Медведев: Дори САЩ няма да предложат на Зеленски гаранции за светло бъдеще

От НАТО били русофоби, но не и самоубийци, нямало да приемат Украйна
23 авг 2022 19:23, Нели Христова
221
Медведев:  Дори САЩ няма да предложат на Зеленски гаранции за светло бъдеще
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев написа пореден пост в Telegram. В него той предупреди, че влизане на Украйна в НАТО ще доведе до последици за Алианса, сравними със самоубийство.

Ето какво написа Медведев:

"Киевският режим продължава да си измисля някакви "гаранции за сигурност" за бъдещето. Ту провеждат среща с някои незначителни съседи под председателството на забравени пенсионери по този въпрос, ту отново си спомня за НАТО. На всички е ясно, че никой от съседите не може да им даде никакви гаранции, дори люто да мрази Русия. И сега никой няма да приеме Украйна в НАТО. В Алианса може и да са русофоби, но не са самоубийци. И това е пряк резултат от специална военна операция. Само договор с Русия можеше да гарантира сигурността. Но украинското правителство, стимулирано от западните пари и ракети, го отхвърли. Така че с гаранциите нещата не стоят добре.

И последно. Киевският режим разбира, че именно за него (сегашните лидери на Украйна) няма и не може да има никакви гаранции за сигурност. Дори САЩ няма да предложат на Зеленски и съратниците му гаранции за светло бъдеще. Няма смисъл. Сега в Украйна печели фирмата Joseph Robinette Biden & Sons. Скоро това ще свърши. Американците са закоравели егоисти и работят само за себе си. Така че новият екип няма да се поколебае да пусне корупционната украинска тема в тоалетната на историята заедно със замесените в нея", написа бившият руски президент.

Предполага се, че когато пише за "фирма" Joseph Robinette Biden & Sons, Медведев има предвид не само САЩ като цяло, а скандала, който се развихри около американския президент Джо Байдън (тогава още само вицепрезидент) и неговия син Хънтър в Украйна.

Става дума за разпространявана нееднократно в медиите информация за предполагаеми корупционни сделки между Джо Байдън и сина му Хънтър в Украйна. В края на 2015 г. и началото на 2016 г. Джо Байдън, в качеството си на вицепрезидент на САЩ, заплашва да лиши Украйна от кредитни гаранции в размер на 1 млрд. долара, ако правителството в Киев не уволни главния прокурор Виктор Шокин. По това време се говори, че Шокин разследва дело за корупция срещу Burisma, една от най-големите нефтено-газови корпорации в страната, в чийто борд на директорите е синът на вицепрезидента Хънтър Байдън. Смята се, че Байдън-старши е искал главният прокурор да бъде уволнен, за да защити компанията и сина си. Впоследствие Шокин е уволнен.

Доколкото става ясно от публикациите в медиите по темата Джо Байдън наистина заплашва да оттегли финансовата помощ от Украйна, ако тя не уволни главния прокурор. До момента обаче няма категорични доказателства, че това е свързано с разследването в Burisma.

Според свидетелските показания по онова време администрацията на САЩ, нейните съюзници и украинското гражданско общество са били на мнение, че Шокин трябва да бъде уволнен, тъй като не разследва активно случаи на корупция.

Хънтър Байдън става член на борда на директорите на Burisma през април 2014 г. Тогава бе съобщено, че той ще помогне на компанията в областта на прозрачността, корпоративното управление и отговорността, както и в международното разширяване. По това време много експерти и медии в САЩ и Украйна смятаха, че назначаването на Хънтър създава сериозен конфликт на интереси, тъй като неговият баща като вицепрезидент е отговарял за политиката на САЩ спрямо Украйна след революцията. Белият дом заяви, че Хънтър Байдън е частен гражданин и адвокат и работата му не оказва влияние върху политиката на САЩ.

Когато Байдън-младши започва работа в Burisma, компанията вече е в полезрението на прокурорите, и то не само на украинските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББНа коя държава са помогнали САЩ и Англия че сега да помагат и защо никой не говори за Донбас и Луганск там нищо не се е случвало
131
11
 
4
 
! Отговори
Хой преди 1 година
До :я да видим Ако напишеш в тубата бедни гладни в Русия ,ще видите 80%жалки същества.
130
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи на другаря медведев като му свърши водката и започва да бълва глупости. Този мил "човечец" не разбра ли, че е 10-та дупка на кавала?
129
19
 
12
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Горкият Медведев. Назначили са го да бие празната тенекия от сирене на площада и да говори обратното на умности... И цялата тая злобичка, защото вчера в Киев влезе километрична колона руска техника - но на автовози и ръждясала...
128
8
 
7
 
! Отговори
dsadasdsa преди 1 година
Е как да им предложат, като съсед им е МОРДОР
127
16
 
