Молът иска, молът обича, молът мрази, молът...

Или как естественото кърмене успя да възмути всички ни
Обновена: 25 мар 2015 10:18 | 25 мар 2015 10:17,
451
Молът иска, молът обича, молът мрази, молът...
Снимка: Reuters, архив

Българският мол е странен социален феномен. Там, подобно на зоопарк, може да се видят цели полярности на особеностите на българското общество.

Там, в мола, на видно място рекламни пана ни приканват към благотворителност – за деца в нужда, възрастни в институции, болни хора. Но тези хора нямат място там - могат да бъдат пребити до смърт или поне изгонени.

Там, в мола, може лятно време да обикалят разсъблечени и непълнолетни тийнейджърки, но майките нямат право да кърмят. Просто защото е грозно.

Там, в мола, може да се рекламират пищни и изпълнени сутиени "само за 59.99 лв.“, но не могат майките да кърмят. Не е лицеприятно.

В мола може да се разхождат миски от цялата страна по бански, но жената не може кърми. Не е приемливо.

Молът обича двойките и любовта. Той стана любимото място за срещи. На видни места могат да се видят тийнейджъри, а и хора в активна възраст, които се целуват страстно, а понякога страстта преминава в любовна игра. Цялата тази близост и интимност не притеснява мола, той е притеснен от кърменето.

В мола естественото е на мода – био памук, био храна, био.... Естественото хранене на бебето обаче не е на мода.

Молът обича децата. Организира събития, кани артисти и певци да ги забавляват, имат и детски кътове. И се хвали с това. Молът обаче иска децата да се държат като възрастни – да избират къде да огладнеят и да си мълчат кротко, ако имат нужда.

Молът е добър. Той е предоставил стая за повиване и кърмене на деца. Но той не се грижи за хигиената в тях.

Позорно е, че нещо толкова естествено като кърменето може да възмути до такава степен българина от мола. Същият този българин довечера ще отиде в кварталната кръчма и ще запали цигара, напук на забраната. Ще поръча 50 грама ракия на непълнолетната сервитьорка, работеща на черно, и ще разкаже на приятелите си за грозната гледка от любимия си мол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм длъжен да гледам грозните цици на никого. Да се покриват с шалче или с одеяло. Молът не е място за кърмене на деца.
255
4
 
4
 
! Отговори
до 323 - преди 9 години
До Анонимен а какво правиш по чалга клубовете ? и дискотеките -същото ps : детето е друго човешко същество ,което е по важно от твоята човешинка толкова са важни децата в България -колкото половия орган на някой пич/затова и българските деца стават рядкост /нали е по важна егоистичната нужда
254
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има лесно -за великите моралисти -леко отместват поглед и това е-няма да гледат кърмачките. .Ама как да очакваш това от Бай тиГаня -виж той отвръща поглед ако убиват някой,ако пребиват някой /както в МОЛА във Варна/ако обират банки,ако ограбват цяла държава ,като види голотии по чалга клипове и списания мнооооо му Аресва ,мЪ сега се прави на моралист видите ли ./шото това не е акт предвиден да служи на собствения му нагон,и егоистична нужда/
253
3
 
3
 
! Отговори
до 313 преди 9 години
До Анонименне по скоро много ясно проличава защо не се правят и раждат деца в Бг -със злобни мъже става злобен секс ,животински ,а децата се правят с любов,със злобарчета не щат мацките семейство .Има избор все пак -свят голям ,мъже много ,които знаят как да се отнасят с една жена.А и ''пичовете'' също да хващат която намерят ,която не кърми /как си позволява да кърми бе да й увисват циците бе ,да дебелеее бееееее/
252
2
 
3
 
! Отговори
до 317 преди 9 години
До Dили когато увисне шкембето на мъжете им -горе долу по същото време се получава :) да са в унисон
251
3
 
7
 
! Отговори
до 318 преди 9 години
До цитат на Бу :)направо да се затварят в колиби жените ,на стада ,да кърмят там,и като мине време да ги пускат в обор -да може да минават оттам великите ергени-пичове и да си отбират някоя -за ново размножаване и после -пак в обора .Ся трябва се размножават хор..опа животните в Бгето,какви са тея ценности че жените били хора Уъ
250
14
 
11
 
! Отговори
цитат на Бу :) преди 9 години
Жената стане ли майка трябва да си седи у дома и да пази бебето от околния свят. Вероятно докато стане на градинска възраст. Може да го извежда на закътани паркове да диша чист въздух, но то няма място в социума на обществени места като магазини, молове, изобщо където има хора. Бебетата не са особено приятна гледка ако не са като на картинка, още по-зле ако са шумни и досадни. Майките също твърде често не са достатъчно естетични мацоранки и не е редно да ни тормозят очите с неизряден външен вид!
249
6
 
