Асен Василев убеден: ПП не е помогнала за легитимацията на Пеевски

Според него той контролирал ГЕРБ
137
Асен Василев убеден: ПП не е помогнала за легитимацията на Пеевски
Снимка: БГНЕС

Според финансовия министър в оставка проблемите с Пеевски започнали, когато е дошъл моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите

Ще седнат ли ПП-ДБ на масата за преговорите с ГЕРБ след изборите в началото на юни? Този въпрос предизвиква много коментари на анализатори, но отговорът ще стане ясен след малко повече от два месеца.

"Ще преговаряме с ГЕРБ, ако Делян Пеевски не управлява тази партия, както управлява в момента. Той ни върна в мутренските години. Това за мен е абсолютно разрушително за България", заяви пред Дарик радио финансовият министър в оставка и съпредседател на ПП Асен Василев.

Той отчете, че с помощта на Пеевски са направени важни промени в законите и Конституцията, но проблемите са започнали, когато е дошъл моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите.

"Всеки един човек, според мен, има в себе си и добро и зло. Друг е въпросът обаче как той вижда развитието на обществената система, ако влияе на обществените процеси. И ако погледнем какво се случи миналата година - чисто като законодателство, и промени в Конституцията, и всички закони реформи. Със сравнително леки проблеми те минаха като законодателство. Когато обаче дойде моментът реално да се реформира държавата това законодателство да стане факт, да не остане на хартия, се видя това лице, което мисля, че всички познаваме много отдавна, което е, че всички регулатори, съдебната власт, прокуратурата, службите - всичко това трябва да продължи да се управлява с наредени мачове, с хора, които получават телефонни обаждания, няма честен процес как да се изберат хората, които влизат вътре, защото цялото споразумение беше това - да не е предварително уговорен мачът“, каза Асен Василев.

Според Василев ПП не е помогнала за политическата легитимация на Пеевски.

"Пеевски може би е единственият политик в България, който не зависи от общественото мнение. Неговите избиратели са там, те гласуват за него, независимо той какво прави. Одобрението му, ако погледнете сред избирателите на ДПС, е четири процента. 4% не е легитимиран политик. Той има тази база, на която може да стъпи, която не се влияе от одобрението и легитимацията", каза още финансовият министър в оставка.

Той коментира подадената, а впоследствие оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев. Според него твърденията, че бил контрабанднозависим са "съшити с бели конци". По думите му, притеснително било, че е привикван и заплашван да си подаде оставка.

"Ако беше контрабанднозависим, нямаше ли да бъде задържан? Защо е на свобода? Защо не е задържан, защо му се оказва нерегламентиран натиск доброволно да си подаде оставката? Защо трябва да натискаш един човек да си подава оставката, ако си събрал доказателства", запита Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
15
 
! Отговори
Кошмар преди 1 месец
Най-големият кошмар за ППДБ и лично за Киро и Асен е следното нещо - дори зомбираните им членове започнаха да проглеждат, сега най-малкото с което могат да се отърват е условни присъди за всеки съпричастен към измамата ППДБ!
71
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите сами си избират мизерията защото са безмозъчни мизерници, затова или не гласуват или гласуват за ГЕРБ
70
0
 
6
 
! Отговори
ПП СА АНТИЕВРОПЕЙЦИ преди 1 месец
АТАКУВАТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕВРОПЕЙСКАТА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ, В ЕДИН ГЛАС СЪС РУСКАТА ПАРТИЯ БСП, КОЯТО ОТКРИТО ПОДКРЕПЯ РЕЖИМА НА ПУТИН В РУСИЯ...
69
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
В речника трябва да влезе нова дума-"шишоложство",специално за пепейо-дабайците.
68
1
 
7
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
КИРО И АСЕН ЛЕГИТИМИРАХА ЖАН ВИДЕНОВАТА ПАРТИЯ БСП, КАТО БЯХА В КОАЛИЦИЯ И ПОД КАРАХ БЪЛГАРИЯ ПАК КЪМ БАНКОВИ ГРАБЕЖИ И ПРИСВОЯВАНЕ НА ПАРИТЕ НА НАРОДА, КАТО ИЗКУСТВЕНО ВДИГНАХА ДВОЙНО ИНФЛАЦИЯТА....
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василев такива неразбории направим финансите на държавата ни че си за разследване съд затвор Кой си ти Василев никой без ала балабез мадуровките свърши вашата шарлатани цената плаща обикновеният българин а твоите сметки са препълнени с милиони Вън никой си съден в други европейски държави за измами
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асенка, това че ПееЦки ви употребява а вир сте негелно наивни и не го разбирате не значи че не му помагате да се легитимира. Глупостта не е оправдание!!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драскачи лъжете безпаметно
64
1
 
12
 
! Отговори
Подсказвам преди 1 месец
на ПоПиканите активисти, че са аут. Посолството свали доверието си от шарлатаните.
63
0
 
6
 
! Отговори
леля Кичка преди 1 месец
Шменти и Капели новото бъдеще на България - много приказки без съдържание, гооолеми обещания обаче те се оказаха само митове и легенди. Уж някакви хора по затворите щеше да има но..... някой хора много са сънували.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 68. И какво общо има тук Слави бре? Ако имаш нещо лично към Асен,кажи си го!!! Но не намесвай други!!!-:(И после се Чуди що не са те подкрепили!!!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Препаратът " Денков " не можа ли да го изпере , Буци да не би да беше по-малко кирлясъл . Ако бехте у ред , сега тия днамата щяха да са рендета у затвора и да рендосват наровете , ама вие не сте хич у ред .
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо за снимките на глания секретар , който вчера беше рамо до рамо с Денков, с часовник за 50 хиляди и на спа с издирван контрабандист за наркотици и цигари. Или не е важно , разбирам
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя качи 10 кила за 2 години ...
58
3
 
3
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
За Пеевски,не знам дали е имал " нужда" за " легитимация"! Но другарят Борисов Имаше нужда,и вие му я дадохте в Точният момент!!! Изпрахте го,изгладихте го,да Же го " парфюмирахте" пред Обществото ни,за да " блеснете " самите Вие г-н Харвард!!!-:( Сега на тези Избори,заедно с Него ще си платите сметката!!!!! Няма Мърдане Този път!!-:)
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова ококорен актьор в шоуто на Слави още не е имало. Аз затова само новините гледам - там е шоуто. Пари за друго шоу не им останаха.
56
1
 
5
 
! Отговори
Коко Джамбо преди 1 месец
Доволен и засмян на снимката,и как не ,напълнил е гушата и напълнял.Като фин.Министър кой знае с колко милиони ни е завлякъл.За 35 г.един не бе вкаран в затвора.Но както се казва за милиони в БГ.няма закони.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче тройната сглобка много помогна.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че той Пеевски кога е бил нелегитимен? С Магнитски, без Магнитски - той все си е депутат и прави "промяната".
53
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето членове на ГЕРБ са фанатизирани сектанти, реалността не ги вълнува. Това не означава че нещо могат да направят, означава че са опасни за нормалните хора.