Увеличават щата на "Гранична полиция" заради нелегалните мигранти

Депутатите от ПП-ДБ не подкрепиха партьорите си във властта
37
Увеличават щата на "Гранична полиция" заради нелегалните мигранти
Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за администрацията, с които се увеличава капацитетът на "Гранична полиция". Поправките бяха подкрепени от законотворците от всички парламентарни групи с изключение на тази на ПП-ДБ, които гласуваха с "Въздържал се".

Още по темата
Измененията са внесени от Бойко Борисов и Делян Пеевски, които посочват в мотивите си, че произтичащите заплахи за националната сигурност, вследствие на безпрецедентния мигрантски поток, налагат предприемане на стратегически мерки за повишаване възможностите на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) за осъществяване на надежден граничен контрол на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за Европейския съюз (ЕС) и минимизиране рисковете за националната сигурност.

Предвид дължината на държавната граница, явяващата се външна на ЕС, наличието на възложените задачи по охрана на същата, включително и по осигуряване зоните около Граничните контролно-пропускателни пунктове, както и близостта на границата със Сърбия, обуславят необходимостта от допълнителен охранителен състав, предвид факта, че наличният към момента  е крайно недостатъчен за осигуряване на ефективно изпълнение на задачите по граничното наблюдение, пише още в мотивите.

Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ коментира, че и в момента има 4000 свободни щатни бройки в системата на МВР, така че няма нужда да се увеличава капацитета на „Гранична полиция“.

Според Надежда Йорданова от ПП-ДБ не е добра идея НС да подписва празен чек за увеличаване на щата на МВР.

По време на дебата Кристиан Вигенин от БСП посочи, че молбата на хората от пограничните райони е да се назначават приоритетно местни, защото те са по-мотивирани и това ще доведе до намаляване на обезлюдяването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Работещ преди 1 месец
Защо увеличавате отново щата на тези напълно безполезни палячовци.Свестни хора няма всред тях,това е глутница от професионални наркомани, психопати,подлизурковци,клюкари,подлеци и доносници.Доносничат дори един с/у друг -много болна завистлива и жалка група от .***: и ненормални,очакващи респект и уважение за това ,че наблюдават мигрантите как пълнят държавата.
33
1
 
1
 
! Отговори
Соня Ериксон преди 1 месец
Добре смазаната вече машина за пари от нашите данъци , инициирана от ФАЩ и реализирана от Эвапейский союз , работи с пълна сила ! Сега ще назначат още 1400 нищонеможещи нищоправци с килийно обрадование ,които ще си платят колкото трябва на когото трябва и ще почнат да дебелеят с ускорени темпове ... А ние трябва да си мислим , че някой от някого ще ни варди ...Щеше да е смешно , ако не беше тъжно ...
32
0
 
2
 
! Отговори
Друг преди 1 месец
Евъпросът е каква функция ще изпълняват тези гранични полицай?Как ще спират незаконно преминалите границата?Границата се охранява с оръжие, а не с баница и шарена сол!Няма да има ефект колкото и полицай да сложите.Само използването на сила може да ограничи тези кърлежи останалото си е игра на пари!
31
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
А какво стана с оградата, нали щеше тя да ги спира 1млн./1 км. струваше? Стана нац. обект за да няма достъп до нея и да не се вижда кражбата.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Охранени полицаи ... за какво да им плащаме за да грухтят?? Това е АБСУРДНО!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В МВР е пълно с пенсионери на пенсия плюс заплата. Така е от години. Пенсионират се на 54г и до 60 г. са на заплата и пенсия.Сега още 1200 гранични полицаи. Като влезем евентуално в Шенген какво драги ми господа ще ги правите толкова много гранични полицаи.МВР е с най огромен бюджет , но ефективност почти никаква .
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добре е да се построи едн стена на границата.А за граничари може да наемат бивши затворници - те няма много много да му мислят и ще се справят с нелегалните.
27
1
 
0
 
! Отговори
БТР преди 1 месец
А едни БТР - и, щяха да им вършат прекрасна работа....да....ама не.....
26
0
 
6
 
! Отговори
Закривай милицията преди 1 месец
Щатовете в министерството пръщят от нищонеправещи. И без това най-много бройното министерство 60 000 хрантутника на държавна хранилка, да ги вземат от там и на границата!!!!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нелегални мигранти да искаш ,то прис все такива ромове ,само украинските мигранти засега са легални,идват с купи коли и джипове и с много пари ,но си плащат на техните граничари ,защото мъжете са под мобилизация ,казват че според цената на колата и джипа си плашат ,нокии стигат до 15 000 лв ако се окаже че бягащия е военен )
24
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Количество добре, ама качество? Най-първо трябва да се реши да не се приемат мигранти. После границата с Турция и част от гръцката да се минират плътно. Мините са сигурна работа, не могат да бъдат корумпирани и работят денонощно. Освен това, Турция ще ни нападне в някакъв момент(след 10-15 или20г), тъй че така или иначе границата трябва да се укрепи.
23
2
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 1 месец
При 4 000 свободни щатове в МВР в момента/така пише в статията/, няма нужда да се увеличава щата на граничните.Проблемът е,че няма хора за тези щатове-това означават свободните в момента 4 000 работни места.Няма хора за нищо-това е проблемът днес,но и утре!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мигрантите вече идват от Европа и ще ги пазят да не избяга от България. Така е наредил господаря.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ!!!СПОКОЙНО ТЕ ВЕЧЕ ВЛИЗАТ ЛЕГАЛНО С ТРУДОВИ ВИЗИ...ЕДИН ХОТЕЛИЕР ОТ СЛЪНЧЕВ БРЯГ КАЗА,ЧЕ ВЕЧЕ Е НАЕЛ 30-НА РАБОТНИЦИ ОТ БАНГЛАДЕШ!
20
1
 
7
 
! Отговори
Айларипи преди 1 месец
Ама те ни ги връщат със самолети бе, не през оградата. Да ни е честит шенгена впрочем! Дълги години да му се радваме. Поне дюнери ще има. Ще има и на кой да се плаща пак по 50 лв. за по специфични поръчки, че в днешно време вече трудно се намират такива отговорни изпълнители.
19
0
 
13
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
КОЙ ПЛАЩА!? ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ КОГА ЩЕ УВЕЛИЧИТЕ ЩАТА. ПРАЩАЙТЕ ВСИЧКИ СПЯЩИ ПО КОЛИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ НА КОИТО ПЛАЩАТЕ ЗА СТОЕНЕ И НИЩО НЕВЪРШЕНЕ НА ГРАНИЦАТА . ДА РАБОТЯТ И С ПОТ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ СИ КАКТО ВСИЧКИ НАС.
18
0
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 1 месец
От коя война бягат бойците от ИДИЛ че не разбрах ? Преди бяха намерили в телефоните им яки клипчета с отрязани глави !
17
2
 
12
 
! Отговори
Тежка Диктатура преди 1 месец
6 млн. население и 70 000 полицаи кой от кой по отвратителен!
16
1
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 месец
Щом Урсула Кафявата поставя Възраждане до Алтернатива за Германия и Национален сбор, значи нещата вървят в правилната посока. Възраждане трупат опит и ще се превърнат в реална националистическа алтернатива за България, за да отстояваме местните си интереси успешно. Умните народи в ЕС вече избраха националистически партии да управляват, а лъжите за руска агентура са жалък опит на глобалистко-сатанинската пропаганда да попречи на тези партии
15
2
 
10
 
! Отговори
иванова преди 1 месец
след като превърнаха РБ в разграден двор, се сетили за националната ни сигурност......умни са политиците ни, не ще и дума!