8
 
! Отговори
D преди 9 години
хахаха, че те кърмещите цици изглеждат хубави бе, пълни с кърма, на някои мацки приличат на силиконови. Увисват, като спрат да кърмят жените ;)
248
5
 
16
 
! Отговори
пикае ми се преди 9 години
Вредно е да се стискате, особено мъжете, води до отлагане на бъбречни камъни, разширяване на пикочния мехур, инконтиненция в бъдеще, при мъжете води до хиперплазия на простатата.За това пикайте когато ви се пикае, където ви свари, при това е по-здравословно, всичко друго е ДИСКРИМИНАЦИЯ. Ще ги съдим до дупка. не може да ми ограничават изконното право да се облекчавам навсякъде. Човещинка...
247
8
 
23
 
! Отговори
амаха! преди 9 години
Показването на голи цици, *** и паламарки на обществено място е ексхибиционизъм. Ама детето е гладно, ама пикае ми се, ама *** ми се, ама само да се почеша, ама само да го наместя...Не може да се сравнява с циците по билбордите, защото там са по бански или бельо, тоест не са голи. Ако се разнасяте по някое оскъдно топче не е неприлично, но ако си ги извадите напълно Е.стига вече с тва кърмене, че кой ви спира, надухте главата на всички.
246
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждате ли, как ви забаламосват с глупости, докато ни подготвят за фронтова линия? А тая точно никога няма да осъди мола - най-много да уволнят естета-охранител. Как ще докаже, че мола има такава политика, след като се е случило веднъж, въпреки нейните провокации.Просто въпросния охранител е бил по-гнуслив, но да осъди мола- няма как да стане.
245
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващ епизод: Дело срещу МОЛ, защото докато кърмят, ги снимат камерите от видеонаблюдението. Ще са им нарушени конституционните права - чл.32, ал.2 от Конституция на Република България.
244
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Естествено кърмене"!? Значи има и изкуствено кърмене. А по темата: Има много неща които са естествени и имат полова принадлежност. На всички ли трябва да се даде публична изява?
243
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига сме ги обсъждали тези незадоволени есхибиционистки с леко поведение и мухи в главите. Аз също не обичам да ми навират пред очите спаружени цици, но мисля, че си взеха 15-те минути слава и няма защо да им обръщаме внимание повече.
242
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За кога се очаква масовото кърмене и разголване?Моля съобщете датата,за да не посещаваме такива търговски обекти в този ден.
241
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посещавам МОЛ-а за да пазарувам,обядвам или да заведа на кино децата си.Ако искам да гледам някакви първични краварски дейности ще посетя кравефермата,а не МОЛ-а.
240
2
 
10
 
! Отговори
* преди 9 години
Ех , Илияна - малки деца - малки дертове... само от ръбове ги вардиш ... а на моето работно място идват килешчета от 8 до 20 г и употребяват алкохол и цигари , и се натискат и семки лющят ...заварваме сутрин и скъсани дрехи и презервативи ...майките/бащите си пият ли пият кафето ... дреме им ...
239
7
 
28
 
! Отговори
8 преди 9 години
До АнонименКЪРМАЧЕ,НУЖДА-ЧИСТ ВЪЗДУХ.ВЕДНАГА В ПАРКА!КЪРМАЧЕ,НУЖДА-ХРАНЕНЕ В ОПРЕДЕЛЕН ЧАС-ПО ТОВА ВРЕМЕ НЯМАШ РАБОТА В МОЛА.СЕЛЯНДУРКА,НУЖДА-ВИЖТЕ МИ ЦИЦИТЕ,ВИЖТЕ КАКВА МАЙКА СЪМ.МАРШ В КОЛИБАТА,ОТ КОЯТО СИ ДОШЛА!
238
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жените както винаги не знаят какво искат. Направиха им стаички, сега пък искат да кърмят на публично място. Ами тогава да махнат стаичките. Тогава недоволните ще са тези с малките бюстове. И ще трябва за всеки размер да се определи място в МОЛ-а. С табели.
237
2
 
29
 
! Отговори
илияна преди 9 години
Работя в магазин и до мен точно има кафене. Масово е - майките пият кафе, едва проходилите дечица щъкат, вмъкват се в магазина, аз се втурвам към тях да ги прихвана, защото в магазина има остри ръбове, подвижни закачалки, манекени, и е опасно за дете без надзор, с несигурна походка при това.Клиенти влизат, но аз не мога да им обърна внимание. А майките вдигат поглед,виждат че детето е под надзор, и продължават да си бъбрят и да си пият кафето. Клиентите излизат необслужени. Масово е така!