Олигарх избухна: Луда война, масово руснаците са срещу нея

Дебилите във всяка държава са 10%, написа в Instagram Олег Тинков
22 апр 2022 20:17, Анисия Иванова
135

Вълна от подкрепа към руски олигарх след критиките му към Кремъл. Олег Тинков написа, че махмурлукът е попречил на руските генерали да преценят състоянието на руската армия. Ще последват ли мерки от Кремъл към Тинков и колко загубиха най-богатите руснаци от началото на войната?

Тинков, чието състояние възлиза на над 3,5 млрд. долара, е сред малцината, позволили си критика към властта и то в спряната в Русия социална мрежа Instagram.

Не виждам никой облагодетелстван от тази луда война! Загиват невинни хора и войници. Генералите, като се събудиха с махмурлук, разбраха, че имат скапана армия. И как армията ще е добра, ако всичко друго в държавата е лайно и затънало в сервилност", пита ядосано милиардерът.

Тинков, който от години живее в чужбина, пише, че масово руснаците са срещу войната, но има и изключения. И продължава: "Кремълските чиновници са шокирани, че не само те, но и децата им няма да отидат в Средиземно море през лятото. Естествено има идиоти, които рисуват Z, но дебилите във всяка държава са 10%."

Тинков е сред десетките санкционирани от Запада руски богаташи, част от финансовия елит на страната. Преди него руският магнат Олег Дерипаска, известен с близките си връзки с Путин, написа в Twitter, че войната в Украйна трябва да бъде спряна възможно най-скоро. В Русия подобни изказвания могат да бъдат наказани дори със затвор.

Изданието Forbes изчисли, че за два месеца война руските милиардери са загубили 42% от състоянието си. Най-богатият олигарх, Владимир Лисин, се е лишил от почти 8 млрд. долара. А най-обеднял, оказва се, е Алексей Мордашов - преди 24 февруари авоарите му са били за над 29,1 млрд, а сега по банковите му сметки има едва 3,2 млрд. долара.

Западни медии обръщат внимание и на новината, че няколко руски олигарси са били открити мъртви от началото на войната. Само тази седмица са били намерени двама мъртви милиардери.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
14
 
! Отговори
кгб преди 2 години
айдееее , тоя отече . новичок , самоубийство или катастрофа ?
42
8
 
14
 
! Отговори
бай Май преди 2 години
Мисирките ако си направят труда и гледат руски видеота в ютуб, ще разберат , че май това което го пишат малко издиша. Малко, не много:). Рашките колкото и да лъжат има и друга страна на истината. Така, че истината не е само с едната страна. Кога се карат двама се изслушват и двамата.
41
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Това е изкуствена опозиция, не виждатели, че недоволства срещу генералите, не срещу войната. Опозиция е да се изпикае върху портрета на Путин и да извика "Слава Украине!". Този е театрал, като нашия Банкянски "русофоб" (заслужаващ разстрел), дето се подиграваше с украинския посланик.
40
3
 
7
 
! Отговори
goog преди 2 години
Нашите *** са Възражане
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега до Аниси.я да и припомним следните факти. Руснаците ако против, сега Кремъл щеше да е блокиран от протестиращи. Банката Тинкоф, от другата седмица си сменя името щото Руснаците така подкрепят думите на Тинкоф, че са почнали да закриват сметки там.
38
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще пие чай с Путин тоя май :D Винаги има предатели на националните интереси, за съжаление. И тук си имаме такива мижитурки.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще бъде почерпен с чай с аромат на Полоний много скоро.
36
16
 
14
 
! Отговори
има го и това преди 2 години
Гледахте ли в тубата... бедна суха баба със съветското знаме по погрешка посреща украински войници вместо руски. Радостта й беше краткотрайна.Ония и стъпкаха знамето ,а в замяна и набутаха консерви в ръцете. Тя им ги върна и си поиска знамето.Попита защо тъпчеш върху знамето в името на което умряха моите родители? Яка бабка, смела и честна бедна женица обичаща още СССР и руснаците. Такива хора ще ги разтрелваме ли демократчета или хуманно ще им пращаме ракети?От СДСар вече не искам да чуя за вас
35
14
 
14
 
! Отговори
Да ви с*** в устата преди 2 години
Да живее България! Вън всички украински нацита от България!
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
там дблте са само 10% но в България са 80% както заяви един от трибуната.
33
11
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Русофилската из мет вече съвсем убедено твърди, че НЕ Путин е започнал войната! Това са тотално ирационални от репки.
32
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази поредица от антируски статии в българските медии ще предизвика обратна реакция и зорлям ще направите "Възраждане" първа политическа сила.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да внимава какви глупости ,говори за да не изпие някои чай с новичок.
30
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Той не е срещу войната. Той е срещу слабата армия, яд го е, че Украйна още не е паднала. Натоварете му още санкции!
29
5
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
И руснаците си признават истината вече, че не стават
28
10
 
7
 
! Отговори
Ох, поредният бokлyk преди 2 години
който се е наредил на опашката, за да лае против Русия и Владимир Путин. Удобно време за плюене против Русия и руския президент се падна на цялата антируска и световна пaплaч.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е писал у инстаграма не ми го фалете. Всеки втори там ми е познат, всеки първи ми е ясен.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада с тия санкции помогна много на Русия да се освободи от пиявиците на Елцин наречени Олигарси. Плъховете напуснаха първи кораба и всеки е доволен от това.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 милиарда и е олигарх? Че те най-елементарните продаващи козметика онлайн изкарват по толкова на година? Умреха да показват куцо, кьораво, сакато у тия сайтове.. И на онея, които неминуемо ще ме попитат колко милиарда имам отговарям - не съм си мръднал пръстта, нямам и намерение. Като ме мързи да спя цъкам електронни игри, нема кой да ме впечатли с пари особено, ако не ми ги налива в джоба докато лежа на дивана. С тоя тип статии ще впечатлите само бабите дето така или инак не ги вълнува войната
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли аз някога ще се вслушам какво ми казва Домусчиев или Гриша Ганчев. През оная работа им на руснаците какво казал тоя.