Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!

Борисов полага усилия да не се стигне до ескалация на напрежението
7 дек 2018 14:00,
294
Премиерът предвижда криза: Влязат ли военни кораби в Черно море!
Снимка: БТА

Към момента не е отправяно искане към България военни кораби да бъдат изпратени в Черно море. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в коментар на информацията на Си Ен Ен, че Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море.

Медията се позовава на трима представители на американските власти, според които въоръжените сили на САЩ са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези планове. Съединените щати се готвят за такава мярка "в отговор на действията на Русия против Украйна в Керченския проток".

Още по темата

"Изключително съм тревожен, тъй като това не е напрежение. Завземат се кораби и се арестуват моряци. Това не е случаен инцидент. Когато се разрешава влизането на военна техника на територията на страната, това става с решение на Министерския съвет. Такова няма. И аз прочетох тази публикация", обясни Борисов.

Той добави, че полага всички усилия и се надява държавата и институциите да бъдат консолидирани и да не се стигне до ескалация на напрежение в Черно море.

"Винаги съм смятал, че Черно море трябва да бъде място за туризъм, за газопроводи, фериботи... Влизането на кораби, влизането на толкова могъщ руски флот от другата страна, ще доведе до голяма криза. Най-добрите туристически курорти в Черно море са в България. Това пряко ще ни засегне", каза Борисов.

"Полагам всички усилия, не искам публично да казвам какво съм сторил по темата с колегите в чужбина, Украйна. Надявам се да се вложи здрав разум и една предизборна кампания или вътрешнополитически проблеми да не водят до ескалация в Черно море. Знам и че Черно море е много прекрасна територия за водене на военни действия, тука сигурно е 1 % от БВП на Европа - сиреч нищо. Ако мислят, че не разгадаваме тези планове, грешат", отсече премиерът.

Той добави и че ако се стигне до искане за разполагане на военни кораби в Черно море, се надява отказът на България за това да окаже влияние.

"Провел съм много разговори по тази тема", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
5
 
! Отговори
Циркова трупа преди 5 години
Бате Бойко, кажи си че Русия ти е на сърце и нещеш американците да им развалят масрaфа и окупацийката. За Радев да не говорим. Той по цял ден слуша съветския химн докато се набира. Нинова играе казачоци. Деси кара в насрещното. Циркова трупа.
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Баце, краварите нямат работа тука, Балканите са си наши ! Баце да натика Коcтов и Пaси в една килия като на Иванчева и отгоре им денонощно да текат фекални води.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След кризата. Каквото има за ЕС ТОВА ЩЕ ИМА И ЗА БЪЛГАРИЯ.
29
8
 
7
 
! Отговори
Тръмп !!!!!! преди 5 години
Бойко бита карта си знаех си че си пудела на ***
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега прочетох статия защо всички пазят Бойко да не падне от власт и са прави,той е от ЕНП.Също пише,че ако разпадне или превземе отвътре ЕС за което в момента се работи усилено,следва разпадане и на всички останали силни държави,а целта е да остане само един англоезичен съюз,който да ръководи света.Русия,Турция помагат,но те по-късно също ще бъдат разрушени на принципа на доминото,да не си правят никакви други илюзии.Целта е ЕС в момента,а по-късно и останалите.
27
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен20Има диагноза за това състояние,уважаеми..Ние,от народа,я наричаме "Въртоглавщина"....Та ни са чуди на страничните!
26
6
 
5
 
! Отговори
се се се ре УМРЕ преди 5 години
България е в НАТО и ЕС никога никога вече със *** миризлива ръсия 45 години робство и сме последни а къде са другите държави където е нямало руски ботуш 200 години пред нас
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Бойко, България няма да е на три морета, а ще е на нито едно море.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега че лъсне троянският кон в редиците на цивилизования свят!
23
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Българин - родолюбецако тоя беше "рубладжийско псе" отдавна да е изгонил краварите от България!!!..Точно обратното прави тоя!!!!..Но за да си "придаде важност" пред оли_гофрените,пуска 24/7 простотии,които споменатите "гофрени" попиват както пясъка попива капките дъжд..
22
7
 
11
 
! Отговори
РАМБО с босилека преди 5 години
Трябва да сме с,Русия.Да живее Русия крепителка на световният мир
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той добави и че ако се стигне до искане за разполагане на военни кораби в Черно море, се надява отказът на България за това да окаже влияние.-Хм ... че какво правиш в Нато тогава ?
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа се оказа гоуема работа.Комунистите го плюят, че е гаден емпериалист капиталист.Капиталистите го плюят, че е гаден русофил. В руските сайтове го плюят, че е русофб.Ако мое некой да ми обясни.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко,тиквите и калинките му да си опичат акъла иначе ще ги пратим на източния фронт.
18
6
 
6
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Тоя за една шепа рубли врътна гъзъ към путин ,но този път я обърка много ще лежи за държавна измяна и национално предстелство
17
0
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Борисов полага усилия да не се стигне до ескалация на напрежението"--?!?!?!?!Това е некаква шега на редактора,нали?!...Може ли СЛУГАТА,носеща чехлите на господарите си,да .."полага усилия да са не стигне до ескалация"?!..Братя и сестри БЪЛГАРСКИ,злите Сили,ненавиждащи България ,се ИЗГАВРИХА с нас,пробутвайки ни това....ГЕНЕТИЧНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ за..."Председател на държавата"....Но и ние сме си виновни!..Останахме си "дядо Либен" и "хаджи Генчо"..
16
7
 
3
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 5 години
Анатема продажно рубладжийско псе
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе ние страна от НАТО ли сме или задунайска губерния!Тоя циркаджия чува ли се какви ги плещи? Действа като върл противник на ЕС и НАТО, но иначе когато наближат избори става пръв евроатлантик и проевропеец за да лъже българския народ които 70% е за ЕС и НАТО.Видяхме го колко е жалък пред истинския му господар Пу тя където се гънеше като червей и се извиняваше като ученичка, срам за България и достойнството и.
14
6
 
19
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Бойко марш за *** миризлива ръсия ти не си българин срам ме е че съм гласувал за ГЕРБ
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов , този народ , този матряяял трябва да бъде плашен с каквото ТИИИИИ хрумне !