Асен Василев убеден: ПП не е помогнала за легитимацията на Пеевски

Според него той контролирал ГЕРБ
137
Асен Василев убеден: ПП не е помогнала за легитимацията на Пеевски
Снимка: БГНЕС

Според финансовия министър в оставка проблемите с Пеевски започнали, когато е дошъл моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите

Ще седнат ли ПП-ДБ на масата за преговорите с ГЕРБ след изборите в началото на юни? Този въпрос предизвиква много коментари на анализатори, но отговорът ще стане ясен след малко повече от два месеца.

"Ще преговаряме с ГЕРБ, ако Делян Пеевски не управлява тази партия, както управлява в момента. Той ни върна в мутренските години. Това за мен е абсолютно разрушително за България", заяви пред Дарик радио финансовият министър в оставка и съпредседател на ПП Асен Василев.

Той отчете, че с помощта на Пеевски са направени важни промени в законите и Конституцията, но проблемите са започнали, когато е дошъл моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите.

"Всеки един човек, според мен, има в себе си и добро и зло. Друг е въпросът обаче как той вижда развитието на обществената система, ако влияе на обществените процеси. И ако погледнем какво се случи миналата година - чисто като законодателство, и промени в Конституцията, и всички закони реформи. Със сравнително леки проблеми те минаха като законодателство. Когато обаче дойде моментът реално да се реформира държавата това законодателство да стане факт, да не остане на хартия, се видя това лице, което мисля, че всички познаваме много отдавна, което е, че всички регулатори, съдебната власт, прокуратурата, службите - всичко това трябва да продължи да се управлява с наредени мачове, с хора, които получават телефонни обаждания, няма честен процес как да се изберат хората, които влизат вътре, защото цялото споразумение беше това - да не е предварително уговорен мачът“, каза Асен Василев.

Според Василев ПП не е помогнала за политическата легитимация на Пеевски.

"Пеевски може би е единственият политик в България, който не зависи от общественото мнение. Неговите избиратели са там, те гласуват за него, независимо той какво прави. Одобрението му, ако погледнете сред избирателите на ДПС, е четири процента. 4% не е легитимиран политик. Той има тази база, на която може да стъпи, която не се влияе от одобрението и легитимацията", каза още финансовият министър в оставка.

Той коментира подадената, а впоследствие оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев. Според него твърденията, че бил контрабанднозависим са "съшити с бели конци". По думите му, притеснително било, че е привикван и заплашван да си подаде оставка.

"Ако беше контрабанднозависим, нямаше ли да бъде задържан? Защо е на свобода? Защо не е задържан, защо му се оказва нерегламентиран натиск доброволно да си подаде оставката? Защо трябва да натискаш един човек да си подава оставката, ако си събрал доказателства", запита Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Маските паднаха. Мафията ГЕРБ-ДПС вече не се страхува от нищо. Намагнитените Борисов и Пеевски бяха успешно изпрани.
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов и Пеевски зад решетките, само тогава има надежда нещата в България да потръгнат!
50
0
 
