МВР: Министерство на Вечния Румен?

МВР-скандалът през погледа на хората, а и на политолозите
2 апр 2008 10:32,
76

След 10 дни, отсече премиерът и погледна да види дали Петков е навит.

А той, заровен в папките, пише доклади, трябва да отърве кожата.

И докато БСП се накадрува и намъдрува, ДПС и НДСВ загърбиха коалиционния си партньор и оставиха Станишев сам, нали е премиер?

"Запалката"* вече не им вършела работа, били кибритлии.

А ние ще почакаме, още 10 дни.

 



  * "Запалката" е името, под което е разработван Румен Петков

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 16 години
Оженил се за българка и се преименувал на Ангел Радославов Златанов. В началото на 90-те вече бил популярен като Акрам къмпъни, а също като Пирамида, Вавилон, Марка комерс или Шанс 58 според случая. Кредитите от банките е теглил той, давали му ги с препоръки от местните БСП-босове, парите постъпвали в партийните каси и там, по волята на босовете, пълнели съответните куфарчета.През май 1999 Акрам бе убит при мистериозни обстоятелства в Испания и едноименното дело бе затлачено. Аферата остави още трупове след себе си. Застреляха се банкерите Михо Михов от Ловеч, Ангел Кабаиванов от Павликени и Александър Банков от Враца. Янко Савов-Яшко се спомина от инфаркт след гостуване на рекетьори, гарантът за първия заем на палестинеца - Петър Петров почина от тумор, а Людмил Досев почти загуби разсъдъка си в Ловешкия затвор.Двама от замесените в аферата БСП-босове след това бяха възнаградени с кметски постове Румен Стоманярски във Враца и Румен Петков в Плевен. Номотоциклетистът Николов тачи Петковне само в качеството му на приближен до бащицата Луканов. Година и половина преди обиска във вилата на фондацията червеният кмет на Плевен разрешава на Богдан Николов да положи необичайна грижа за Кайлъка, като построи насред природната забележителност мотописта. Този тип намеса в околната среда била окачествена от прокуратурата като престъпление по чл. 282 от НК и срещу Румен Петков е повдигнато обвинение. С приятелския си жест към Николов той е нанесъл на държавата и общината вреда в размер на общо 90 млн.лева, от които почти 30 млн. лева са санкцията от Министерството на околната среда. По този начин кметът драстично е нарушил правомощията си и това дало основание на окръжната прокурорка Евелина Попова да го отстрани от длъжността му. Нейното решение е отменил шефът на отдел Следствен в главна прокуратура Михаил Дойчев. Дойчев е също така прокурорът, прекратил делото за канала с крадени коли срещу мотоциклетиста и групата му. Защо и как този висш магистрат се появява в критични моменти из съдилищата и следствените служби в страната, оставяме на нашите читатели сами да преценят. Висшият съдебен съвет преценява на 19 май 1999, че Дойчев малко прекалява и заедно с други двама прокурори го понижава в длъжност.
57
0
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 16 години
На 8 октомви 1998 плевенският социалист Румен Петков се готви да приеме на вечеря синдикалиста Кръстю Петков и социалдемократа Петър Дертлиев. Левичарската сбирка трябвало да съчетае приятното с полезното във вилата на фондация Кайлъка. Есен е и гористите хълмове на парка са прошарени в топлата част от спектъра. Фондацията е основана, за да се грижи за емблематичния плевенски гранд каньон. Грижата за Кайлъка е поета в началото на 90-те години от друг социалист с тукашен корен покойния Андрей Луканов. През 1998 изпълнителен директор на фондацията му е популярният мотоциклетист Богдан Николов, шеф на съответната спортна федерация.Романтичната вечеря обаче внезапно се превръща в криминален екшън. Към 18 часа във вилния имот нахлуват полицаи с прокурорско разрешение за обиск. Като един Матросов Румен Петков се изправя на пътя им и осуетява операцията. За да не остане и грам съмнение кой кой е, той взема ключовете на патрулния автомобил и повиква по телефона телевизионен екип. Сценката е надлежно документирана на видео. Петков възнамерява да я превърне в политически скандал как полицията на Костов громи БСП сбирки. Но скандалът се оказал от съвсем друг характер.Същия ден полицията обискира 7 имота, собственост на търговски и нетърговски юридически лица, свързани с Богдан Николов. Иззети са скъпи автомобили, документи и регистрационни табели. Разкрит е голям канал за внос на крадени коли. Арестувани са Николов, брат му, шуреят му и бивша служителка от КАТ по обвинение във вещно укривателство, длъжностно престъпление и изнудване. По данни от следствието, групата е пласирала най-малко 120 крадени коли, от които е припечелила $3 млн.Заради поведението си по време на обиска във вилата на мотоциклетиста, Петков бе обвинен за осуетяване на полицейска проверка и хулиганство. Делото бе образувано на 1 март 2000 и бе прекратено на седмото заседание година по-късно... заради депутатския имунитет на Петков.Той съвсем не е бил случаен гост в тази вила, а добре известен е като силен човек, един от приближените до основателя на фондацията Луканов, както и от нашумялото преди години банково дело Акрам.През 1993 екип местни социалистически лидери от Плевен, Враца, Габрово, Велико Търново, Ловеч и Дряново усвояват 93 млн. лева ( по тогавашния курс, без лихвите) с посредничеството на палестинеца Джамал Абдуладем Абулибде. 14 млн. от тях последният взел с благословията на Румен Петков в качеството му на тогавашен БСП-лидер в Плевен. Като главен координатор на операцията се спряга Луканов. Аферата Акрам е комай единственият сравнително добре документиран случай за пълнене на прословутите куфарчета с пари, които сложиха началото на посткомунистическия национално отговорен капитал.Абулибде се изучил за десантчик в търновското военно училище и веднага след това станал сервитьор в луксозните заведения на старопрестолния град. Оженил се за българка и се преименувал на Ангел Радославов Златанов. В началото на 90-те вече бил популярен като Акрам къ
56
0
 
