Борисов след срещата с ПП-ДБ: От утре започваме разговори с останалите партии

Въпросите на втората сила в НС били провокативни
Обновена: 12 май 2023 19:48 | 12 май 2023 19:22, Камелия Цветанова
124

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен кабинет, но ясно казаха, че и много от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е важно за управлението на един кабинет. От утре започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са - ако се договорим за споделена отговорност, за съвместно управление, за кратък хоризонт от време, за приемане на бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете, с подкрепата, която заявиха втората партия, много бързо можем да наваксаме изоставането". Това заяви след срещата с ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитаран от Нова телевизия.
Още по темата

По думите му съществен елемент за споделена отговорност са и ИТН, и ДПС, и БСП.

„Въпросите им бяха провокативни, за да ни провалят разговорите с другите. Аз не им го спестих”, каза Борисов.

„Служебните правителства на Радев доведоха до този хаос и катаклизми във всички сфери на държавата. Трябва да се опитаме с общи усилия, дори и ако останат в опозиция”, коментира Борисов.

Запитан дали се разговаря за това, кой кои министерства може да управлява, Борисов каза, че не. Първо трябвало от ПП-ДБ да заявят, че са готови да участват. Второ да предложат имена. И накрая Мария Габриел да ги одобри.
Запитан за колко време трябва да управлява евентуалното правителство, Борисов каза, че не трябва пълен мандат.
„Най-малкият срок е да се приеме бюджетът за догодина. Като се има предвид, че сега ще приемем за тази година, а септември-октомври за следващата, то ще изтече тази година. ЗАтова Асен Василев говори за 18 месеца. Значи трябва да е година-година и половина минимум”, каза Борисов.

Той заяви, че няма проблем с БСП и няма никакъв спор с Нинова.

„По всички международни данни ние сме шестата държава по износ на оръжия за Украйна. Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва. Нямаме никакъв спор с г-жа Нинова. Ще се спази същия принцип, по който се изнасяше оръжие“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде избран за председател на Правната комисия. „Това е доверието, като се каже нещо се изпълнява“, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаш ли да го пробваме върху теб дали е годно ? -- ако оцелееш ще го подарим. За друго вече не ставаш, освен за тестване на оръжие, вми рис ана американска под лога, с чужда баница иска да прави помен.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва." -- не можем, това са приказки на мошеник. Никакво оръжие не трябва да подаряваме под натиск на сащ и тяхната пионка селския тари кат борисов. Всички операции по цени на световните пазари.Можем да го продадем на сащ, а те после може да си го завират в зад ници те, но не и подаръци. Това оръжие не е на баща ти, а дали е годно...
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Бойко много бил крал , и Ко стана Славчо каза че за минали декември няма 9 милиарда ,при подмяната ,мошеници са тия вкарахатккукряинцида живеят безплатно по хотелите ,на наш гръб ,като лъжеха чепатите били от ЕС ,на върба ЕС не дават пари за след седмица или месец а след години,всички украинци вън от България
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази женица не разбира какво става в България -- искането на оставката на гешеф е някакъв гаф от нейна страна, защото гешеф подобно на щифт крепи цялата конструкция герб все още в движение.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От утре започваме разговори с останалите партии" -- това звучи като някой, който е останал недоволен от днешните разговори и се надява на пробив в утрешните.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера Буци срина и последната частица авторитет на Мара от Европата. Нервен и гневен се изтъпани отпред и я прати в миманса. Няма как тази женица да бъде премиер. Нейното ниво на администратор в пощите, който може да си върши работата само под злобния поглед на Деса Атанасова, която последните два-три дена я разкарва из парламента на къса каишка, следвана от другите угоени добермани на сикаджийската мутра от Банкя.
81
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агент буда не служи на Кремъл и няма как да служи -- той е американски агент, а те го контролират чрез парите му в чужбина, могат да ги блокират и той остава на сухо. Всеки който говори за солидарност с украйна е под такава заплаха.
80
4
 
3
 
! Отговори
Неуморимият Буда преди 1 година
Агент Буда уж нямаше да участва в управлението на държавата, но досега още не е спрял да дърпа конците. Явно все още се надява, че Украйна ще бъде прегазена от болшевиките и той, необезпокояван от никого ще продължи да служи на Кремъл, без да разбира, че много скоро ще трябва да се укрива от ударите на Закона...
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останалите партии са две - ДПС и малкото ДПС (ИТН - Има турски народ). След излагациите на Мара Гаргамел БСП няма да се хване на хорото, а Възраждане не гледат по-далеч от пъпа на Митрофанова.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"проблема на глупави селяни като теб е, че гледате основно руска пропаганда" -- а проблемът на сел янду рите като теб е, че не знаят английски и не рзбират какво се говори по американските канали.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци няма да победят Русия никога, това са някакви влажни сънища на американците, които им дърпат конците. Руските атомни подводници са около териториалните води на сащ. Сащ е в капан. Освен това сега там се оформя и финансова криза. Ще се сгромолясат като къщичка от карти.
76
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Ние сме в навечерието на трета световна война '' ................................................ слава богу украинците побеждават, така че световната война се отлага засега ... а проблема на глупави селяни като теб е, че гледате основно руска пропаганда и си няматe ни най-малка представа, какво се случва ... затова винаги избирате губещата страна и плащате най-високата цена.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме в навечерието на трета световна война -- правителства от национални предатели, които да ни вкарат в нея не ни трябват. Борисов е кукла на конци, той няма собствено мислене, каквото му наредят от фашингтон и брюксел -- изпълнява безмозъчно. Трябва да сме като него безмозъчни да го оставим да съставя правителства -- щеше да е смешно ако не беше трагично.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавен затвор за Тиквата!
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да се прави никакво правителство с национални предатели -- борисов е точно това. Всичко, което изброява са негови пожелания, възможни ако се намерят колаборационисти и които ще легитимират съществуването му все още като "политик" на сцената. А мястото му е в затвора. В Румъния вече има десетки като него в затворите, а тук нито един. Което е голям проблем за държавата и нацията. Показва, че администрацията е фалшива, излишна и вредна.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писаниците тук са изцяло извадка на поколенията интелектуалци образовани грамотни възпитани културни осъзнати духовно хора спазващи обществения ред и законите в страната каращи по пътя с 50 км и усмихващи се на ближния.Слезли на земята да служат на Бог и да вършат делото на Исус за което всички са тук!Алелуя.Господи,какъв народ какви красиви жени дебели умни с ранички и силикон жадни за власт и пари и какви мъже от красив по красив.Целият свят се е вгледал в българското поколение след 1983.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' след срещата с ПП-ДБ '' .................................. пълна загуба на време и пари на народа ... само след няколко месеца сме пак на избори. Възраждане печели все-повече подкрепа и започвам да разбирам утрепките-неудачници, които са убедени, че ЕС и НАТО са виновни за нещастията им, и че е по-добре да изгориш в руски путински танк.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е готов на всякакви компромиси само и само за да продължи да прави врътки и да краде.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотал щета!!!
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Борисов вече не му трябват русофили . Затова Възраждане ще ли да стават евроатлантици.