Путин обяви: Русия признава двете отцепили се републики

Руският президент заяви, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична
Обновена: 21 фев 2022 22:55 | 21 фев 2022 21:45, Веселина Йорданова
808
Путин обяви: Русия признава двете отцепили се републики
Снимка: БГНЕС

Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ, заяви руският президент Владимир Путин в извънредно обръщение тази вечер, подписвайки указ за признаване на отцепническите райони в Източна Украйна за независими.

Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки, каза Путин.

Още по темата
Той изрази увереност, че гражданите на Русия подкрепят решението и отхвърли предупрежденията на Запада, че подобна стъпка би била незаконна и унищожителна за мирните преговори.

Руският президент Владимир Путин започна обръщението към сънародниците си, отбелязвайки, че то ще бъде посветено на Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Путин каза, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична и подчерта, че Украйна е неразделна част от историята на страната му, предаде БТА.

"Още веднъж искам да подчертая, че за нас Украйна не е просто съседна страна. Тя е неразделна част от нашата собствена история, култура и духовно пространство. Това са наши другари, близки, сред които имаме не само колеги, приятели, но и роднини, хора, които имат с нас кръвни, семейни връзки", подчерта в телевизионното си обръщение Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му съвременна Украйна е изцяло създадена от комунистическа Русия.

"Съвременна Украйна е изцяло създадена от Русия, по-точно от болшевишка, комунистическа Русия", посочи руският държавен глава. "Този процес започна практически веднага след революцията от 1917 г., при това Ленин и неговите съратници правят това по доста груб към самата Русия начин - като отделят, откъсват от нея част от собствените ѝ исторически територии."

Путин обвини САЩ и НАТО, че са превърнали Украйна в театър на военни действия. Той добави, че Москва се опасява от разполагането на войски на НАТО там и е обезпокоена от американските дронове, шпиониращи Русия, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че тренировъчните центрове на алианса в Украйна по същество представляват военни бази на НАТО. По думите му Москва гледа на възможното присъединяване на Киев към Северноатлантическия пакт като на пряка заплаха.

Той каза също, че алиансът напълно е пренебрегнал руските искания за сигурността, и обвини Запада, че отхвърля основните предложения на Москва за гаранции за сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началото на неговия край,син на Шаломова.
560
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин иска да им каже, че това е само началото.....
559
7
 
5
 
! Отговори
До 654 Гоуем мръс ни преди 2 години
Кърджали си е турско та изобщо не ми дреме за ония райони къде ще ходят
558
11
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
Кремъл нарича окупацията "присъединяване",а Хитлер я наричаше "аншлус".Путин иска да събере парчетата от счупеното за нов СССР.Русия пропада във все по-голяма изолация.На пръсти се броят тоталитарните режими,които я подкрепят...
557
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГандиА Джо Байдън и Борис Джонсън на какво ти приличат? Осбоенно втория. Аз като го видя се сещам за "ритана зелка". Путин не знам да си качвал краката на масичка за кафе на официална среща? Та... А сина Байдън какви ги вършил в Украйна преди няколко години?
556
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двете *** кратуни, хокеиста без топки и белия с ковчега, докога ще ни показват мускули на трети територии, хайде срещайте се на територията на Аляска и се млатете колко ви сака. Хокеиста, там Нато, не ти ли е до дупетО или сме за друго в Украйна, ъ
555
14
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Путин ми прилича на плъх албинос. Найс
554
11
 
5
 
! Отговори
ПУТИН преди 2 години
Я насрочил дату через две недели для обевления Болгарии за Руская Задунайская Губерния! И танков будет тама и рубла будет в обрущение... мдам... А через год-два я буду обявлят Аляска для Независимая Аласканская Респуболика... мдамм... и рублй и танкй будет там...
553
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Само така!
552
12
 
10
 
! Отговори
Куку преди 2 години
А бе обективен утре Турция ще поиска Кърджали до Бургас какво ще правиш????
551
11
 
14
 
! Отговори
Обичам Русия преди 2 години
Поне изглежда уравновесен за разлика от западноевропейските му колеги. Мачкай, Вова! х
550
9
 
9
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН англофил преди 2 години
Призовавам българите да не се излагат, а да се държат като мъже: да не плачат на чужд гроб ("горката Украйна" и "сега кво ще прави Путин, като му наложат санкции"). Добра империя НЯМА и не е имало! Изключения са западняците като Удроу Уилсън, който се застъпва за БГ. Общо взето, гледат да ни яхнат и от Изток, и от Запад. Все пак географски и културно сме близки до Русия, така че трябва по-внимателно с осъдителния тон...
549
12
 
15
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Тоя някой ден ще го изучават в часовете по история наравно с Хитлер, Сталин, Пол Пот и друга подобна cгaн.
548
9
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ако спре газта, Западна Европа става като Западен Берлин през 1950. САШ ще я снабдяват по вод69933а за нейна сметка. Ще има студ, глад и бедност
547
4
 
5
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН англофил преди 2 години
Четете същинския наратив зад измислици като Мински споразумения, Международно право и пр. За какво става ВСЪЩНОСТ става въпрос? За Украйна? Смях... Тук говорим за жизненоважни ресурси, без които само след 10-15 г. НИКОЯ икономика и държава няма да оцелее: земя (незамърсена), вода (незамърсена), въздух (незамърсен). Отделно цялата Менделеева таблица + стратегически суровини... Тези, хайде, ми що пък Китай е лош? Ми щото вече не сме икономика 1 и ще делим баницата на 3, а после може и да ни няма.
546
9
 
8
 
! Отговори
Куку преди 2 години
До АнонименПутин играе румба в кофа,Китай завладя половината свят с търговия,инвестиции,култура,история а рашен за кирливи парченца войни води.Путин е *** и необразован мужик!!!
545
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ме уморят тези Руснаци и лидерите които си избират. Лишения, замразени доходи, 2 пъти по-ниски пенсии и заплати дори от нашите. Мачка се опозицията, ограничават се елементарни права (на Ганъо това не му пречи, стига да не са неговите, затова той не го дефинира като проблем) и накрая анексират 1% повече територия и вземат, че се обединят и забравят за всичко... Тия само си гладуват проблемите... Толкова просто племе, че нямам думи
544
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смотан империалист, това му беше номера, да натъпче войски в двете обалсти, сякаш няма обща граница с Украйна! Сега Украйна ще стане по-лесно член на НАТО! Атомните ракетки ще му се лепнат на г..а!
543
9
 
11
 
! Отговори
до 598 преди 2 години
Нормално е да симпатизираме на Русия, в културно и некултурно отношение сме по-близко до тях отколкото централна и западна Европа.
542
11
 
10
 
! Отговори
Драги дрОгарЕ, преди 2 години
Така е започнал чичА ви Адолф - да "защити правата" на етническите немци в Судетската област. . Сега остава пу ТК ин да почне да рисува акварели и да пусне мустак, по избор: като на Йосиф или като на адолф. Различна е само формата.