Партизан за бой се стяга

БСП избира: Първанов или Станишев
Обновена: 19 май 2012 15:05 | 19 май 2012 09:05, Красимир Ангелов
247

Георги Първанов
Сергей Станишев

Общо гласували: 1926
Георги Първанов
72%
Сергей Станишев
28%

Експремиер или експрезидент? Сергей Станишев или Георги Първанов? Часове остават до решителния момент на 48-я конгрес на БСП, когато двете най-авторитетни в момента фигури при социалистите ще влязат в спор за лидерското място на партията.

Седмица преди решителния вътрешнопартиен вот Сергей Станишев получи 2 пъти повече номинации за председател на партията от Георги Първанов – 179 срещу 82 в полза на бившия премиер. Макар и очаквано голямата битка да е между двамата, то и други социалисти получиха номинации за лидерския пост.

Трети по брой номинации е Янаки Стоилов с 35, следват Драгомир Стойнев – 28, Корнелия Нинова – 25, Георги Кадиев – 9, Мая Манолова – 7, Михаил Миков – 6 и др.

След последното редовното заседание на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията на 15 май Станишев категорично отхвърли предложението на основния си конкурент за лидерския пост Георги Първанов да водят разговори помежду си и да сближат позициите си.

Настоящият лидер на БСП отсече, че разговори вече са се водили на приключилите партийни конференции, където са обсъдени и организационното състояние, и номинациите за председател на БСП.

Читателите на Dnes.bg определят като фаворит за председателското място на социалистите Сергей Станишев, сочат резултатите от анкетата "Кой ще оглави БСП след конгреса в средата на месеца?"

В допитването гласуваха общо 13 649 читатели, като според 26% от тях председателят на ПЕС ще запази лидерското си място и сред родните социалисти.

Подкрепа за Георги Първанов са дали едва 12% от читателите, а 5% от запитаните смятат, че начело на БСП ще застане ново лице, различно от двамата основни кандидати.

Не е малък и броят на отговорилите, според които в левицата ще настъпи разцепление след конгреса. 13% от всички анкетирани прогнозират подобен тежък сценарий.

Почти всеки втори анкетиран (44%) заявява, че не се интересува особено от случващото се в БСП.

Първанов или Станишев? В деня на вота гласувайте вие!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
1
 
! Отговори
мен преди 11 години
И двамата не са Българи единият Украинец другият ФЕС срам голям за всички комунисти .
176
0
 
0
 
! Отговори
Harish преди 11 години
I want to send you an award for most helpful internet wtrier.
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dvama anali,gorko na Bulgaria.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПИЧ - 234 .... ТО ТВОЕТО ВРЕМЕ НЕ СЕ ГУБИ И СЕГА ... ХОДИ ПРИ ОНЯ ЛУДИЯ В ВЕНЕЦУЕЛА И ТВОЕТО ВРЕМЕ Е ДОШЛО ...
173
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ДВАМАТА *** , ШУМКАРИ ЛИ ЩЕ СТАВАТ ???
172
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 11 години
Параванката се отказа, защото щеше да загуби. Сега почва подмолни апаратни игри за избутване на Сергейчето от трона. Учудващо е не какво са способни хората за едно началническо място. Параванката сигурно знае методите за обогатяване от началническото място и затова ще се бори със зъби и нокти за него.
171
2
 
11
 
! Отговори
Юра Иванова преди 11 години
Като ги гледам тези двама жалки хора и ми става мъчно за България.То бива излагане,ама тяхното е върхът за власт.Колко са смешни и двамата.Циркове разиграват и си мислят,че интелигентните хора ще повярват на тези некадърници.
170
8
 
1
 
! Отговори
arhar преди 11 години
По скоро бих гласувал за Костов, отколкото за Б.Б. !Костов извади държавата от кризата през 1997 г. и ще си остане най силният премиер на БГ през последните 23 г. !Костов представя нещата в реалния им вид , а не си прави излишни пиари ! Костов разбира от икономика и за него политиката на доходите , докато беше премиер , доминираше над футболните зрелища . Това го прави силен премиер !Ген. Атанасов, който е дясната ръка на Костов, изкара много кирливи ризи на някои оперативно интересни лица / ' Куойвич ' , ' Октопод ' /, което още повече ме убеждава, че ДСБ е правилният избор !
169
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пюите другари всички дружно да заплюеме власта. Нашето време пак ще дойде. Венсеремос , Партията майка над всичко
168
0
 
6
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ако хора като Гоце, Запалката , К. Добрев и едрите кукловоди от ДъСъ останат в БСП, то тогава не виждам за каква промяна може да се говори ? ДъСъ и Демократична Европа къде е общото между тях ?Хора с минало НЕ могат да бъдат хора на настоящето и бъдещето !
167
2
 
1
 
! Отговори
човек преди 11 години
радвайте се на мъдрото Му управление . малко остава и съвсем ще свърши финансите , народа мре , но Го обича .
166
10
 
5
 
! Отговори
БСДП преди 11 години
БСП да се вземе с Герб и да изчезнат от земята. Те са един дол дренки и са от едно котило. Взел Роската в щатите да плещи глупости. Бързо забрави годините като комсомолски секретар.Толкова са ми паднали в очите всички от това управление и от този парламент. Не са народни представители , а са партийни представители.
165
2
 
2
 
! Отговори
gerberist преди 11 години
nqma dori da si pravia truda da glasuvam . mama vi i komunisti ,da izgniete dano
164
1
 
12
 
! Отговори
makita преди 11 години
Практиката показва, че бесепарите си избират слаби характери със странни иммена за ръководители, за да правят каквото си изкат(Жан Виденов или Сергей Станишев са достатъчно странни и небългарски малки имена и отличителни фамилни). Проблема е че тези личности не стоят добре на сцената и предизвикват отвращение в нормалния човек. Първанов няма шанс(не че и той не ме отвращава де).
163
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме интересува какво се случва в тази лъжлива и крадлива партия.За мен е важно никога повече да не дойдат на власт.
162
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много простотия .по думите им личи къде са ...пишещите тук ...
161
14
 
9
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 11 години
Не е важно кой ще спечели изборите - важно е да е БЪЛГАРИН, да обича България, да подобри живота на обикновенния българин, да не прави поклони на американци и западняци и да не изпълнява безпрекословно заповедите им и да изхвърли от управление продажният и корумпиран ГЕРБ.
160
2
 
5
 
! Отговори
недорасляк;) преди 11 години
Ние сме на Всеки километър, бъдете всеотдайни к*чки!
159
3
 
14
 
! Отговори
акуд преди 11 години
тея не се бият, тея само могат да се *** и то между тях си
158
3
 
13
 
! Отговори
БГ работник преди 11 години
Тоя Зайо на снимката,може да свали само гащите си пред Доган!