Десетки руски войници са се отказали да воюват в Украйна

Русия: В Украйна се бият само военнослужещи на договор и по желание
7 апр 2022 20:20, Йоана Цонева
75
Десетки руски войници са се отказали да воюват в Украйна
Снимка: БГНЕС

Около 60 военнослужещи от западния руски град Псков (близо до границата с Естония и Латвия) са отказали участие във военните действия на територията на Украйна, съобщи местното опозиционно издание "Псковская губерния", позовавайки се на свои източници.

Според вестника след първите дни на войната военните първо са отведени на територията на Беларус, а след това са върнати в местата им на постоянно дислокиране в Псков. "Сега повечето от тях са уволнени, но някои също са заплашени от наказателни дела", пише "Псковская губерния".

Руски медии многократно са писали за отказа на военнослужещи от въоръжените сили на Русия да изпълняват заповеди.

Адвокат Максим Гребенюк в интервю за "Медиазона" (медия, призната за "чуждестранен агент" в Русия), каза, че само в един от регионите на Русия повече от петстотин военнослужещи са отказали да воюват в Украйна.

Още по темата
Според официалната позиция на Русия в Украйна се бият само военнослужещи на договор и по тяхно желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
9
 
! Отговори
олд преди 2 години
Няма маньовър просто ГСМ се оказаха празни-корупция брате,машините не вървят с вода.
38
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цели гарнизони мълчаливо отказват да изпълняват заповеди но поради наложената жестока цензура нищо не изтича навън. усеща се напрежението в градовете и сякаш затишие преди буря. днес погребаха 102-та десантчици от псовска област.
37
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 Ясно кво. Путин ке падне.
36
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен До 36- Има. Нормалните непромити от Кремъл мозъци, които разсъждават без путинска пропаганда от клипчета.
35
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво стана с Шойгу? Да не получи втори инфаркт?
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетки останаха живи! Браво на хората!
33
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям лаф. "По договор и по собствено желание" Демек "Ще умрем с радост за Путин". А сега сериозно: Въпреки тоталната цензура, страха от репресии и пропаганда. Младото поколение успява някакси да се добере до достоверна информация. И стечение на времето пропагандата все по малко ще тежи. На никого не му се мре за някакви си сметки на олигархията. Войната вече се затлачи, въпреки колосалните средства хвърлени на фронта. Ако при очакваната офанзива нещата останат същите - не искам да съм в Русия
32
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е ,че руски войници в Украйна родом от Москва и Санкт Петербург няма.Взимат се момчета от бедните райони на Русия.
31
13
 
33
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Руските таракани пак ни пробутват версията, че за престъпленията на военнопрстъпникът Путин и Кремъл, пак били виновни някакви си ..."кравари"! Не бе душички продажни, никой няма да ви се хване на тази евтина пропаганда! Русия сама нахлу в независима държава , и тепърва ще плаща цената на това! Жалко за много младите руснаци които ще загинат там! Украинците поне знаят за какво воюват!
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Европеец Ходи работи бе, по цял ден само ревеш. Но - при осмокласно образование не дават високи заплати. За теб има в селското стопанство работа бол, търсят овчари, дават безплатен подслон и храна. Не - ти искаш да маршируваш под руски знамена по паветата. Е умрЕ таа.
29
6
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Че не са ли победили украинците? До колкото разбрах руснаците са се изтеглили от Киев и от голяма част от Украйна. Това не е ли победа?!
28
21
 
13
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Аз рева сега , щото цяла Европа и идва да ревне ! Защото се задава голям глад и как ша се молим на ТОЯ , дето сега му удряме ембарго по заповед на КРАВАРИТЕ ......да ни даде пшеница , царевица , слънчоглед ......за да оцелеем??????
27
5
 
0
 
! Отговори
Хи ..... преди 2 години
Хи.....
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков и Путин на тайна среща в дубайската резиденция на Рамзан Кадиров решиха да разиграят руска рулетка за спечелване на апетитната булка. Рамзана искала и двамата, но те не щели да са арабски полигами. За компенсация загубилият ще бъде оплакан от Нинова, но ще завещае имотите си на Кастадинав Костя, а спечелилият ще получи вечеря на свеши под звуците на руския руския национален химн в изпълнение на хор и оркестър от възрожденци и бесепари. Соло - звездата на КГБ естрадата Митрофонова.
25
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са обикаляли град Буча и по високоговорители са предлагали храна и лекарства на цивилното население. От която къща са се показали хора, те започвали да хвърлят гранати и масирана стрелба по тях. Така са примамвали хората да излязат от укритията си. Това го разказаха очевидци пред следствието на ООН.
24
7
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ако четете руските хлеб'арки във форума, ще излезе че младите хора в Русия се надпреварват да отидат и да си оставят костите из Украйна, за да докажат колко бил "велик" ...Путин??? Те самите верват ли си! И да е ясно, Путин и тази шайка от военнопретъпници в Кремъл, не са Русия!
23
8
 
18
 
! Отговори
Чичо Джо преди 2 години
До Анонимен***ги очаква нерадостна съдба на цялостна и тотална изолация, няма да се очудя ако скоро има и експулсации от различни държави. Ще бъдат мразени от целя свят, презряни и отхвърлени, икономически и технологично. Очават ги дела, трибунали, плащане на репарции а може би и разбиване на государството им на малки държави! Ходете да им пригласяте щом толкова ви кефи московието.
22
24
 
11
 
! Отговори
Етооооо преди 2 години
Вижте писането на траловете- фашисти ! Ще ги познаете по простотиите който пишат за Русите !
21
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това заления ви го каза :)
20
7
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Сега както им взривят всички военни заводи и складове с гориво и мунициии да видим как се воюва в 21 век бвз бендзин и патрони?!!!