The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.

Изданието разполагало с документ на американското разузнаване и сателитни снимки
Обновена: 4 дек 2021 16:36 | 4 дек 2021 16:35, Анисия Иванова
279
The Washington Post: Русия планира офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Кремъл планира офанзива срещу Украйна на много фронтове. Още в началото на следващата година Русия може да хвърли 175 000 войници в битка, пише The Washington Post.

В свой анализ изданието твърди, че разполага с документ на американското разузнаване, който включва сателитни снимки. Те показват, че руските войски са съсредоточени на четири места.

„Руските планове предвиждат военна офанзива срещу Украйна в началото на 2022 г. с мащаб на силите, който е удвоен от този, който видяхме миналата пролет по време на изненадващите учения на Русия близо до границите с Украйна... Плановете включват широкомащабно движение на 100 батальонни тактически групи от около 175 хиляди души, както и бронирана техника, артилерия и оборудване“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на американската карта, с която разполага изданието, броят на руските военнослужещи е 70 хиляди, но тяхното натрупване се предвижда да достигне до 175 хиляди, а широкото движение на батальонни тактически групи към и от границата е „за прикриване на намерения и създаване на несигурност "

Според документа в момента там са разположени 50 бойни тактически групи, както и "новодошли" танкове и артилерия.

Документът на разузнаването също така предполага, че руските сили могат да оставят оборудване в тренировъчните лагери, за да започнат бърза атака срещу Украйна, съобщава "Фокус".

Американското издание Politico по-рано също съобщи за придвижването на руски войски до границите на Украйна. Тази информация беше подкрепена от сателитни снимки на движението на руските въоръжени части.

НАТО регистрира прекомерно струпване на руски войски близо до украинските граници, като Алиансът допуска, че Москва може да извърши военна инвазия в Украйна.

„Русия подготвя инвазия в Украйна и остава много малко време, за да се предотврати това.“, така американското разузнаване предупреди европейските съюзници за предстоящата според техните данни операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
14
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Разполагате със секретни документи на военното разузнаване ,ама нямате договорите за ваксините платени с нашите данъци . Страшни дщурналисти сте.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Русия планира офанзива '' ........................ никаква офанзива не планира Русия, просто всички диктатори като огладнеят и почват да дрънкат оръжие ... пресен пример Ким чен Ун или Лукашенко с докараните със самолети мигранти. Но номерата им вече не минават.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой начетен по дебелите книги може ли да ми обясни как военните по света тълкуват заповед 4- та: Не убивай! ?
22
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуссин отчаяно има нужда от война щото Рассия потъва. Парите са на привършване и ще направи някоя глупост джуджето. Мислим, че САЩ и Китай трябва да се сдобрят за малко и да разпарчетосат Русия а после нека пак спорят за влияние върху пазарите. А и страните от ЕС имат достатъчно потенциал да се включат при такъв сценарий и ние българите можем да си откъснем малко земя.
21
2
 
0
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Боби*
20
3
 
2
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Дано се появи колегата Борис със своите разчети да каже дали това е възможно? Но едно е сигурно, ако Русия анексира всичко до Киев, в отговор ще получи поредните санкции, но не е ясно точно как ще изпадне в международна изолация... или иначе казано Путин ще спечели от всичко това. :)
19
13
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В Украйна да се оправят там с НАТО,САЩ и Русия.По далече от България само да седят колхозниците.Тук да не припарват.Киро и Асен съвсем скоро ще помогнат на САЩ и НАТО да направят военни бази в Северна Македония и по Черно Море.Трябва да сме защитени.
18
4
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Никое разузнаване не разпространява секретни информации като че все едно са некакви тъnu латиноамерикано-турски сериали. Никое! Ако това се прави в случаят е ,за да Ви внушат,че Путин и Байдън не са съюзници. Истината е,че са доказани съюзници. Под предтекст ,че се дебнат ни окупират имитирайки съюзничество или обещание за такова. Наистина втръсва от американо-руско-турска шизофрения. Да,съюзници са. Просто се страхуват да ни се нахвърлят заради Френската армия и Китайската такава. Това е.
17
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само плашат, кой нормален ще хване оръжие да се трепе за джуджето освен наемник? Всички млади руснаци го ненавиждат до един и искат да емигрират.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия тотално са изперкали...
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАНС и МВР използват наркомани и роми за терор срещу Българи!
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И след няколко месеца когато това не се сбъдне, от Вашингтон поуст, разчитайки на късата памет на хората, ще продължат с фалшивите новини.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото разузнаване намери инсталации за химическо и бактериологично оръжие в Ирак. После се оказа, че от Щитът на Пазарната Демокрация са послъгали, но без големи последствия. Има няма 1 милион иракчани загинали във войната и последвалата анархия.
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, и война ли сте ни приготвили освен пандемията? Питам за един приятел
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия само войни им са в главите. Така и не си взеха поука от Виетнам, Ирак, Югославия, Сирия, Афганистан...-че с война и агресия доникъде не се стига.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези никой не ги чете. Толкова са закъсали са драма че на родни ФАЩ пазар се продават лъжи, русия, оръжия и ковид. Та така, лъжат простолюдието. Какво стана с на Садам биологичното оръжия, още ли го търсите?
9
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българския русофил вече се изпуска от щастие. Трепери и си мечтае да има руска офанзива в България за да го освободят от евроатлантическия плен. Гнусна смррррааааааадд.
8
1
 
22
 
! Отговори
Асан преди 2 години
След Украйна ..... Атака и на Урсула :)))
7
3
 
29
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Колко ли се весели Путин от тези жалки лъжи?!
6
3
 
27
 
! Отговори
Цирк сащ преди 2 години
Само лъжи,беди и войни идват от сащ.