От Ереван: Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа

Когато превърнат черквите ви в джамии, ще схванете какво цели Ердоган
7 окт 2020 21:45, Елка Василева
714
От Ереван: Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Участието на Турция в конфликта в Нагорни Карабах буди мрачни спомени у арменците. "Чак когато превърнат черквите ви в Европа в джамии, ще схванете какво цели Ердоган!", предупреждава един арменски лекар, цитиран от Дойче веле.

Армения и Азербайджан водят все по-ожесточени боеве за оспорвания регион на Нагорни Карабах. В сраженията загиват и все повече цивилни.

В столицата на Армения се готвят за истинска война, съобщава вестник "Ди Велт" в свой репортаж от Ереван: гражданите събират помощи за войниците, даряват кръв, записват се доброволци в армията.

Армения е овладяна от небивала вълна на солидарност и единство, пише изданието и обяснява: "Причината за това е не само в нападението на заклетия враг Азербайджан, който от 30 години насам се опитва да овладее региона, населяван предимно с арменци", пише изданието.

Още по темата

Според него еуфорията на арменците и готовността им за помощ се дължат предимно на това, че Турция играе основна роля в този конфликт, който им напомня за един исторически кошмар - за турския геноцид над арменското население, извършен по времето на Османската империя през 1915 година. "Това е колективна травма, която се предава от поколение на поколение и сега отново бе пробудена от войната в Нагорни Карабах", коментира "Ди Велт".

Премиерът на Армения Никол Пашинян казва в интервю за германския вестник "Билд", че в случая вече не става дума за регионален проблем за сигурност: "Това се дължи и на факта, че в Нагорни Карабах се появиха наемници и терористи от Сирия, наети от Турция, за да се бият на страната на Азербайджан".

Според Пашинян Турция се стреми към възраждане на Османската империя, а в актуалната ситуация около Нагорни Карабах той вижда "резултат от империалистическата политика на турския президент Ердоган".

"Когато превърнат вашите черкви в джамии..."

Вестник "Ди Велт" на свой ред припомня старите битки около Нагорни Карабах и отбелязва, че никога досега Анкара не се е намесвала толкова активно в конфликта в Кавказ.

Този ангажимент на Турция отново пробужда историческата травма на арменците, коментира изданието и цитира един арменски лекар, който казва: "Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа. Вие явно още не сте разбрали какви са целите на Турция и Ердоган. Чак когато превърнат вашите черкви в джамии, ще го схванете!", предупреждава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
6
 
11
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 години
ТУРСКИЯ СУЛТАН ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН НА МЯСТОердъо-НИКАКВЕЦА ИМА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ И Е ЗАСЪНУВАЛ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ОТКАК Е НА ПРЕСТОЛА....СРАМ ЗА АТАТЮРК СИ ердъо
169
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ ще ви съди, че защитавате убийци, само защото етносът им бил "християнски".
168
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"НО КАКВО ЗАБЕЛЯЗАХ > ВЕЧЕРТА БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ ЯДЯХМЕ И ПИЕХМЕ ЗАЕДНО. НИЕ ИЗВАДИХМЕ НАШИ ХРАНИ И НАПИТКИ, НО АЗЕРА ОТКАЗА ВСИЧКО. НЕ СЕ ДОКОСНА ДО ТОВА КОЕТО МУ ПРЕДЛАГАХМЕ. ДЪРЖЕШЕ СЕ НАСТРАНА ОТ НАС"---И какво толкова си мислиш, че си забелязал? Смeшник!!! Азерите са се нагледали на руснаци. Не пият алкохол и не се замесват в пиянски свади и интриги. Стояло е момчето настрани от греха. А такива като тебе си правят грешни впечатления, понеже нямат мозък да мислят!
167
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците си правят затворени общности и много рядко се смесват с други които не са арменци. Дружат лицемерно с нас българите, но винаги тайничко се взимат за повече от нас, въпреки, че живеят в страната ни. Има и добри хора от тах, но повечето са алчни и завистливи. Арменците са силно податливи на това да бъдат (да станат) терористи, понеже постоянно ги надъхват с пропаганда, насаждат им омраза в главите. Абе, нещо подобно като евреите. Неслучайно има вицове за армемци и евреи. Използвачи са.
166
16
 
