Зеленски зове за помощ за възстановяването на Украйна, нужни са милиарди

Войната е далеч от своя край
271
Зеленски зове за помощ за възстановяването на Украйна, нужни са милиарди
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за международна помощ за възстановяването на страната след края на войната, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

"Необходимо е не само да бъде възстановено всичко, което са унищожили окупаторите, но и да се положат основите на нашия живот - безопасен, модерен, удобен, достъпен", каза той в среднощното си видеообръщение. По думите му ще са нужни "огромни инвестиции, милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и разбира се реформи". "Няма значение колко ни е трудно днес; не трябва да забравяме, че ще има утре", допълни украинският президент.

Зеленски използва видеообръщението си, за да напомни на своите съграждани, че войната е далеч от своя край.

"Нейната жестокост се засилва на някои место и това не бива да се забравя", каза той и призова украинците да помагат на пострадалите в конфликта.

За понеделник в Лугано, Швейцария, е насрочена конференция на потенциални около 40 донора, на която правителството в Киев възнамерява за пръв път да изложи приоритетите си за възстановяването на опустошената от войната страна. "Всъщност това е най-големият икономически проект на нашето време в Европа и изключителна възможност за изява на всяка държава, на всяка компания, които ще поканим да работят в Украйна", каза  Володимир Зеленски, цитиран от украинската агенция УНИАН. Той добави, че от бойните действия е пострадала територията на десет области в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
17
 
! Отговори
Моряк преди 1 година
В Одеса след септември ще се плаща само в рубли.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надрусан клоун
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен Черноморието, Херсонска и Запорожка област стават руски. Заедно с Донбас произвеждат над 60%от БВП на Украйна. бай бай украйна.
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЕНИЯ И ШАЙКАТА МУ СА РЕШИЛИДА СТАНАТ ПО-БОГАТИ И ОТДЖОРДЖ СОРОС :)....ДА ДАДЕШ НА УКРАИНЕЦ ПАРИ , Е ВСЕ ЕДНО ДА ОСТАВИШ АЛКОХОЛИК ДА ПАЗИ СКЛАД С АЛКОХОЛ :)
38
0
 
20
 
! Отговори
знаещ преди 1 година
Сармат ще им спестят разходите за бутане на стари сгради.Само се чудя кой ще даде и пробит долар за държава, която няма да съществува.
37
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно ще се възстанови. Няма да остане нищо. Този дали е излизал на улицата и да види какво е останало от територията му. Така е, когато те управлява клоун. Затова на избори трябва много да се внимава.
36
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли виси украинското знаме на сградата на Столична община???
35
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е за ресурси и пътища. Ще им вземат Черно море. Цялото. Железото е в Донбас. А на бас, че след пет години целият ЕС ще купува железо от Русия, макар и произведено в Донбас! И ще посъветват Украйна да се сдобри с Русия. Те и в Минск я посъветваха, ама не слуша...
34
1
 
16
 
! Отговори
Готвач преди 1 година
Зелето октомври месец ще го сложим в кацата.
33
2
 
19
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
В началото хората изпитваха добри чувства към украинците и им съчустваха за сполетялата ги беда, но заради този наглец, намразиха не само него , но и сънародниците му. Явно , си заслужават съдбата, щом са си избрали такъв да им е президент.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хелоу, зеле, дрогата е лошо нещо, !!! Скоро ще се възстанови всичко, но без ваше участие. Руснаците ще се погрижат, когато подпишеш капитулацията на Украйна
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С голямо прискърбие съобщавам че Лисичанск вече е в ръцете на рашистите. В целият ЕС да се спуснат знамената в знак на траур и съпричастност с Украйна!
30
1
 
12
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
До Анонимен Кой е тоя "Репараций"? Дали не е Клавдий братовчед? Или е химически елемент като Стронций или Цезий? Или си бягал от часовете по български език в началното училище?
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз *** не осъзнава, че скоро американците ще го включат в списъка "вечни приятели на демокрацията" редом с Кадафи, Садам и другите полезни *** от близката история.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Трябва "докато Русия не се изтегли позорно" --- хахахаха... ти сериозно ли? А в дедо мраз вЕрваш ли още? Да се изтеглила позорно, хахаха, че то сега точно започва лесното за русия - тамън паднаха най-укрепените орко позиции, дето 8 години са се окопавали и бяха съсредотичили почти цялата си армия. От там до киев е само поле, в което няма подобни укрепителни линии. Че на всичко отгоре и армията на хохлите вече е разбита. Колко бързо ще напредват рашките зависи само от настроението на путин.
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да вземе да се скрие някъде...Никой не го е грижа за прокси малоумния ви слугинаж...и...каквото сте си надробили такова сте изсърбали. Достатъчно икономически проблеми ни докарахте, че да ни е грижа за вашите! И вече е крайно време медиите да игнорират какво става в украинската *** а да се заемат с това, какво става под носа ни...а става това, че държавата ни катастрофира !!!!!
26
1
 
26
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
Мисля, че САЩ му набиха в главата идеята да се противопостави на Русия! Редно е те да плащат възстановяването, а не ние, както винаги. Досега сме платили поне по 5000 лева всеки от нас "такса солидарност с Украйна"-скъп газ, ел.енергия, горива, храни, строителни материали и т.н. Сгрешил е адресата. Освен това е толкова нагъл, че на моли, а заповядва. И цял ЕС го търпи? Има нещо сбъркано.
25
30
 
1
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
Да се помага всякак на Украйна. Проблемът е,че варварска Русия е доста силна и войната ще продължи поне 10 години, докато Русия не се изтегли позорно,както стана и с Афганистан. Лошото е,че това ще се отрази и на нашата икономика. Това е още едно основание да мразим мафията в България,...защото както се видя за 4000лв месечно тя е готова на всичко.Никой да не се заблуждава, за да сме на последно място в ЕС основната вина е на Русия, която е обсебила всичко в България
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В историята з. елчев остава като най-. ръвожадния па лач на украйна. С кеф ще ги и з бие до крак. Ако не се опомнят скоро.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай пари за война,дай пари за мир после,ама мир дали ще има?Всичко е за едни милиарди и не е измислен по-доходен бизнес от войната засега.В 21 век дапродължаваме да се избиваме е туземско.Надпреварвайте се в космоса,там си ги мерете,а не в нашия общ дом.