Кулинарно състезание за професионални готвачи и ученици през ноември

Unilever Food Solutions организира кулинарна надпревара, която ще се проведе на изложение СИХРЕ
12 окт 2016 09:00, Екип на Dnes.bg
Кулинарно състезание за професионални готвачи и ученици през ноември

За втора поредна година Unilever Food Solutions отправя предизвикателство към всички в професионалните кулинарни среди, като организира състезание за готвачи - UniChef.

Тази година надпреварата е разделена в две категории  - за професионални готвачи и за ученици от гимназии и техникуми с кулинарен профил.

За да участват в UniChef всички желаещи трябва да приготвят специалитет по избор, като използват продуктите от професионалните серии на Knorr / Hellmann`s.

Следващата стъпка е да се регистрират на www.unichef.bg, където да качат снимка с рецепта на ястието си и да я споделят във Facebook, за да събират точки. 

Това е първият етап на състезанието, чиято продължителност ще бъде от 1 до 31 октомври.
 
Вторият етап започва с десетте участника от всяка категория, събрали най-много точки, които отиват на международното изложение за хорека сектора СИХРЕ.

Изложението ще се проведе от 9 до 11 ноември в Интер Експо Център - София, където избраните участници ще трябва да приготвят в реално време предложеното от тях ястие в 3 порции за 1 час.

Жури, съставено от международни готвачи, ще оценява ястията по 5 основни критерия – вкус, презентация, технически умения, степен на използване на продуктите на Unilever Food Solutions и креативност на смесване на вкусове, текстури, цветове.
 
Наградата за победителя от категорията за професионални готвачи е четиридневна екскурзия през януари до Лион с акредитация за световния финал на кулинарните Оскари - Bocuse D`or 2017.

Предвидени са награди и за класираните на 2-о и 3-о място от всяка категория.

Повече информация за събитията на изложение СИХРЕ, може да намерите на http://sihre.bg/bg.


Още по темата: СИХРЕUniChef
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации