Безспорно е установено: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата
11 окт 2022 17:22, Красимир Ангелов
174
Безспорно е установено: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във връзка със спекулациите и опитите името на България да бъде замесено с взрива на Кримския мост, по нареждане на министър-председателя бе извършена проверка от службите за сигурност.

Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

Още по темата
Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.

Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството на Република България няма да позволи по никакъв начин името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична дейност, съобщават от правителствената пресслужба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Кримския мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
10
 
! Отговори
ШолоВторбаНеСтои преди 1 година
Това ли ви шушнат господарите от Козяк ?След като СДС-Шайката под ръководството и наблюдението на краварете,пардон - господарите-"партньори" от Козяк унищожиха и окрадоха държавицата ни,разрушиха държавността и институциите,включително и агентурния апарат, и станаха господари на ДАНС, какво очаквате да чуете от ДАНС и Каскетурата, освен това,което господарите им шушнат!?
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФСО на Русия никъде не твърди, че камиона е същия. И, че конрейнера е заминал директно за Русия. Та не ни правете на улави. Та да отричаш нещо, дето никой не го е твърдял.....
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 115 До 1 Хайде стига сте се отваряли на"строителите"на Баце, защото"вълните"при Чирпан-Ст.Загора Станишев ги залюля. Там където катастрофира македонския автобус също Тройната му е майстор. Добре, че на Терминала на летище София тавана падна преди да го пуснат в експлоатация, че каква трагедия ни чакаше. Щрабах при Тройната правиха пътя Монтана-Враца. След пускането му се сцепи по средата, а преди Краводер си бе влакчето на Инди. При Баце същите направиха път"слънце"от Петрохан за София! Та?
113
5
 
1
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
А бе руснаците явно са объркали контейнера за да твърдят,че е бил у нас след като наште твърдят,че контейнерът на камиона е друг.Явно са са били без очила с диоптър,за да не могат да видят на място това,което ние виждаме оттук.
112
0
 
8
 
! Отговори
цитат преди 1 година
При мен вчера идваха държавни институции и служби, които изискаха информация. Всичко им е предоставено - справки, видеозаписи. Това коментира изпълнителният директор на Свободна зона в Русе Георги Стоилов по повод на информацията от ТАСС, която се позовава на руската Федерална служба за сигурност, че взривното устройство, използвано на Кримския мост, е било скрито в рула със строително полиетиленово фолио и "в началото на август е изпратено от морското пристанище на Одеса в Русе по договор между "Транслогистик УА" (Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе)".
111
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой никога не е твърдял, че КАМИОНА е бил в България! Товара е бил в България! Пристигнал е от Одеса и е заминал за Поти. Тук са му издадени нови документи, а после и в Армения.... Мисирките, що се правите на улави? Или не се правите?
110
0
 
11
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
НИНОВА ЩЕ СЕ ИЗВИНИ ЛИ НА МИТРОФАНОВА , ЗА ОСЪЩЕСТВЕНИЯ ОТ НЕЯ ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ ЗА ПОЛША И УКРАЙНА??!....ЩОТО ПУТИН ЧАКА ИЗВИНЕНИЕ ОТ НЕЯ!!
109
1
 
6
 
! Отговори
НИНОВА СИ ПРИЗНА.... преди 1 година
Взрива е произведен по нейно време в нашите оръжейни заводи!
108
14
 
1
 
! Отговори
подлеци преди 1 година
са *** в кремъл и политиката им е такава - подла
107
0
 
0
 
! Отговори
истина преди 1 година
Отнася се до 119
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не се оправдаваите нема смисал вас ви обвиниха защото много знаете и много говорите много плювате и още продължавате против русия ни лук ял ни мирисал тайно давахте оръжие на укропите без да се обяви спрете се и ваще медии
105
0
 
2
 
! Отговори
joreto преди 1 година
Абе, какво ядеш Карадайъ, дай да отрежем главата на Данчо Ментата
104
4
 
9
 
! Отговори
от СТРАХ преди 1 година
Когато е СТРАШНО е нормално да се отрича категорично.
103
2
 
18
 
! Отговори
Дезинформация преди 1 година
Някой би ли ми обяснил какво значи "митнически надзор" и то точно в България? Извинете, ама това е несериозно. Тонове наркотици и всякаква нелегална стока всеки ден е под "митнически надзор" и си преминава спокойно по нареждане на еди кой си началник. Колкото до самия камион, да ясно е че не е същия, който е взривил моста. Само товара му явно е бил същия. Под "митнически надзор". KMS...
102
0
 
6
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
Всички превозни средства по моста са снимани от много камери ,следени са и през сателити с точност до сантиметри.. Записани са и всички разговори ..Следени през дигитално холограмна обемно пресканираща техника са и всички танкове,БМП<Оръжия,Кораби и ядрени подводници на Русия,САЩ,ТУрция,Франция,Англия..
101
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци и руснаци посоянно се опитват да ни намесят, как така "малка" България все да е напреден план...:)))
100
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А наистина ли моста е гръмнат с камион????
99
3
 
12
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Ама вчера говореха че е минал... НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...Това е единствената държава, която може да твърди две взаимно изключващи се неща едновременно, един казва едното а друг точно обратното...Много бърза проверката нещо... камиона може да е минал с подменен регистрационен номер например... В България автомафията 12 години се вихреше безнаказано... и точно по подмяната на номира и рами са номер едно.
98
7
 
8
 
! Отговори
жалки създания преди 1 година
Сега лъсна ли пред всички колко са жалки нашите управляващи на всички нива----някой си путин,лидер в фашистка държава,която ни е обявила за неприятелска държава, казал бил нещо за камион и България и ВЕДНАГА ВСИЧКИ СЛУЖБИ ОСТАВАТ ТЕКУЩАТА СИ РАБОТА ЗА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ КАКВО БИЛ КАЗАЛ НЯКАКЪВ СИ ДЕСПОТ! С ДРУГИ ДУМИ---ДЪРЖИМ СЕ , НЕ КАТО САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВНА, А КАТО РУСКА ГУБЕРНИЯ.
97
1
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
А от Русе до Бургас как е стигнал?