Костадинов се оплака от доноси срещу подписката за българския лев

До момента "Възраждане" са събрали 247 000 подписа
16 фев 2023 15:32, Йоана Цонева
99
Костадинов се оплака от доноси срещу подписката за българския лев
Снимка: БГНЕС

Вече подписите в подкрепа на организирането на национален референдум за отлагане на приемането на еврото до 2043 година са достигнали 247 хиляди, като само за седмица в подписката са се включили допълнителни 46 хиляди граждани. Това обявиха на пресконференция в БТА членовете на инициативния комитет за плебисцита и председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Костадинов подчерта - това били подписи, събрани само и единствено от членове и симпатизанти на "Възраждане" в страната, като към момента не се броят тези, които се събират от организации-съмишленици, доброволци, както и в чужбина. Те ще бъдат калкулирани към общия брой от средата на март, когато, признават от партията, се очаква в крайна сметка и известно охлаждане на интереса към подписката поради факта, че много хора, които не подкрепят еврото, вече са се включили.

"Реалният брой към момента доближава 300 хиляди, с тези темпове очакваме след 7 седмици, когато изтича законоустановеният срок от 12 седмици, да имаме около 600 000 подписа", представи амбициите си лидерът на "Възраждане".

"Изключително стройна" организация по места била създадена от местните партийни структури, които имат седмични цели, които в някои случаи били преизпълнявани с 20-30%. Стриктно се спазвали и всички законови норми за защита на личните данни, посочи на свой ред Деян Николов, говорител на инициативния комитет.

От инициативния комитет ще поискат и среща със служебния министър-председател Гълъб Донев с искане България да не бърза с изготвяне на конвергентен доклад, което е едно от условията преди влизането в Еврозоната. Освен това - искали и информация от среща в Брюксел, на която страната ни е представила данни за това как изпълнява т.нар. Маастрихтски критерии - като например размер на дефицита, инфлацията и др., които също са основни критерии за приемането на еврото.

Костадинов обаче се оплака от "донос", по който Комисията за защита на личните данни образувала проверка как се съхраняват подписите, както и изискала други подписи, които според сигнала "Възраждане" събирали през 2019 година. Такава подписка, категоричен е той, партията не е организирала.

"Това влудява хората, които смятат, че нямаме право на избор, че така не може, че няма да стане. Всички тези мантри, които ни повтарят до втръсване с последните 30 години. Този донос, който е пуснат, те са поредица от доноси, показва само едно нещо - излъчва страх."

Още по темата
Въпросният сигнал не е бил пуснат от конкретна политическа сила, уточни в отговор на въпрос на News.bg Костадинов. Но посочи все пак - човекът, подал "доноса" по думите му, бил криминално проявен, криминално регистриран и с няколко осъдителни присъди, чакал и други осъдителни присъди, а освен това бил и организатор на протести в подкрепа на Иван Гешев.

Председателят на "Възраждане" не пропусна да спомене, по традиция, и "Демократична България", които той нарича от известно време с епитета "Доносническа България" - техни поддръжници правили провокации срещу събирането на подписи.

Даде и пример - бил пуснат сигнал срещу инкасаторка от ВиК, която не събирала подписи, проверявайки показанията на водомерите, а просто си говорила с домакина за референдума и му казала, че вече се е подписала. "Този специфичен доносник е общински съветник от "Доносническа България", посочи Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коста много дразни евроатлантиците. Съответно привлича одобрението на нормалните хора. Трябва да има такива, хората се нуждаят и от положителни нагласи към политици. Че то иначе само ти иде да биеш и е.еш, ама второто вече не, защото напоследък много взе да им харесва.
16
21
 
16
 
! Отговори
Писъците и преди 1 година
истеричния вой на жълтокафявопаветните евроатлантичета е музика за душата...Още ме напушва смях от последния ден на 48-мо нс, когато КУКУнева от Дъй Бъ се беше изправила пред групата на Възраждане и врещеше френетично "АНАТЕМА,АНАТЕМААААА"... Хахахаха, какви ли кристали е имало в пицата?!?
15
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОПЕЙКИН сам трябва да се яви пред съда и да го обрулят 25 години за държавна измяна !!!! Няма време .Въпрос на Национална сигурност .
14
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж 80 процента сте за русия и против ЕС и НАТО, защо още не сте събрали няколко милиона подписа?
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майка ми телевизора не може да си пусне вече не е прочела нищо за целия си живот но винаги се връзва на тези щото са я учили да козирува на власта
12
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мощно гласуване за Възраждане На другите попарата още ни пари.
11
12
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Има ли възможност да се подпиша в интернет? Ако има такава възможност,то моля,някой да ми посочи къде.Предварително благодаря.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да Лесново да решаваш бъдещето на някои когато след няколко години нема да те има
9
12
 
12
 
! Отговори
7 преди 1 година
Е на кой да са, на адекватни и образовани хора, които имат елементарна финансова култура ли? Те тия дори няма да им погледнат смешната подписчица.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До dsds - Ще съществува, спокойно ;)
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 - И какво? Те нямат правона глас ли?
6
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето подписи са на пенсии нали ги виждам
5
23
 
29
 
! Отговори
dsds преди 1 година
Няма ли кой да му обясни на това момче и на празноглавите му фенове, че български лев НЕ СЪЩЕСТВУВА от 1997 г., защото сме във ВАЛУТЕН БОРД.
4
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ше гласувам за вас
3
12
 
26
 
! Отговори
Доносниците преди 1 година
са основния електорат на новата коалиция ПП+ДБ..Нищо учудващо..
2
23
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Костя след тоя коэ нема друг, и ще фаща гората
1
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера съобщиха ,че Копейкин е избягал в Русия, през Сърбия ,за държавна измяна ...