0
 
! Отговори
Е.П., София преди 16 години
Всъщност нещата, казани в репортажа, са вече казани и на друго място, но няма лошо да се визуализират мненията, още повече - те са безопасни за изказалите ги. Обаче, проблемът е друг. Без да ми се обижда репортерът, нека се погледне в огледалото. С какво се различава той от хората, срещу които пише - като тях е с наднормено тегло, кожено яке и брада от една седмица, говори небрежно и мимиката му е типова; единствената разлика е, че те са с Ролекси, а той е просто неумит. Ако иска да пише срещу тези некачествени хора, трябва и физически да се разграничи от тях. Същото или почти същото важи и за социолозите: Гълъбов - небръснат, Буруджиева - невчесана. Това е като да използваш уличния език на онова подслушване. Преди да казваме каквото и да било публично, трябва да ни е ясно, че видът ни говори поне колкото думите, които изричаме.
55
0
 
0
 
! Отговори
RSA преди 16 години
Абе кой си ти бе приятелю? Като БСП не ти е партия кой те е издържал да си умно в чужбина? И в какво всъщност искаш да ни убедиш? я ходи си бърши червените сополи в друг форум. Аман от червени ***...
54
0
 
0
 
! Отговори
Господин 200 евро преди 16 години
подличко, мръсничко филмче, със заигравка към близки до БСП политолози, с намигане към обществото и явна симпатийка към *** и тротоарната мъдрост на масите :))) Буруджиева и Гълъбов са на хранилка при БСП, преподават в техните политически обучения точно обратното на онова, което говорят тука. За Гълъба айде, ама танчето е на заплата в Института за социална интеграция, оглавяван Ивелин Николов, член на викшето ръководство на БСП и чест гост в медиите. Как да вярвам на Гълъбов и Буруджиева тогава? Те кога са искрени - в работата си с БСП или в това филмче?Нечистоплътно е да се плюе по Петков така в гръб, все пак той е първия вътрешен министър, който уволни и арестува полицейски служители, замесени във връзки с мафията. Румен Петков работи добре, нека остане!
53
0
 
0
 
! Отговори
te4ko преди 16 години
КАТО БЕШЕ КМЕТ НА ПЛЕВЕН СЕ НАПИВАШЕ КАТО СМОК И ПИКАЕШЕ ВЪВ ФОНТАНИТЕ.И ТУК СИ ПИЕШЕ КАФЕТО С МУТРИТЕ.МАФИОТ ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТА ЗАТВОР
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мафията е на всякъде. Тя контролира държавата. Пример за това е министър Петков. Всеки интересуващ се от темата знае факта че Румен Петков дружи от години с най-големите мафиоти. Първо мафията трябва да се премахне. Каквито и чужденци да дойдат, ако не знаят български ще е още по зле.
51
0
 
0
 
! Отговори
Григорож преди 16 години
И не само да се види, а и добре да се помни!!! Да не минат няколко месеца и пак да си ги изберем същите.
50
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Рецептата е проста - или правим като китайците и всички корумпирани на площада пред Народното събрание на колене и после изстрел в тила, или си внасяме отвън едно правителство с един премиер и това. А във всеки град - по един шериф и полицаи от отвъд океана. Друг избор няма.
49
0
 
