"Възраждане" с протест "Не на войната", БОЕЦ поиска оставката на Нинова

Две демонстрации се проведоха в центъра на столицата днес
19 мар 2022 18:56, Анисия Иванова
228
"Възраждане" с протест "Не на войната", БОЕЦ поиска оставката на Нинова
Снимка: БГНЕС

Две демонстрации се проведоха в центъра на столицата днес, свързани с войната в Украйна. От "Възраждане" се обявиха срещу идеята България да предостави оръжие на Украйна, а по-късно сдружение БОЕЦ организира демонстрация пред президентството под наслов "България е в НАТО".

Те настояват за незабавен прием на съюзнически части и техника в страната ни, военна помощ за Украйна, оставка на министъра на икономиката Корнелия Нинова, прекратяване на "инсинуациите на президента Румен Радев за ремонт на българска техника в Русия". "Защото Корнелия Нинова всекидневно компрометира усилията на България да бъде лоялен член на НАТО. Друго наше искане е България да окаже реална военна помощ на Украйна", каза един от организаторите на протеста Манол Глишев пред БНР.

"Днес се събрахме пред президентството, за да подкрепим активното участие на България в НАТО и една не съюзническа, но приятелска подкрепа към Украйна, защото Украйна според мен, а и според приятелите ни, води в момента война за независимост срещу една опасна руска агресия, както и на практика защитава цяла Европа от потенциално разширение на конфликта".

Привърженици на партия "Възраждане" протестираха преди това в центъра на столицата срещу идеята България да предостави оръжие на Украйна, въпреки уверенията премиера Кирил Петков, че такава идея не е обсъждана с партньорите от НАТО.

Протестиращите, част от които носеха руски знамена, се обявиха против посещението у нас на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин. "Ние не искаме по никакъв начин България да участва в чужд конфликт. Ние не искаме по никакъв начин България да бъде замесвана нито пряко, нито косвено. Ние не желаем в нашата държава да се разполагат чужди войски", каза лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

От пространството пред МС протестиращите се преместиха от Министерството на отбраната, където започна тяхната демонстрация. И на двете места протестиращите бяха категорични, че България няма място във войната в Украйна, че страната ни не трябва да доставя въоръжение и затова да бъде намесена във военен конфликт.

В рамките на демонстрацията лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов каза по мегафона: "Не искаме България да бъде въвличана във война. Ние сме готови да се бием, да умрем за България, но не и за чужда държава. Няма да допуснем чужди държави да се разпореждат с нашите съдби". Той обяви, че партията му няма да допусне България да даде малкото си останало въоръжение на Украйна и с това да бъде замесена във военен конфликт с Русия:

"С което хем да бъдем вкарани във военния конфликт, защото това директно ще ни ангажира в него, хем от друга страна, да се лишим от малкото си останало оръжие. Имайте предвид, че това, което излезе като информация как американците щели да ни дадат на нас като компенсация насреща друго въоръжение, определено можем да го квалифицираме като елементарна лъжа. Припомням, че ние купихме чертежи за 2 милиарда и 100 милиона лева, които на всичкото отгоре ще се забавят няколко години. Не е ясно въобще дали някога нещо ще получим."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
11
 
12
 
! Отговори
До 126 преди 2 години
Не, че нещо оправдавам сърбите, но ако не знаеш преди това мюсюлманите там опожарявха села и убиваха сърби. В последно време нещо много започнахте да искате европейски ценности (грй паради, ***, инцест и каква ли не още содомия)Не, драги ми фурнаджийски лопати вие никога няма да имате заплати по 5000евро защото просто запада няма да ви го позволи пък и на вас панелката ви стига
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
muhliovci, 900 usa okupatori ste vi izmetat za nula vreme barabar tekstila.
110
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно Костя Копейкин ваксиниран ли е или не? За едно протестче против ваксините питам :)
109
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че съм им фен на тия от ***, *** верно не моем разберем кво праи другарката Ниновъ сред тия младите. Поне да ставаше за....... Ъ, тя и за туршия не става, *** кво ли питам.
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 126 ами той *** неправи разлика между Нато и САЩ. Не знае ,какво е правил милошевич или садамм. Просто е патканн, който му казва какво да коткодяка. Няма 2 грама мозък да осъзнае,че дъно по история. Да не говорим за геополитика .
107
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане са национални предатели. Искат да ни изкарат от НАТО и ЕС, за да ни хвърлят на вълците. Това са хора без морал и ценности. Пълни оттрепки.
106
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е гласувал за тези бел ден да не види.
105
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка не е водила война в Сърбия и Либия бе опорен ***. Ако визираш Югославия, там използваха само авиация за да спрат геноцида в Косово от страна на Милошевич който преди това извърши и геноцид в Босна.
104
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възбуждане хахаха като видят вожда от блатная
103
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На петте копейкаджийски трола в статията мога само да им кажа, и.д.и на x.y.u!
102
7
 
14
 
! Отговори
До Тия от Ямб.ц преди 2 години
А пред посолството на САЩ лозунги "НЕ НА ВОЙНАТА" защо нямаше,когато нападнаха Ирак,Сърбия,Афганистан,Либия?
101
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам Баце да хване тоя от боец и да му го такова първо с 200, а после с 300. После да го прати на некой натовски фронт у Африка или у Банкя поне
100
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Костя Копейкин, кой му плаща за автобусите с протестъри? Аз предполагам, че от руското посолство му идват преводите по сметката.
99
10
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
НА НЕАДЕКВАТНИЦАТА НИНОВА!!! ВСИЧКИ СРЕЩУ ХИТЛЕР 2!!! ПОЗОР ЗА РУСИЯ!!!
98
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЕЦ да ходят да се бият като доброволци ако толкова искат. На никого няма да липсват.
97
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има корелация между корупцията и армията. Колкото е по-голяма корупцията в дадена страна, толкова е по-слаба армията. Расиийката е добър пример, който потвърждава това изследване!
96
1
 
3
 
! Отговори
Дар от вселената преди 2 години
Хора които казват че на този свят няма лесно, всъщност лъжат нарочно !Запознайте се с мен, но само ако ме обичате, за да ви обясня за какво става въпрос!
95
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ да пази България от продажници като Костадин Копейкин!
94
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хем били против войната, хем подкрепят страната агресор и окупатор. Това ако не е шизофрения....
93
10
 
16
 
! Отговори
Bp преди 2 години
БГ е троянски кон в НАТО!! Който се мъчи да седне на два стола, винаги пада по средата.