10
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Ами като не е помогнала защото тогава г-н П не е в панделата? Нали щяхте да се борите с мафията или май забравихте какво сте говорили. Щом пипнахте власта веднага изкарахте курс как да краднем и да ментим качествено и забравихте защо сте там.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-ДПС не са спирали да управляват. Държат и полицията, и съда, и прокуратурата, а вече и конституционния съд. Промяната не са нищо повече от параван и пералня за такива като Пеевски и Борисов.
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата и Прасето трябва да бъдат доживот в затвора, за да тръгне държавата ни по истински европейски път на развитие!Калин Стоянов е слуга на дпс, също като Каскета и Цацата.Боби Сарафа е срам и позор за Следствието.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ле ле тия са уникални, мислят ни всички за безмозъчни умнокрасавци.
46
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, че Пеевски дръпна Слави Трифонов настрани. Явно мисли да го използва още един път като алтернатива на "статуквото". Не останаха други фигури, които да излъжат народа, че ще правят "промяна".
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде сега да ви видим мутри герб с дъртия си болен вожд как ще управлявате без скандали. Главчев е не само грозен, а и гламав.
44
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Топлият скут на Шиши ги очаква след изборите!Най-вероятно пак ще се намерят будали да гласуват за тях,макар и доста по-малко.
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 12 години управление на ГЕРБ бяха разрушени всички държавни институции - полиция, съд, следствие, прокуратура, вътрешна и външна сигурност! Назначаване на "наши" хора навсякъде на възлови места и всичко това с една цел - ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ БЕЗОГЛЕДНО! Бутафорни оградки по границата, корумпирани служители в сигурността и правосъдието, продажба на българско гражданство и НУЛА осъдени за това! Напълно разрушена държава!!!!!!!!!!! А диваците правят диващини само там, където няма държава и знаят, че няма да бъдат наказани. И не само вносните, но и нашите си диваци, които са доста повече!
42
2
 
3
 
! Отговори
Ако минат прага за преди 1 месец
Ще седнат ли ПП-ДБ на масата за преговорите с ГЕРБ след изборите в началото на юни? Желая им след изборите да не се напъват с управленчески задачи т.е. да остана извън парламента! Ще бъда много полезни на всички така!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев възприе тактиката на евроатлантиците Пеевски, Борисов и Асен - прави се на приятел на Путин, а всъщност работи за американците. При Пеевски, Борисов и Асен и точно обратното. Затова пари по ПВУ имаше само при служебния кабинет на Радев и след това нула.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пеевски управлява и ГЕРБ и ПП/ДБ. Не го ли виждате? Реалният им враг е Румен Радев, защото зад него стоят американците. И когато запада ги натисна да правят съдебна реформа, те почнаха да се правят на луди и да разиграват сценки от 1001 нощ. Единственото , което свършиха, е промяната в конституцията, за да не може Радев да прави служебен кабинет. И сега избори до дупка, за да се протака колкото може съдебната реформа.
39
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И все пак, предпочитам ПП пред ИТН, Герб и Разгражданье
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП партия финансирана с пари от контрабанда, досущ като всяка една терористична организация!
37
10
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 1 месец
Освен бандити шиши и Бай х.й имат екстри,единият има магнит и залепя навсякъде а,другият янките още го бавят,но и той скоро ще лъсне.
36
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве и ПП направиха добри неща за страната - забраниха строителство на и около защитени плажове, стартираха нещата за Шенген, направиха малко по-цивилизовани закони за насилието, ама заради няколко куци кадъра нещата тръгнаха зле. Не зле колкото Възраждане - там са за лоботомия всички, но си позволиха Бойко да ги очерни и да заграби гласове.
35
0
 
3
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
До. Коментар. 30. Тази. Държава. И. Пиночет. Не. Може. Да. Я. Оправи. Тези. От. Промяната. Ше. Ги. Оправи. Само. Пол. Пот
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквито и да са Киро и Асен,Лойко и Шиши са си просто Бандити.
33
1
 
2
 
! Отговори
Путин. преди 1 месец
На. Пп. Дб. Общинския. Съветник. Бяга. От. Место. Произшествие. Цялата. Им. Партия. Е. Такава. Хора. Никои. Не. Трябва. Да. Гласува ..за. пп. Дб. Страх. Ги. Е. От. Мвр. Шефът. Защото. Няма. Да. Могат. Да. Правят. Ала. Бала. Със. Нашето. Мвр. И. Да. Фалшифицира. Вота. Заради. Това. Искат. Да. Махнат. Калин. Стоянов. Но. Не. Са. Познали. Сега. Ше. Видят. Турчин. Във. Джамия. Пърдили. Кон. Боб. Яде. Ли. Бита. Карта. Сте. Господа.