0
 
! Отговори
REPORTER преди 16 години
Много кирливи ризи ще извадим, ако бръкнем в архива на митниците, каза Румен Петковдата : 20 ноември 2005 г. 13:18 ч.Ще извадим много кирливи ризи, ако бръкнем в архива на митниците, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Румен Петков в Банкя.По думите му някои хора ги е страх и има защо. Една част от безспорните аргументи и факти, които имаме, няма как да бъдат реализирани в съда. Тези хора може би ги е страх от контраразузнаването, службата за борба с организираната престъпност или Икономическа полиция.За целта ще подготвим пълна информация и част от нея ще предоставим на премиера Сергей Станишев и министъра на финансите Пламен Орешарски. В тази информация ще има списък от хора, които все още са на работа.Ако някой от тези дейци си мисли, че с маниерите си за дълга отпуска ще предотврати определени действия, е сбъркал генерално жанра. Ако някой излезе в отпуск ще предоставя на медиите всичко, което законът позволява, категоричен бе Петков.Той за пореден път подчерта, че все още няма връзка между МВР, митниците, следствието и съда. Румен Петков и председателят на клуба "Журналист срещу корупцията" Рени Николова подписаха споразумение за съвместна работа. АМА НЕ БРЪКНА , ЗАЩО ЛИ???? АМИ БРЪКНА В ДЖОБОВЕТЕ НА БАШ МИТНИЧАРИТЕ И СИ СТИСНАХА РЪЦЕТЕ......
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Със сигурност всеки от вас би се възползвал от това положение, ако има как да го получи." - е това като го прочета много се дразня, не всеки от нас е бил агент на ДС за да получи такова полжение
47
0
 
0
 
! Отговори
Tomahawk преди 16 години
някакъв си южногермански журналист поровил в интернет, чел малко български вестници и вероятно погледал телевизия, което обаче е малко вероятно - и тръгнал да разправя и да публикува и да раздава мнение, което никой не му е искал. Цялата работа тръгна от медиите, скандала си беше обикновена вътрешноведомствена работа, но медиите го раздухаха и пламна. Недейта да давате пример с други страни и с техните правителства, това е глупаво. В България всеки се възмущава от нередностите и корупцията, но ВСЕКИ иска да е част от тоя процес и ако може да намаже нещо и да припечели. Със сигурност всеки от вас би се възползвал от това положение, ако има как да го получи. Освен това проблема не е в управляването на страната чак дотам, проблема е в едрия бизнес, който се стреми чрез фалшификации и измами да граби. Ето такива като последните си позволяват да се държат дебелашки и да се изказват и да дават мнение за управлението, а простия народ по форумите едно си знае - долу комунистите! Кви комунисти бе, това са новите демократи, вие ги докарахте на власт чрез избори, не чрез преврат! С преврат дойде само Костов и кво стана всички помните.Управлянието е наред, ама народа е *** и измекярски.Ще търпиш народе да те язди доган и медиите да ти вгорчават закуската.Който не му харесва - довиждане!България върви добре, Станишев и Петков са достойни политици!
46
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
до 38.Съгласен съм с теб.само,,нежна,,революция със по-голямо количество огнестрелно оръжие би ги изритала тези гоьн сурати.
45
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
докато не бъдат застреляни един-двама министри,един-двама висши корумпирани чиновници,един-двама ,,възпитани,,бизнесмени,във управляващата ни престъпна олигархия няма да бъде насаден страх
44
0
 
0
 
! Отговори
4i4i преди 16 години
ТОЙ Е КОРУМПИРАН - ТОЙ НЕ Е КОРУМПИРАНТОЙ Е НАГЪЛ - ТОЙ НЕ Е НАГЪЛТОЙ Е НЕКАДЪРЕН - ТОЙ НЕ Е НЕКАДЪРЕНТОЙ Е СУПЕР рУМЕН
43
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 16 години
Dnes.bg поздравявам ви! От електронните медии вие сте на върха!
42
0
 
0
 
! Отговори
ina преди 16 години
Винаги ми е било странно как се назначават хората на работа в полицията. Като говоря с познати, всички казват - с много връзки. Което ще рече, че от долу до горе всичко е вързано - като свински черва. Някой да е чул за конкурс за работа в полицията, за някакви сериозни тестове? Всичко опира до това, да имаш свой човек. Разбира се, има и изключения, но са смешно малко според мен. Не че в другите области сме цъфнали, но това е най-не демократичното звено в устройството на държавата ни. Докато не се изработят ясни правила и да бъде прозрачно всяко едно назначение, полицията и мафията ще вървят ръка за ръка. И не е верно, че няма кадри. Има толкова млади, образовани и почтени момчета и момичета, но като нямат връзки, като не се вписват в списъка на БСП-послушниците - кой да ги назначи, че да му бъркат работата. Румен Петков няма елементарно възпитание. Държи се нагло и високомерно - като че ли ние сме някакво стадо и всеки момент може да ни нахока, да ни натири или да ни направи на курбан. Да си ходи!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mахнете този мафиот,не можем повече да го гледаме!Цяла България го мрази!Обичат го майка му ,баща му и мафията!
40
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 16 години
mi tria da se deistva kato 5 vek kakto v dreven Rim ,za da se premahne pravitelstvo se izbiva ,s prikazki i ostavk i zakoni ne stava hora,,,
39
0
 
0
 
! Отговори
emi преди 16 години
Браво на журналиста, автор на видео-репортажа.Де да имаше повече такива като него...