Олигарх избухна: Луда война, масово руснаците са срещу нея

Дебилите във всяка държава са 10%, написа в Instagram Олег Тинков
22 апр 2022 20:17, Анисия Иванова
135

Вълна от подкрепа към руски олигарх след критиките му към Кремъл. Олег Тинков написа, че махмурлукът е попречил на руските генерали да преценят състоянието на руската армия. Ще последват ли мерки от Кремъл към Тинков и колко загубиха най-богатите руснаци от началото на войната?

Тинков, чието състояние възлиза на над 3,5 млрд. долара, е сред малцината, позволили си критика към властта и то в спряната в Русия социална мрежа Instagram.

Не виждам никой облагодетелстван от тази луда война! Загиват невинни хора и войници. Генералите, като се събудиха с махмурлук, разбраха, че имат скапана армия. И как армията ще е добра, ако всичко друго в държавата е лайно и затънало в сервилност", пита ядосано милиардерът.

Тинков, който от години живее в чужбина, пише, че масово руснаците са срещу войната, но има и изключения. И продължава: "Кремълските чиновници са шокирани, че не само те, но и децата им няма да отидат в Средиземно море през лятото. Естествено има идиоти, които рисуват Z, но дебилите във всяка държава са 10%."

Тинков е сред десетките санкционирани от Запада руски богаташи, част от финансовия елит на страната. Преди него руският магнат Олег Дерипаска, известен с близките си връзки с Путин, написа в Twitter, че войната в Украйна трябва да бъде спряна възможно най-скоро. В Русия подобни изказвания могат да бъдат наказани дори със затвор.

Изданието Forbes изчисли, че за два месеца война руските милиардери са загубили 42% от състоянието си. Най-богатият олигарх, Владимир Лисин, се е лишил от почти 8 млрд. долара. А най-обеднял, оказва се, е Алексей Мордашов - преди 24 февруари авоарите му са били за над 29,1 млрд, а сега по банковите му сметки има едва 3,2 млрд. долара.

Западни медии обръщат внимание и на новината, че няколко руски олигарси са били открити мъртви от началото на войната. Само тази седмица са били намерени двама мъртви милиардери.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
77фпри ме знае дали това е истина, медиите по цял ден бълват лъжи. Такива са чуждестранни агенти принципно. Разни либерали. Не са много.
62
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са против, но руските роби у нас са за. Няма такива смешни и жалки същества. То това и хора не са...
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито си ходил в Русия, нито знаеш кой я ръководи. И вземи си измисли по *** прякор от рендето че да си по смешен.
60
1
 
19
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Тинков го отпишете вече. путин е пратил три групи, едната да го отрови, едната да го застреля и едната да го хвърли от моста...
59
18
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Едва ли има реална представа тоя,руснаците към кого са!-:) Аз лично мисля,че този индивид е отдавна станал оригинален и изграден капиталист!!!! Или както се казва," брат брата убива" за да си запази" стандарта на живот"! С кеф да му резнеш зелката на такъв!-:((((
58
7
 
12
 
! Отговори
rendeto преди 2 години
така е, и проблема в русия е че 10-те % са тия които ръководят страната :Д
57
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сибир за такива като тоя изверк.
56
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
67 недей да ми вървиш след мен и да ме дразниш агентче. Епитаф не знаеше какво значи докато аз не ти го написах. Гледай аз да не напиша твоя.
55
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сталин през 44-та година ни спаси, като беше звъннал на Чърчил и му казал - Спрете бомбардировките над България, ние ще я правим голяма държава!
54
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новичок ще му покаже истината. Окрал руския народ и навири нос.
53
4
 
9
 
! Отговори
проф. Иво Христов преди 2 години
в грешка е колегата, аз съм професор, у нас са 85% и щом още съм в парламента, значи няма намаление, а даже увеличение
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тинков така се изходи на метеното вчера, че руснаците вече залагат за следните три неща: 1. Хакнали са му акаунта в социалните мрежи. 2. Получил е инсулт, шизофрения или някаква друга медицинска аномалия. 3. Ползва някакви много силни и много странни наркотици. Няма да му цитирам постовете, някои бяха напълно неадекватни. Дотолкова, че ако първия му пост определено го хейтеха, за следващите се питаха какво му има на тоя човечец.
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес бг, защо по цял ден пишете лъжи?
50
7
 
15
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Умен човек. Идва време за изтрезняване от путинизма. Доста хора доста ще ги боли! Обявявам конкурс за епитафия на гроба на Путин. Първо предложение: WC
49
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чуждестранните агенти никой не ги харесва в Русия. Няма как да такъв да знае позицията на обикновените руснаци.
48
1
 
1
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Добре се развиват нещата, щом такива ***, МДЕП!
47
1
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
глупости на търкалета, отворете произволен руски ресурс, тия последните 20 години сън не спят да громят хохлите. те не искат да се бият, точно толкова, колкото и кварталната мутра като откажеш да го черпиш уиски че те охранява тая вечер.
46
3
 
10
 
! Отговори
Малиий, преди 2 години
Много голям бъз да не му отидат зян окрадените милиарди
45
9
 
8
 
! Отговори
пито платено преди 2 години
Демократичната партия кога е на власт в САЩ винаги има войни. Търговията оръжие процъфтява. Явно за това демократите по често са на власт. Обичат кърв.ави пари демократчетата. Дай им да размалят.
44
4
 
10
 
! Отговори
Нацеата преди 2 години
И мазните крадци олигарски голям хиенски вой извиват!!! Последен вой!