»ван  остов: ѕолитиците се поддават на излишни емоции

“ой е категоричен, че правителство тр€бва да има
28 май 2023 21:03, Ќели ’ристова
40
»ван  остов: ѕолитиците се поддават на излишни емоции
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"—тана невъзможно да се избере правителството, което беше представено пред обществеността. “ози шанс беше пропил€н заради това, че се случи рискът да бъдат допуснати политически грешки - да стане известно, че политиците се поддават на излишни емоции, че се изхвърл€т в думите си, че говор€т нелепости, клюкарстват за съпруга на ћари€ √абриел. ¬€рно е, че политиците прав€т това в частни разговори, но н€ма оправдание за водачите, когато про€в€ват слабост и неспособност да приведат аргументи в полза на това, което искат да се вземе като решение, и вместо факти и доказателства - да се позовават на ”рсула фон дер Ћайен или на Ўарл ћишел".

“ова за€ви пред ЅЌ– бивши€т министър-председател »ван  остов. »зказа мнение, че преговорите между ѕѕ-ƒЅ и √≈–Ѕ не са само замразени, а са върнати в началната им точка, като допусна да остане евентуално договореността за ротационно председателство.

—поред него най-гол€мата нелепост в коментарите от записа на Ќационални€ съвет на "ѕродължаваме пром€ната" е твърдението за изпиране на Ѕойко Ѕорисов:

"“ози груб израз означава гражданска реабилитаци€ на Ѕорисов, защото това е невъзможно да го направи ко€то и да е парти€ за който и да било. јко н€кой е направил престъпление и има работеща правосъдна власт, този н€кой е в ръцете на съдебната власт, не е на политически€ терен. ”дивл€вам се как такива неща могат така леко да се говори, при положение, че сами€т ти искаш да правиш съдебна реформа. —ъдебната реформа точно това означава, че политиците не могат да решават кой е невинен и кой е за затвора".

 остов беше категоричен, че депутатите сами тр€бва да се отказват от имунитета си, когато той им бъде поискан от прокуратурата.

ѕо думите му политиците тр€бва да минимизират щетите от това, че рискът се е случил и е провален опитът да се избере правителство, "което б€ха почти сглобили":

" атегоричен съм, че тр€бва да има правителство в страната заради бюджет с 3% дефицит, ѕ¬”, заради съдебна и конституционна реформа, Ўенген, еврозона, за да може икономиката да направи гол€м технологичен скок".

 ато груба политическа грешка той определи това, че ключовото решение дали да се прави правителство с √≈–Ѕ се взема отделно от вс€ка от партиите в коалици€та ѕѕ-ƒЅ:

"јко б€ха направили общо заседание на ѕ√ на "ѕѕ-ƒЅ" н€маше да се изговор€т тези приказки, н€маше да говор€т неща, които подразниха ц€лото общество. ... «аедно тр€бва да прецен€ват и да решават".

 остов подчерта, че "още когато президентът –умен –адев се възползва от позици€та си - чрез своето правителство да предложи ръководители на службите и след това да си ги назначи с указ, тези специални служби от този момент н€мат връзка с българската многопартийна политическа система"

"“е н€мат тази връзка, те са опасни тези служби. ј те (ѕѕ - б.р.) са се сетили сега и ще прав€т революци€.  ойто говори такива неща, той не разбира същината на държавното устройство - ние сме демократична страна".

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


40
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
30
0
 
1
 
! ќтговори
»ване кажи си преди 1 година
"- јз съм най-хубав, аз съм най-снажен, аз съм и бел, а че и румен."
29
0
 
6
 
! ќтговори
ƒо“ука—айдука преди 1 година
ƒрагалевски€т јй дук изкорми жива държавата ни и € окраде, и никаквми излишни емоции !
28
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕай ƒрън преди 1 година
ѕрав е  остов. јз вчера се замислих, а защо ƒЅ не участва в заседанието. ¬зема се решение, все едно ƒЅ не съществува. ’убаво, бързате за решение, но каква е позици€та на ƒЅ, н€кой от заговорниците разбра ли? ’ристо това бил казал, ’ристо онова. ј само ’ристо ли е ƒЅ?
27
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ато теглиш чертата на приватизаци€та, виждаш че костумирани€ амбициозен  остов е един некадърник без трезва преценка.
26
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћи още 1997ма матр€лът скама да го командват отвън.
25
0
 
9
 
! ќтговори
”жас преди 1 година
ўом този не е в софииски€т н€мам надежди за бг
24
1
 
2
 
! ќтговори
кап —имеонов-—аймъна преди 1 година
Ќа времето имах такива бойци - мамини детенца, това е стойка пикаеща крава.
23
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ирил ѕетков е сексист, който обижда жените в политиката, като ћари€ √абриел, ”рсела фон дер Ћайн, дори Ћена Ѕориславова. “ой е некомпетентен и емоционално нестабилен.
22
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈ там е трагеди€та, че не сме демократична страна! Ќа теори€ би тр€бвало, но реалността е съвсем различна. Ќе сме узрели като наци€. Ќе оцен€ваме демокраци€та.
21
1
 
1
 
! ќтговори
Mалорусь преди 1 година
ƒо ўирлиц.. той не е труп, той е дете на ‘–јЌ ≈Ќўј…Ќ казва лел€ му в едно интервю при √еворг √еворг€н
20
16
 
11
 
! ќтговори
Ћостов преди 1 година
 остов винаги е бил политик от класа. —егашните с анцузите и дънките и маратонките са с празни кратуни и го мраз€т в червата. “о винаги е било така . ’ората без акъл мраз€т с нечовешка злоба хората с акъл
19
7
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒокато  остов играеше некадърно на ћонќпќли с българските предпри€ти€, работещите се поддаваха на излишни емоции.
18
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈то ги пак ѕалпатин, щом и него изкараха, см€тай то€ път как се нассраха
17
15
 
7
 
! ќтговори
Besnejte преди 1 година
 остов както винаги е прав.
16
8
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 остов отдавна тр€бваше да е в затвора , заради приватизаци€та.
15
2
 
6
 
! ќтговори
„ета преди 1 година
ѕолитиците се продават ....и си викам разгеле, об€виха им цената!
14
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕритесн€ват ме из€влени€ за “≈’ЌќЋќ√»„≈Ќ — ќ  на ”рсула и  остов. —поред мен —јў са успели да ги излъжат, о полит-трегерите са ниско образовани хора и не разбират от наука.
13
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"просто  иро"...колко точно за съжаление!
12
7
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“олкова кради, млъкни малко ве човек :)))
11
3
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
съдебната реформа ще започне, когато заврени€ зет бъде завр€н в ÷ентални€ и след него е другите, но н€ма друг политик с действи€та си да е показал, колко мрази българите