Пламен Димитров: Заплатите да се индексират с инфлацията

Малката кошница - стоки, които купуваме всеки ден, е пораснала с 45%
1 дек 2022 09:20, Елка Василева
21
Пламен Димитров: Заплатите да се индексират с инфлацията
Снимка: архив, БГНЕС

Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията, 15-20 процента увеличение на годишна база, това трябва да стане и в публичния сектор. Малката кошница - стоки, които купуваме всеки ден е пораснала с 45 процента. Нуждите на хората и бизнеса са крещящи, заяви пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата
По думите му по разчети на финансовия министър увеличението на минималната работна заплата би трябвало да струва около 700 милиона лева на годишна база и това трябва да се види в бюджета, а него го няма.

"На ход е бюджетната комисия. Удължаването на бюджета за 2022 година е грешен подход, да не кажа, че е на ръба на Конституцията", допълни Пламен Димитров.

Според него дефицитът няма да попречи на България да влезе в еврозоната.

"Данъчната политика трябва да бъде преразгледана", добави Пламен Димитров и уточни, че намалението на ДДС не трябва да става на парче. "Хлябът и брашното не се намалиха драстично, като се направиха на нулеви ставки", поясни Димитров. Президентът на КНСБ заяви още, че пазарът трябва да бъде регулиран с цел да има по-малък ръст на цените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ефекта на дефекта преди 1 година
Липсващата услуга от страна на държавата към българските граждани води до ниската ефективност на българина - трябва да се оправя със всичко сам - образование, здраве, детски градини итн. Оттам и колкото и много да работи - пак мизерия.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България по-голямата част от инфлацията е заради мизерните заплати. Увеличението на заплатите би могло да намали инфлацията или поне да спре увеличението на инфлацията.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чисто математически, индексирането на заплатите с процента на инфлацията води до хиперинфлация....не влагам морална оценка
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И утре цените в магазините ще са +30%, като си калкулират инфлацията и разходите за труд. Големи сте *** и т*па*и!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пламене твоята заплата в парично измерение колко е?Сигурен съм че нема да каже,ще мълчи като комунист на разпит.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми Пламене то ако стане това заплатата ще е с много нули един хляб ще стане 1000 лв играли сме го това при Жан Виденов
7
1
 
5
 
! Отговори
До Чиновник преди 1 година
Ами давай към някоя частна фирма , там специалисти с опит изкарват повече , има само едно странно за държавните служители условие - искат и да работиш !
6
9
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
Браво на господин Димитров. При нас в Министерство на енергетиката само веднъж индексираха тази година с 15 процента. Само специалисти сме с голям опит и заплати по 3000 лв. са абсолютна подигравка.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно съм съгласен , НО да не забравяме че тук става въпрос основно за държавни служители - за да са нормални заплатите там трябва да останат не повече от 1/3 на сегашните като бройка и да имат нормални заплата за качествена работа.Не като сега вместо за една бележка да си цъкна в нета и да ми е готова за 2 минути, да трябва да обикалям 5 лелки да се надявам че всички са в настроения и не са почивка , да дам една и съща информация и да ми отнеме половин ден
4
0
 
9
 
! Отговори
akud преди 1 година
пламене каква си мъжка мисия и ти .... българските институции изнудват малкия бизнес така че какви заплати очаквате
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЕКИ опит за регулация на пазара води до инфлация. Но това, че иска увеличение на заплатите съобразено с индекса на инфлацията, е нормално.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм шофьор моята е още 710лв и нито стотинка повече 20г стаж, а пенсията по болест бъбречна недостатъчност 395.96лв ,ако не работя съм си заминал, докторите казаха докато мога да работя
1
2
 
17
 
! Отговори
9689 преди 1 година
Този тунеядец е слуга на мутрата.