левче, а бензина 2 лева, ако е така е доста тъжно.
244
3
 
11
 
! Отговори
:) преди 1 година
До голема грешкаТова, че са млади, не фи прави умни, а само зомбирани и ограничено образовани, тесни специалисти в области, от които Европа има нужда от робски труд.
243
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До голема грешка 261 Глупости , хората разбраха , какво представляват петков и младите му колеги . Нима не знаеш , че има и млади мафиоти
242
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно им харесва инфлацията. Егати продажбите хора.
241
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заблудени са.Ще се осъзнаят и те рано или късно.Мафията е ПП и краде от еврофондове.
240
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкикиев говори пред БНТ, Нали поръчкова телевизия.Пълен смях.
239
4
 
22
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Крретенщина пред народното събрание. Самозабравили се управляващи търсят романтика от ЛГПЗД общности . Нямам нищо против тия. Но управлението на Просто Киро е пррннография
238
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен този и съседите му в Канада не го харесват. Към американците,които го подкрепят мога да им кажа че срещу скромна сума, ще им препоръчам далеч по-читав човек от тези, който освен да накара българите да ненавиждат Щатите, друго не прави.
237
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 1 година
До АнонименТова са глупости за отвличане на вниманието. Системни проблеми не се лекуват с празни приказки. Само да спомена за по-малките, че думата "корупция" влезе в речника на българския език, заедно с думата "демоккрация". :):):)
236
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската фирма плаща, ясно е. Само да не са ни организирали Майдан 2серия.
235
18
 
8
 
! Отговори
голема грешка преди 1 година
Обаче прави ли ви впечатление че на протеста са само млади хора.Мафията няма шанс!С този ход свалянето на председателя мафията бетонира ПП и Киро.
234
3
 
22
 
! Отговори
и? преди 1 година
Гей парада не беше ли утре?
233
6
 
16
 
! Отговори
Еха преди 1 година
Това ако беше площад в Китай, досега да са ги разстреляли, както се и прави. Истинската новина е, че има шепа хора, които протестират, защото им се пречи да унищожат държавата. Ами аз съм на мнение, че по-добре не държавата, а тези хора да бъдат унищожени, тъй като са заплаха за всички.