11
 
! Отговори
Я ДА ВИДИМ преди 1 година
Българин съм.Обичам Родината си!!!Чел съм "Под игото".Ходил съм в казарма.Знам силата на автомат Калашников АК-47.От мъжки пол съм,а не от колебаещ се.Поколение се създава от мъж и жена,а не от мъж и мъж.Идете в САЩ,дам държавата плаща 150 000 долара да ви направят от мъж на жена и обратно.Напишете в тубата бездомни в САЩ.Ако го напишете на английски,ще имате още по-голям избор какво да гледате.
126
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Елцин Русия е управлявана от патриоти,а не от продажници.Сащисаните погубват Украйна,а всъщност опитват да воюват с Русия.Снощи говорих с украинци.Псуваха оня,детои се появява като си отвориш консерва зелен боб.Говореха помежду си на руски,а се оказа,че са украинци.Това не им попречи да напсуват на английски оня с непраната зелена тениска.
125
19
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Явно кремълските "мислители" са изпаднали в амок! Да се припомним постулатите на Путин в началото на "Специалната Военна Операция", която е ВОЙНА за Украйна -Демилитаризация Денацификация, недопускане НАТО близо до Русия, Приключване на ..."специалната военна операция ( не е война според Кремъл ) за 3 дни ! ----- И сега да видим какво се получи; Украйна се тъпче с оръжие всеки ден и е в повече от преди войната, НАТО е най-близко до Русия от всякога преди- Финландия и Швеция са пред пълноправно членство- септември: Войната продължава вече 6 месеца и няма обозрим хоризонт да приключи, а що се
124
4
 
10
 
! Отговори
Morski преди 1 година
" Режим" -формиране на управление на държава с незаконни или полузаконни начини!" гаранции за сигурност"- Подписани за Украйна от САЩ и Русия в Будапеща 1994, след което Украйна си предава ядреното оръжие на Русия!" светло бъдеще"- Прокламирано и обещавано от едни тъмночервени престъпници( завзели власт с насилие и незаконно) !
123
30
 
13
 
! Отговори
ББ преди 1 година
каква интелектуална импотентност...и ти си президент и министър-председател на Държавата Русия...позорно е!ти какво направи за "светлото"на Народите си?превърна ги в убийци...в презряни за столетия!Народа на Украйна е гаранта за Светлото бъдеще на децата им...със саможертвата и силата на духа,с вярата в Бог,с помощта на истински приятели помагащи им всякак!
122
29
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и настоятелно молим Кралството и САЩ дайте ядрени оръжия на Украйна,бяхте гарант и ги убедихте да дадат свойте на руснаците,сега руснаците ги изнудват и убиват...Справедливо е да им дадете...имат потенциала и отговорността,останалото е манипулация и лъжа...Украйна ще я има...въпреки...но няма да ви вярва,Слава на Украйна!!!
121
25
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Истинатачия истина си?убиваш жени и деца за власт и пари...за тоалетни чинии,с армия от наемници мюсюлмани...платени с глада на православни руснаци...убивате децата на православни украйнци...искащи да живеят Свободно...рашите от самото си съществуване са обявили Свободата за..грях,само защото не знаят какво е това...Свобода...ами Бог е...кога и руснаците ще си имат Бог...стига с бащиците убиващи децата ви!грях е
120
8
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Медведев греши че упреква горкия Байдън, а не санитарите му. Когато котката е сенилна, плъховете се разлудуват. Накрая ще припишат всичко на горкия старец и ще си броят тлъстите комксионни от милиардите изпращани на Зеленски и тайфата му.
119
1
 
15
 
! Отговори
Ааа неее преди 1 година
"Джо Байдън наистина заплашва да оттегли финансовата помощ от Украйна, ако тя не уволни главния прокурор. До момента обаче няма категорични доказателства, че това е свързано с разследването в Burisma."--Дайте Пулицър на журналиста спретнал този бисер на журналистиката!
118
3
 
4
 
! Отговори
Знаем бе преди 1 година
Само ти и никой друг !
117
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е па Украйна си иска гаранциите,който сте и обещали и подписали от ваше име и ваши представители с техни подписи за Русия,САЩ,Англия все тия дето разиграват сценки с разни кризи и занулявания на населението със строевете като ще ги активизират за съществуването им според Шваб и другите.
116
14
 
13
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уоу...какво произведохте с путин..лично и къде продавате,за яхтите и замъците питаме,как си ги купихте...а с продажбата на живота на децата на Народите на Русия...и до кога мислите ще ви го позволят?сина ти не косеше ливадите в сибир...живуркаше си с ограбеното от теб в...САЩ!ама го изгониха...да се учи да коси...ако не го убиеш преди това,спри да говориш пият...излагаш се!!!
115
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Медведев е от този тип хора, които лаят докато господаря им още има резон. В момента който падне Путинското, ще запее друга песен и мигом ще смегчи тон, защото не е чак толкова *** и знае че света все пак има четири ъгъла.
114
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак е пил.
113
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даааа! Само кремълското джудже може да обещае на Украйна "светло бъдеще" ! Всички сме наясно вече половин година какво ще е това "светло будеще" !