Румен Христов: Отидем ли на избори ще бъдем наказани всички

Президентска република е най-лошият вариант, смята лидерът на СДС
50

Продължават опитите за съставяне на управление у нас. Възможно ли е управление с участието на ГЕРБ и "Продължаваме промяната"?

"Ако "Продължаваме промяната" продължава да твърди, че няма да управляваме заедно, това означава, че отиваме на избори. Или те биха могли в последния момент да изберат друг коалиционен партньор. Математиката в този парламент показва, че без една от трите формации - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" не може да се съберат необходимите 121 гласа. Ние заявихме още в началото, че най-добрият вариант е създаване на правителство на евроатлантическото мнозинство. То е възможно, но трябва да седнем да откроим политиките, зад които застават всички формации", заяви председателят на СДС Румен Христов в ефира на "България сутрин".

По думите му тези 16 политика на "Продължаваме промяната" са разгледани от ГЕРБ-СДС и първите 12 са добри, пожелателни и биха се харесали на всеки, но като се стигне до 13-а точка, която говори за бюджетния дефицит, тези разходи няма как да се покрият.

Още по темата
"Парламентът е фрагментиран, но в политиката трябва да се говори, да има срещи, обсъждания и да се търсят допирни точки. Вариантите са три - правителство с първата политическа формация, с втората и трета политическа формация, предложена от президента. По Конституция ние не можем да въздействаме на президента коя политическа партия да избере. При правителството на малцинството на тези, които управляват, е много трудно, но тези, които го подкрепят, са с много силно въздействие върху действията му. Във всеки един момент могат да го свалят", изтъкна Христов пред Bulgaria ON AIR.

"Време е обаче за преодоляване на егото, защото ако отидем напролет на избори, ще бъдем наказани всички. Българските граждани искат сигурност. Имаме тежката задача да преодолеем различията и да намерим общото развитие. Ние сме добронамерени още от самото начало и направихме доста компромиси. Ако искат да променят визията, по която работи ГЕРБ, това може да стане само ако работим заедно", коментира Румен Христов.

Лидерът на СДС е категорично против президентската република.

"Бил съм 5 години главен секретар на администрацията на Петър Стоянов. Познавам институцията. Президентска република е най-лошият вариант за една млада демокрация като България. Оставам с чувството, че се работи да няма правителство в България, а да има служебен кабинет", каза гостът.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната платена статия от спонсора тук - ГРОБ-СДС!Ривът на умряло! Не им стигат 12 години крадене на воля!
45
2
 
3
 
! Отговори
Избори преди 1 година
За излизане от евробардака,това е решението за България.Те ни убиват,а алчните партии ГЪРБСДС,ПП,ДПС И БСП взимат много кинти от Урсула Лайнянен за да ни тикат в пропастта! НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕСЕС И НАТО!
44
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е да, прав е Р. Христов-нароч о искаме служебно правителство. Идеята е, че му е позволено да направи 20-30% по-малко зулуми от редовно такова. От тая гледна точка е добре България още дълги години да е със служебен кабинет.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ще се коалират с всеки който им кажат от САЩ..БСП, ГЕРБ..ще видите!
42
1
 
6
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Ако ПП се коалират с ГЕРБ, ще им се наложи да крадат като за последно, след което да бягат зад граница след провала на следващите избори - избирателите им ще ги линчуват като нищо. Все пак хората, заблудили се да гласуват за ПП, реално гласуваха не толкова за ПП, колкото срещу ГЕРБ. Но пък Кирчо Случайника като нищо може да си е въобразил, че е велик политик, влязъл в парламента благодарение на изключителните си качества.
41
0
 
2
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 1 година
СУПЕР ТАКА ИМ СЕ ПОЛАГА! ПРЕВЪРНАХА ХУБАВАТА НИ СТРАНА В КАПАЛЪ-ЧАРШИ
40
2
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на Румен Христов - съратник на покойния идеолог на реформата проф. Желев с голям принос за успешната и реализация - земята се върна в реални граници и се създаде прогресивна латифундия.
39
0
 
6
 
! Отговори
Гирманка преди 1 година
Добър ден от братската американска колония Германия! И при нас е същото, която и партия да изберем, решенията ги взима САЩ! Ето ние имахме политика от 70 години след ВСВ да не снабдяваме оръжие официално заради миналото ни, но за САЩ веднага го променихме и даваме оръжие на Украйна! И дори САЩ да ни гръмне газопровода, какво да правиш? Колония си им..
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** тогава гласувайте промяната да съставят правителство.Те не краднат като вас ***.
37
0
 
7
 
! Отговори
До баба мара преди 1 година
Ама мислиш ли че след избори 2023 нещо ще се промени? Какви свестни хора? Ние не сме демокрация тука народа да управлява?? Управлява ни САЩ!! Затова който и да изберем, ще грасува в интерес на САЩ в НС! Например заоръжие за Украйна! И гащиите ще си дадем за Украйна ако ни заповядат от САЩ!
36
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
всички които гласуваха оръжие за украина да изчезват отиваме на избори 2023 гдокато случим на свестни хора това което сега е в нс е брак за нищо не става
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, сами признават, че има за какво да се боят от избори! Ще бъдете наказани много ясно, на хората им писна от некадърници и мошеници в парламента!!!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местните избори за локална администрация в България не променят нищо в политиката! Нямаме държавна национална политика, само колониална политика определяна от САЩ чрез ЕС.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""""Президентска република е най-лошият вариант, смята лидерът на СДС"""" ----- Точно заради мнението на този мошеник бих гласувал "За" президентско управление.
32
0
 
5
 
! Отговори
жорето преди 1 година
Отворко, и аз искам да те накажа
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ела аз да те накажа
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма червени, сини, леви и десни!На всички им диктуват от ЕС/САЩ! БСП са готови да коалират с всички! ПП също, ГЕРП също, само гледайте, ако им речат от Вашингтон!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лично аз ще бъда много удовлетворен!Особено за теб, на когото не му подхожда костюм и речниковият му запас не се обогати по никакъв начин за многото години висене по телевизора, защото не е това целта.Примитивни доводи, на които не може да се вярва, видяхме активността и тя ще спада, докато подобни продължават да се натискат да ни управляват.Не че те ни управляват, но са подходящи за този, който управлява тях.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборите са безсмислени, ако не си суверенна държава! Само легитимизират чуждото колониално управление и създават илюзията за свобода и демокрация! Мисля, че повечето българи го разбират, затова не гласуват! Защото никоя партия не ги представлява тях, всички евроатлантически партии представляват чуждестранни ( САЩ) интереси!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се,че президентска република е най-лошия вариант- на 240 човека ще им спре далаверата и заплатите, а това не е малко.