Смайващи подобрения в iPhone 7

9 септември е така очакваната дата от феновете на Apple
Спонсорирано съдържание | Обновена: 1 сеп 2015 11:07 | 1 сеп 2015 10:38,
 Смайващи подобрения в iPhone 7
Снимка: flickr

Следващата версия iPhone вече се задава иззад ъгъла. 9 септември (сряда) е така трепетно очакваната дата за феновете на Apple. iPhone 7 ще зарадва почитателите с редица нови функции и както винаги – със стилен дизайн.

А ето и малко повече детайли за очакваните промени в:

1. Екрана

iPhone 7 ще използва Force Touch екран за бърза и надеждна интеракция. Тази иновативна технология ще позволява на iPhone екрана да различава малката разлика между обикновеното леко докосване и това със силен натиск.

Докосването с ниско напрежение ще се използва за обикновените дейности, докато това с голяма сила ще действа като специално меню и ще премахва нуждата от преминаването през редица стъпки, за да достигнете до желаната функция. Така например с леко докосване ще отваряте имейл, а със силно ще преминавате направо към опцията за отговаряне.

Към момента всичко това е налице за феновете на марката само в Apple Watch. Друга използвана при часовника технология, която ще премине и към iPhone 7, е Sapphire Crystal дисплеят. Това специално кристално покритие предпазва екрана от надраскване, подобрява картината и придава стил и изящество на цялостната визия.

2. Камерата

За жалост, досегашните камери в Apple телефоните не бяха сред доминиращите на пазара. Но с iPhone 7 това е напът да се промени. DSLR качеството на изображението ще бъде възможно благодарение на двойната леща в предната част на камерата. Същевременно резолюцията ще се увеличи до 1920x1080, което ще спомогне за премахването на накъсванията при видео разговор.

3. Батерията

Подобно на камерата и батерията е част от света на iPhone, която често пъти разколебава покупката на потребителите. Засега съществуват единствено слухове, че в новия телефон Apple ще въведе технологията, която използва в MacBook. С нея животът на батерията се увеличава с цели 35%. Но дали това ще се случи, ще трябва да почакаме, за да разберем.

4. Вградена електронна СИМ-карта

Съществува голямо желание от страна на потребителите за заменянето на сребърното/ пластмасовото фолио с електронна версия на СИМ-картата. Вероятно и това е причината от Apple да въведат вградена електронна СИМ-карта в новата версия на телефона си. Това ще предостави възможност на потребителите лесно да преминават от един към друг от тарифните си планове, както и да си създадат отделни акаунти за бизнес и за лични разговори.

5. Звукът

За да подобрят качеството на звука, Apple ще добавят допълнителен микрофон в долната част на телефона. Това със сигурност ще повлияе изключително позитивно не само на обикновените телефонни разговори, но и на тези онлайн.

6. Чип A9

Както обикновено и сега Apple подобряват мощността на процесора. Това ще се случи с вграждането на чип А9 и с някои други хардуерни промени. Ако вярваме на източници от пазарния бранш, новият чип ще бъде с 15% по-малък размер и с 20-процентово подобрение в силата на процесора. В следствие на това всяка функция на iPhone 7 ще бъде извършвана много по-бързо в сравнение с предшествениците му.

Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации