Москва узакони операциите на руските въоръжени сили в чужбина

Кабинетът ще взема решения за въвеждане на специални икономически мерки
6 юли 2022 20:45, Петя Славова
53
Москва узакони операциите на руските въоръжени сили в чужбина
Снимка: БГНЕС

Държавната дума прие на второ и трето четене законопроект за осигуряване на руските въоръжени сили, други видове войски и органи за антитерористични и други операции в чужбина. Съгласно документа, за да се гарантира дейността извън Русия, кабинетът ще може да взема решения за въвеждане на специални икономически мерки.

Законопроектът също така позволява на държавните бенефициенти като Министерството на отбраната, Министерството на извънредните ситуации, Федералната служба за охрана и Федералната служба за сигурност, да увеличават или намаляват обема на стоките и услугите в рамките на сключените договори.

Още по темата

В този случай е позволено да се промени цената на договора, като се вземе предвид законодателството и в рамките на основните показатели на държавната поръчка за отбрана.

Според ръководителя на комисията по отбрана в Държавната дума Андрей Картаполов, за второ четене са внесени две изменения, информира БГНЕС.

"Едното изменение е правно-техническо и уточнява наименованието на самия законопроект. Втората поправка се отнася до това, че нормите на този закон трябва да се прилагат и за Федералната служба за охрана", каза той в отговор на въпрос на ТАСС.

Освен това специалните мерки на кабинета предвиждат "разпределяне на материални активи от държавния резерв и временна демобилизация на мобилизационните мощности и съоръжения".

Депутатите приеха на второ и трето четене и съпътстващ законопроект, с който се изменя Кодексът на труда, за да се приложат нормите на закона за осигуряване на дейността в чужбина.

Кодексът предвижда, че при въвеждането на специални икономически мерки кабинетът ще има право "да установява спецификата на правното регулиране на трудовите отношения в отделните организации, техните структурни звена и отделни производствени обекти, включително реда и условията на работа извън установеното работно време, през нощта, в почивните и неработни дни, предоставянето на годишен платен отпуск".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива селянчета като теб ли ще се изправят срещу Русия?
40
7
 
3
 
! Отговори
ПУТИНнаХУЙ преди 1 година
Русия е зло и ще бъде бита като маче у дирек!
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЯ пак какъв свят,свободен ли?Такова животно нема.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КарталовТова което си описал го правят краварите а не руснаците.
37
3
 
4
 
! Отговори
Карталов преди 1 година
Досега убиваха,крадяха,рушаха и плячкосваха незаконно,а отсега-нататък ще е ... законно така ли ?! Става ясно,че новите мерки ще гарантират узурпирането на властта и порядките в завладениете територии със силата на принудата и оръжието - типично по руски,нали ?!Това ли ви е демокрацията ?! Затова именно всички социалистически страни избягаха от вашето влияние !!!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно. Ако остане само западна Украйна независима, кой ще връща дълговете за оръжия? Особено след като минат трилион $$.
35
13
 
13
 
! Отговори
6 без 10 преди 1 година
Закъснели са, ама по-добре късно, отколкото никога. ФАЩисаните отдавна имат подобни закони и съсипаха редица процъфтяващи държави в миналото. Само като рече някой да търгува петрола в не-долари и краварите му "демократизираха" държавата. То Кадафи, то Саддам, ... Нема прошка. Е, малко разруха наставаше, ама голям праз. Петрола нали течеше към краварника
34
6
 
6
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
До Гражданин- Всичко което казваш, вече е създаадено на запад и ЕС. За съжаление. И без да питат гражданите си. А до неотдавна там имаше истинска демокрация, която глобалистите не харесват. Но за всяко действие има съответното противодействие. Физичен закон.
33
3
 
1
 
! Отговори
До Гражданин преди 1 година
Коя зодия си?
32
5
 
17
 
! Отговори
234 преди 1 година
Руский мир в действие
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гражданин 36. А ти сигурен ли си, че рашъните няма какво да ядат? Или някой добър чичко ти каза? Те гладни няма да останат. Дано нас скоро не ни вият вълците.
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това означава, че всичко и всеки ще работи първо за приоритетите на държавата, после за себе си. До сега бяха 300 000 постоянно служещи, учавстващи във войната, сега за нуждите се увеличава. Украинците мобилизираха всички и се бият 1 000 000. Всякакви частни компании могат да станат държавни, да се национализират веднага, когато в тях участват и дружества на вражески страни. Както се случи за Германия и Япония. С този указ Путин казва - до тук с всички вас, които искате нашето унищожение.
29
19
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
С една дума подготвят се продължителна война, не само в Украйна. Рашъните освен че нямат какво да ядат, ще се превърнат в крепостни със задължителна военна повинност. С този закон слагат цялот общество(икономика, медии, администрация) на военни релси.Чудя се до къде ли ще доведе безумието на кремълската администрация за самите руснаци?
28
7
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Все повече и повече правителствата разчитат на наемници !
27
12
 
15
 
! Отговори
е, и?! преди 1 година
И къв е проблема? САЩ и някои държави членки на НАТО вече десетилетия практикуват тази дейност. То не бяха Латинска Америка, Африка, Азия, Близкия Изток... Лицемери!
26
6
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
От кога пък Москва се намира във ФАЩ? Или пак си объркал новините, както бъркаш ракиите?
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ФАЩ от където мине трева не никне. Либия, Афганистан като започнаха да помагат на талибаните който уж били взривили кулите близнаци на 11 септември 2001 г. След това стана ясно, че бин ладен е бил агент на ЦРУ и е използван като бустанско плашило, за да могат ФАЩ да си стабилизират бюджета и да продават отново оръжия и започнаха поредната война без някой нещо да им е направил. За ФАЩ войната е бизнес и вдигане на мъртвеца щатски долар.
24
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад тея сложни думи се крият основно 2 неща - предприятията могат да бъдат задължени да доставят военна продукция и хората могат да бъдат задължавани да работят за военно промишления им комплекс без ограничение на работното време. А просто означава, че военната им икономика вече колабира. А пр0cтия мужик ще го отнесе. Накрая и ще го изпратят да умре на фронта незнайно защо.
23
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край! От тук нататък Западът- Америка и ЕС са унищожени първо икономически, а после, зависи от това дали ще проявят малко здрав разум. Национализацията на Сахалин 2 е вече налице. Сега се тръгна в тази ос и няма спиране.
22
11
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Узаконяват робството, всъщност.