Парламентът се разпусна след минута работа, Борисов иска кабинет с ПП-ДБ

Предстоят преговори на двете основни политически сили
13 апр 2023 10:33, Александър Попов
255
Парламентът се разпусна след минута работа, Борисов иска кабинет с ПП-ДБ
Снимка: БГНЕС

Изборът на председател на 49-ото Народно събрание се отложи за сряда в 10 часа, след като днешното заседание продължи под минута.

Вежди Рашидов обяви, че при тази патова ситуация, няма какво друго да направи, след като стана ясно, че няма други кандидатури освен тези на ГЕРБ-СДС и на „Възраждане“.

Бойко Борисов пък заяви, че е приоритет да се направи кабинет с ПП-ДБ.

“Днес ще направим правна и финансово-бюджетна комисия само между ГЕРБ-СДС и ПП, за да се види какъв бюджет ще е устойчив за държавата и по какви закони да потърсим мнозинство. Нашият основен приоритет и най-стабилно правителство е между ПП и ГЕРБ-СДС. Забавянето на избор на председател е полезно, да могат комисиите да поработят, да намерят общи неща между нас. Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-невредно за страната. Ако не се случи има друг план, него ще кажа след като не се изпълни този”, каза още Борисов, след което обясни, че има много повече конструктивност от страна на лидерите на ПП.

“Те държат на своето и с много по-различен тон говорят”, подчерта още той.

Борисов се срещна и с лидера на БСП Корнелия Нинова, след която среща каза, че имат общи точки по социална, правна тема, но различия по темата Украйна.

Кирил Петков също призна, че с ГЕРБ имат немалко допирни точки.

Очаква се днес ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да преговарят за избора на шеф на НС, какво и по основни приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов иска,ама няма.
187
0
 
1
 
! Отговори
Молаа? преди 1 година
До Анонимен"""Как ще го изритат?Нали си знаят кирливото бельо.Затова са едни и същи.Картини,произведения на изкуството.Ако се направи ревизия на музеите,не се знае дали има оригинали там.Всичко ценно отдавна е изчезнало.Затова се държат.Да сте чули за Драган Тенев,Богомил Райнов,Светлин Русев?Няма и да чуете.Все едно не са съществували.А Вежди знае много,и много мръсно бельо е видял!!!Затова ще го държат.
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да хулите Борисов. Гласувах с не подкрепям никого, защото всички са за "чекмеджето". Нима Кирил, Асен, Лорер, Христо, Корнелия, Доган, да не искат милиардите от ЕС. Всички там са за пари, а не за народа!
185
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е човек без принципи.За него най-важно е чекмеджето.Който се е допрял до него е изгорял.
184
1
 
8
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
А коя е Мата Хари?
183
1
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 1 година
Най корумпираните и най лошите управници в нашата история ,бе правителството на ПП, според Тиквата. А сега иска да управлява с тях? Кога е искрен тиквата--тогава или сега?Никога сговор с тиквата, никога. Уговорка по поритики - да, но правителство с тиквата--НИКОГА! може и правителство с ГЕРБ, ако междувременно Тиквата и Гешев са в затвора. Само тогава може да има връзка с партията на кражбите и деградацията-ГЕРБ.
182
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Типичен пример за лукавостта на Борисов! Ето го фарисействащия, уж християнин, а служи на дявола! Типичната схема с която герб удушава конкур..партии-да се коалира с тях!За ПП -антиГерб е смисъла на съществуването им! Коалиция с герб=край на ПП!! Надали са толкова прости ПП. От кого ли е научилда бъде тъй лукав Борисофф!?!? Е от този който е изобретател на лукавостта и сам се нарича лукавия-от този на когото служи-на дявола!
181
6
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго 681 преди 1 година
На Радев халката се отпуска, ще серей като чува, че могат и да се разберат, за да неможе да прави каквото си иска. Хоооп симерингата ....лайня..пфуууу гнусен терорист
180
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо чудно,че Веждичката е в тая партия .ГЕРБ кла и ограбва народа,така както и башибузука не го е клал.!!!
179
0
 
12
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 1 година
Предният път се правеше че не бил искал да е Председател, но едва ли не... опряло до него и се наложило. Този път с какво ще лъже???
178
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мръсен турчин каккво прави там още??? Защо не го изритахте когато беше време?
177
0
 
11
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Докато няма.бити и унизени народни Представители ще е така в общи линии.Когато гражданите ги осурвакат с по дебели сурвакници може и да поумнеят.
176
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП,ДБ са неотговорни към държавата.
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе, верно?
174
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много им се ще на ГЕРБ пак да са на власт и пак да крадат стотици милиарди.
173
1
 
8
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Не знам дали ПП са "хората ' които ще направят нещо.Едва ли. Мафията е овладяла БГ.Но за мен Борисов ГЕРБ БСП ДПС СДС НДСВ и някой времянки са различни пипала на октопода БГ Мафия.И да има и да няма правителство за работещия народ няма къде по надолу. 400 евро е оцеляване.После би трябвало да има революция
172
0
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Старата песен на нов глас.
171
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Шарлатаните нищо не могат, но горят от желание да го направят. Мутрите могат, ама ги е страх да не загубят. Турската мафия никога не губи, ама всички ги е страх да работят с нея, щото после изчезват. Останалите са малки.
170
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво иска мутрата нас изобшо не ни интересува !!
169
3
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 188 Като каза Козяк се сетих за вчерашното изявление на Костадинов от трибината: "Има два варианта пред двете коалиции- или да направят коалиция и избирателите им да ги бият, или да не направят правителство, а тогава американското посолство ще ги бие, разбира се има и трети вариант....да подкрепят кабинет на Възраждане, но се страхувам ,че тогава и техните избиратели и американското посолство ще ги бият!" Муаххахахаа...