Нинова: Срещата ГЕРБ-ПП или стъпка към кабинет, или е оправдание за избори

Ситуацията била динамична и много зависило при кого ще отиде третият мандат
36
Нинова: Срещата ГЕРБ-ПП или стъпка към кабинет, или е оправдание за избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Политическата ситуация е много динамична и много зависи при кого ще отиде третият мандат. ... Трябва да се търси стабилно мнозинство, за да има предвидимост и за икономиката, и за хората, и за международните ни партньори. ... Ако третият мандат дойде при БСП ще направим опит да има мнозинство и стабилност в държавата". Това заяви пред БНР лидерката на БСП Корнелия Нинова и потвърди позицията на партията, че няма да подкрепи правителство, съставено с мандат на ГЕРБ, на ДПС или на "Възраждане".

Според Нинова е "странно" съгласието на "Продължаваме промяната" да се срещне с ГЕРБ.

"Очевидно в ПП текат някакви процеси. Очевидно има и динамика в отношенията им с ГЕРБ. Тази среща или е първа крачка към съставяне на правителство на ПП и ГЕРБ, или е ПР акция, с която след това и двете страни да се оправдаят, че отиваме на избори. Да кажат, че са искали, но другите са виновни", коментира тя.

Още по темата

Лидерката на БСП посочи, че в парламента има плаващи мнозинства и се гласува тематично.

"За държавата обаче е важно, че плаващите мнозинства са нещо нестабилно", предупреди тя.

Нинова изрази несъгласие с решението на служебното правителство да не внесе проект за Бюджет 2023, защото това ще замрази доходите на хората.

"По закона за удължаване на бюджета могат да са правят промени и допълнения. Законът (за удължителен бюджет - б.р. ), който внесе служебният кабинет, няма да бъде гласуван в този му вид, а ще бъде допълнен. ... Поканихме другите партии, за да се разберем предварително какво ще внесем. Започваме да работим по този въпрос, който е най-важният. Между първо и второ четене ще гарантираме едно мнозинство, което ще внесе поправки и те ще бъдат приети, много е важно да бъдат ориентирани към социалната сфера", коментира червената шефка.

По думите на Корнелия Нинова със ситуацията, в която се намираме, страната се движи към президентска република.

"Президентът управлява вече достатъчно дълго през служебни кабинети, без парламент, без контрол от законодателна власт и трябва партиите да реагираме на това. БСП сме категорични, че парламентарното управление е най-доброто и трябва да се запази. Това беше и причината да подкрепим избирането на председател на парламента. Избирането на Вежди Рашидов беше компромис. Другото означаваше блокаж на парламентаризма и наливане на масло в огъня на онези, които искат президентско управление", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: БСПНиновагербпп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Движението на социалистическата республика към Царство България е още от времето на НРБ!;))) Но, Корнелката ич го не и отчита това! Какво имахме там? 35 години, цар Тодор Живков, демократичен централизъм, т.е. проформа народна демокрация;))) БКП сама се отрече от республиканските идеи излъчвайки Политбюро, министър-председател с ранга на цар - Тодор Живков! После Политбюро, т.е. Съвета на Великите Боили си го свали;))) Командира-Цара-Бойко-Муню;))) След Муню *** времето на Кана Субиги!
22
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Партиите от предната коалиция започнаха в това НС с това, което ги разделя. БСП - с хартиената бюлетина, а ДБ - с предоставяне на оръжие на Украйна. А Бойко това и чака. Вече е започнал предизборната кампания - обикаля села и паланки и го виждаме всеки ден по новините как отново прави политически спекулации. Опичайте си акъла! Вече има една партия (тази на ген. Янев) която е готова на коалиция с всеки. Ако с нея и ДПС Бойко(и чрез купените гласове) събере мнозинство при нови избори къде отиваме?
21
2
 
6
 
! Отговори
БСП..КРУШОВИЦА преди 1 година
Нинова, ела си при нас, в нивата да нагазиш, мотика да развъртиш, честен хляб да изкараш....червен байряк да развееш
20
3
 
2
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Какви избори НИНОВА !!! Резултатите едва ли ще са по различни !!!Вие какво си мислите че хората ще гласуват за вас ли !!! Пълна лудница долни сте вие БСП , ГЕРБ , ДПС и ИТН НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС !!!НЕЩАТА ОТИВАТ КЪМ ПРЕЗИДЕНТКСА РЕПУБЛИКА И ТОГАВА НЯМА ДА ИМАМЕ НУЖДА ОТ 240 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !!!
19
1
 
4
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 1 година
Кой те пита тебе.....
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се чуди тази лисица? Костадинов го каза в прав тон - така е наредено отвън и ще има правителство! Действително глупавите останаха в България! Лек ден от Базел!
17
0
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Ако третият мандат отиде при бсп,това ще е индикация,че президентът не желае да има редовно правителство,защото то няма как да събере достатъчно мнозинство, и идеята за президентска република ще добие още по-голямо популярност.Партиите, засега,всячески ни доказват,че не са на висотата на европейските политици и губят влияние,а безконтролното управление на радеф е пагубно за държавата,макар че някои от министрите му заслужават адмирации.
16
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подаваи си оставката и се махаи достатъчно навреди на партията наречена бспотиваме на избори 2023 г но без вас
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***. Голяма любов или по скоро финансови взаимоотношения. Всеки мой коментар за др. Нинова, написан на литературен български, просто не се допуска. Срамота . Изборите да не са утре, че се притеснявате за промивка на мозъка на електората?
14
0
 
5
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
теб вече те отвя хартиената бюлетина барабар с Веждито. БСП се превърна във файтон от путинофили и националисти, с изключение на Зарков и Божанков.
13
1
 
7
 
! Отговори
Насакото Яката преди 1 година
или ще е слънчево, или няма да е. госпожа Лъжа ръси акъл на кутийки.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех че Корни е гадателка а дано познае
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех че бюджета може да е и Удължителен
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За държавата обаче е важно, че плаващите мнозинства са нещо нестабилно", предупреди тя.
9
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
абе нинова , ти през цялото време се оправдаваш с това аз искам другите не дават и са виновни .
8
1
 
4
 
! Отговори
Човешка ценност преди 1 година
Защо някои хора работят против мен, за да не им се разпадне Антибългарската политика ли?!Освен това не ги кефя!
7
1
 
15
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Крайно неприятна и двулична жена,съчуствам на нейните избиратели
6
3
 
12
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НИНОВА КУПИ ПОДКРЕПА ОТ ГЕРБ ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА СРЕЩУ ИЗБИРАНЕТО НА РАШИДОВ. ТЪРГОВКА ОТВСЯКЪДЕ. ПФУ!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова,ти направи грешната стъпка с хартиената бюлетина.Сега всичките ти разсъждения кой с кого нямат никакъв смисъл.Точно ти ще върнеш ГЕРБ на бял кон,защото те знаят как се манипулират избори,а твоят електорат вече отиде в един по-добър свят.
4
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов ги отвя всички на изборите!! Българите си искат хубавия живот при ГЕРБ!