Вазов: Кабинетът "Петков" направи тази инфлация

Идва нов бюджет
17 фев 2023 21:27, Росен Стойчев
80

"Ясно е, че политическото поведение в последните два парламента направи тази инфлация, особено кабинетът "Петков". Тази инфлация означава, че в хората има пари, може да са последните им спестявани, влогове, но тази излишна парична маса я има.
Още по темата
Иначе оборотите и потреблението щеше да спадне и цените да се коригират", коментира ректорът емеритус на ВУЗФ доц. Григорий Вазов в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Докато големите вериги са пълни сутрин до 9 от пенсионерите и следобед от хората, които са свършили работа, когато в търговските центрове събота и неделя не можеш да се разминеш, значи има голямо потребление. А спекулата се появява, когато има излишна парична маса", обясни доц. Вазов.

"Идва нов бюджет, който трябва да бъде приет от парламента, трябва да осигури общинските избори. Всичко това ще бъде отново едно популистко непрофесионално вдигане на инфлацията, нова излишна парична маса ще се появи в обращение", прогнозира доц. Вазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
12
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Нали искахте промяна и гласувахте за крадливите шарлатани на фигуранта с вдигнат юмрук ... Щом яйцата от 20 стотинки станаха над 50, млякото от 1.50 на над 3 лева, сиренето от 6 на над 15 лева ... Всеки знае, че на Киро промяната е тази, двойно и тройно ще плащате за всичко.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковидизмамата целеше точно това- инфлация. На Урсула бих и ритнал стола под въжето с кеф!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Xибpиgнa вoйнa нa CAЩ, caтeлити и лoбитa им cpeщy нenokopнитe koлoнии...
8
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, Киро, Сербезова, Мутафчийски, Кунчев, Гломб и сие - проводниците на плашенето на хората и безхаберното харчене на пари. Те са виновни!
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ококорената Асенка, простото Киро и другарката Техноимпексова с техните раздути бюджети и теглене на кредити пред седмица предизвикаха тази невиждана инфлация. Върнаха ни близо 30 год назад в далечната 1996 год.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А,добър ден,голямо откритие...
5
11
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Тенденциозно и опасно заглавие! Звучи като обвинение, а в текста е конкретизирано - при Асен Василев хората се видяха с пари и харчат като за последно!
4
6
 
12
 
! Отговори
ПП ШАРЛАТАНИТЕ преди 1 година
НАПРАВИХА ТАЗИ ИНФЛАЦИЯ И НИ ОГРАБИХА ЗАПЛАТИТЕ И СПЕСТЯВАНИЯТА....
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пари похарчи държавата за ваксини, тестове, бонуси и пътеки?
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'големите вериги са пълни сутрин до 9 от пенсионерите и следобед от хората, които са свършили работа' --- аз ходя когато искам. пенсиите и овсите на заплата да го мислят
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсула и файзера я направиха.