0
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
Българите са СклавяноГласни Гърци (СЛАВОФОНЕС Еллини , Византини).В Балгъриа има над 3 милиона ГЪРЦИ .ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТУРЦИТЕ СЪЩО СА ГЪРЦИ--НАД 30 МИЛИОНА ТУРЦИ СА ГЪРЦИ-МУСАЛАМЕНИ .
165
5
 
8
 
! Отговори
От бореца преди 3 години
Няма " турчин " боец както няма " турски народ ", това сборище от обърнати в " правата вяра " се крепи на кражби, просия и приток на нови абдулахи, секнат ли за миг прогнилия которник рухва моментално, виждали сме го не веднъж .!.
164
10
 
11
 
! Отговори
до Лорис Мануелян преди 3 години
БРАТЯ АРМЕНЦИ, С ВАС СМЕ !! Лорис, винаги сме били приятели с тебе, още от ученическите години. Тогава ако не ти знаех името, не бих допуснал, че си с арменски произход, бих те взел за чист българин. Твоите деди и родители са се интегрирали веднага щом са дошли в България. Познавам и много други Арменци в Бургас - всички са прекрасни хора.
163
3
 
15
 
! Отговори
АзГ преди 3 години
Това за черквите отдавна го казвам на приятелите ми германци, но за жалост една голяма част от тях все още вярва в мулти-култи и че нашествениците един ден щели да им плащат пенсийте. Особено Западите германци с десетилетия наред с промивани мозъци от Соросовидните Зелени и Леви социалисти са като жабата в тенджерата, варяща се на слаб огън. Когато се усетят че варят, ще е вече късно и няма да могат да изкочат...
162
9
 
6
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 3 години
Браво на арменците. Ако поискат ще им покаже как се пише писмо до султана.
161
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те сатанистите-католици точно това искат, да превърнат църквите в джамии .. и то предимно православните. исляма е създаден с тази цел.
160
2
 
15
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
До АнонименИсторията се повтаря !!!Навремето пак така не са взели мерки за Хитлер и в резултат - ВСВ !!!Ние си имаме поговорка в песен - "Счупи главата на змията, докато е малка"!!!
159
8
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Турчулята станаха много нагли! Като върнат Северен Кипър тогава да се обаждат за територии като Нагорни Карабах!
158
5
 
17
 
! Отговори
ДДРонег преди 3 години
Западно-европейците са слепи за ислямската заплаха, както и конкрето за турската !!!Принципно западно-европеецът си е малко високомерен спрямо източните си съседи и си мисли, че на его няма да му се случи, щоот западно-европеецът изповядва "аталнтически ценности" ...
157
6
 
20
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До ТУРЧИН В България няма "етнически турци".
156
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ние тук по площадите се борим не само за България, а за цела Ивропа, три месеца нъ палатка-за Вас го праим Европейци
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исканедета ще играе май..
154
4
 
14
 
! Отговори
От запада очаквайте преди 3 години
това -" Немци, френци, англичани наши са враждебници дружни с нашите тирани, нашите изедници. Спекуланти са омразни интерес им покажи, че да виж дела проказни и *** в тях лъжи" -Славейков. Това ще получите от ЕС, вече го показаха колко им пука за българите, щом защитават шайката на Боко!
153
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''От Ереван: Ние тук се борим не само за Армения, но и за вас, в Европа''приказки ,собственното си ду-е не могат да спасят ,борели се за европа ,брех арнемците очакваха мащабно настъпление от азерите , но не стана ,азерите водят настълението с турски и израелски дронове , без да дават убити войници ,унищожават арменски танкове и жива сила , има кадри ,в арменски танк попада бомба от дрон , екипажите на другите танкове напускат машините ,бягат ,
152
7
 
17
 
! Отговори
Напълно вярно! преди 3 години
Точно това цели Ердоган, да възвърне превъзходство на исляма над християнството! В Нагорни Карабах се води свещена война, а не за територии. Ердоган помага на религиозна основа, и напълно основателно Путин трябва да помогне на Армения. Сега взеха ли да ви увират главите инфалтили, че без Русия и нашата съдба ще е като на арменците? Те поне има на кого да се надяват, а вас западните *** ще ви подарят на Ердоган!
151
3
 
25
 
! Отговори
средновековие преди 3 години
Няма как да го разбере човек като Ердоган това. Тепърва ще разберете с какво си имате работа. Този и съвременен Хитлер. Той не само кюрди изби, сума ти турци репресира, че ще му пука за ***.