Симеонов: Путинофобите в България, с някои свои прекалявания, вкарват Путин в кошарата

Според него на управляващите вече им харесва да са заедно
11 яну 2024 19:40, Нели Христова
62
Симеонов: Путинофобите в България, с някои свои прекалявания, вкарват Путин в кошарата
Снимка: БГНЕС

Възможно е евентуално десетима министри да бъдат сменени при ротацията. Това заяви политологът Първан Симеонов пред "Нова нюз".

"На управляващите започва да им харесва да са заедно. Започват да говорят за коалиционно споразумение и да свикват с този пазарлък. Ако не се „спънат" при ротацията или на евроизборите, може да им се усмихне късметът и да не се "спънат" години наред", посочи Симеонов.

Според него е възможно евентуално десетима министри да бъдат сменени при ротацията. "Най-големият проблем на тази власт е да не предозира влиянието си, например, чисто партийни номинации за Конституционния съд. Кандидатурата на ПП-ДБ очевидно е по-скоро експертна. Тази на ГЕРБ е чисто партийна. Такава ми изглежда и на "Възраждане". Това няма да се прочете добре от избирателите", заяви той.

Според него няма да се приеме добре кандидатурата на ген. Атанас Атанасов – лидерът на една от най-малките формации да застане начело на парламента. "Не бива да се прекалява. Те надценяват своята популярност", каза политологът за обсъжданите промени след рокадата през март.

"Ефектът ще бъде обратен. В такива символни битки не надделяват по-разсъдливите, а тези, които са повече. В България проруски настроените решително надделяват над най-крайните евроатлантици. Ние сме се делили на русофили, русофоби век и нещо, намерили сме формула за баланс. Казано по-ясно – путинофобите в България, с някои свои прекалявания, по-скоро вкарват Путин в кошарата", обясни политологът.

Той очаква, че ДПС ще намерят баланса между видимата и важната власт. "Най-важното при ГЕРБ и при ДПС е да не изпъкват много, защото ПП-ДБ изпъкват и те обират негативите. Голямата драма е на ценностно ниво. Хората се страхуват да кажат как са гласували. Дали не преминаваме от политическа криза към криза на представителството, към апатия, към въздържане от участие. Ако в такъв момент поискаш повече власт, можеш само да загубиш", обясни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този Чугунен Американофил,какви ги говори??? Добре ли е??
45
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Симеонов обслужващ "политолог ,социолог......" и всякакъв "лог" и "анализатор" на задкулисието ,което чрез такива като него ,които преобладават "опипват почвата" преди да прокарат поредните си "политически идеи".Всъщност най- виновни за своето положение и тази "политическа класа " ,която имаме са робите и слугите ,които не само го позволяват ,но и са щастливи от обстоятелството ,че са придворни шутове и не искат да променят средата ,защото тя им "допада" и чакат само и те да се "облажат" .
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще има чистка на путинолюбци скоро. И без това за нищо не стават, няма да липсват
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заменяме русофили за украинци, по хора са.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Батета, България няма да отклони пътя си към Европа. Гледайте си руските филми там и мълчете. Думата вече не е ваша. 45 години ви се наслушахме на глупостите. Сега ние решаваме.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къв Путин, ква кошара. Путараната или ще кротне скоро или ще го разкарат. Както навсякъде и там парите управляват.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В България проруски настроените решително надделяват над най-крайните евроатлантици, казва Първан Симеонов пред "Нова нюз".
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първанчо...напиши и едно , по темата ,,Барселонофобите".Обаче страх те тресе.Трепери ти химикалката когато трябва да пишеш по тях.Иначе си голем мъж.Удмиваш фобите
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
агенцията гълъб най добре освоява средства другите му дружки са къчо и райчо честни милионери.
37
5
 
6
 
! Отговори
в ЕС не щат русофили преди 3 месеца
Граф Николай Игнатиев, които пише с азбуката, която му подарихме, ни нарича племе, което трябва да е послушно оръдие на руската политика. Той повлиява за обесването, а не за затвор за Васил Левски, който иска българите сами да се освободим както гърците, румънците и сърбите. Левски предупреждава, че мнимите освободители ще ни заробят. Раковски: мъки чакат всеки българин, влязъл в железните нокти на Русия. Ботев: Русия с радикални средства се стреми да изтрие от лицето на земята българите.
36
5
 
4
 
! Отговори
Пенчо Каратолев преди 3 месеца
Първан Първане Първанов язък ти за дипломите и т.н. броят на тези дето са на страната на демокрацията и Европейските ценности се вижда на избори по броя на народните представители и формациите са напървите три места ! Не случайно феновете на агресивна завоевателна русия, т.н. русофеллии са последни в Парламента по брой ! Факт !
35
0
 
0
 
! Отговори
Баба Гицка преди 3 месеца
До АнонименИ ДПС.
34
4
 
4
 
! Отговори
Висящото шкембе преди 3 месеца
Чудесна снимка, на двама русоpoби. Параван Симеонов "прегърнал" на книга Шкембелан войвода по-известен като агент Иван.
33
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофобчетата скоро ще завъртят опашцчици само както те си умеят. "Ама моляви се не бях аз."
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Докато се връткат на ротацийка, заедно с тези, дето вдигаха врява за правата на българите в Македония, да вземат да прочетат в ПИК: "Свободна Европа" поиска забрана на "Аз съм българче". Вярно ли е? Някаква реакция, опровержение на написаното в ПИК? Или не! Не знаех, че "Свободна Европа" е американска. Отговорът след "указанието", под формата на препоръки, е много добър. Ама все пак официално ще има ли нещо черно на бяло? Или пак само евроатлантическа тишина ....
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нема место за още.... И без това ни е вкаран до дъно. До панкреаса.
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
путин издъхна в 2022. Шефът на ЦРУ се измайтапи с прекалено младеещите двойници, тройници и четворници.
29
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-умните грантаджии почнаха да се усещат че наближава народен съд 2 и да дават на заден.Не вярвам да ги спаси.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като в затвора, влизаш с отвращение към гейовете, ама постепенно почват да ти харесват.
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Проблемът на България се нарича ГЕРБ.