Анексирането на части от Украйна е резервната гума на Путин

Политолог: Планът „максимум“ е пълен реванш след загубата на Студената война
Обновена: 30 сеп 2022 09:05 | 30 сеп 2022 09:00, Елка Василева
157

На тържествена церемония в Москва днес се очаква бъде обявено присъединяването на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област към Русия.

"Това решение е като резервната му гума. Очевидно е, че Владимир Путин нахлу в Украйна, за да превземе страната и да смени управлението ѝ. Това му беше основният план, нищо друго не може да обясни бруталния поход към Киев, който се провали и затъна. Този човек не може да излезе без нищо от тази война. Това е план "минимум", присъединяването на тези територии е визитката на собственото му политическо и физическо оцеляване", каза политологът Христо Анастасов за "България сутрин".

Още по темата
Според него школата на КГБ, към която принадлежи Путин, е без въображение.

"План "максимум" беше ясно изразен и има нещо, което някои хора повтаряме от години - Путин дойде на власт с това, което те приемат като загуба на Студената война - пълен реваншизъм, докъдето може. Не знам защо много интелигентни хора настояваха, че нахлуването в Украйна е просто блъф, който не води доникъде. Той иска пълно преиграване на Студената война", допълни Анастасов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му руският президент води война с ЕС.

"Това, в което ни е вкарал всички ни, е надпревара във времето. Досега обикновените руснаци водеха война от телевизора и една огромна част от същите тези хора, които бягат, за да не бъдат мобилизирани, ръкопляскаха, когато войната се случваше по телевизора. До това води промиването на мозъци", категоричен е политологът.

И смята, че пакетите от санкции дават резултат.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на ДНР и ЛНР! От 8 години ги избиват украинците, може би сега най после имат шанс за нормален мирен живот!След като с мирнити споразумения от Минск не се получи..И тези хора имат право на избор и мир като Косово!
67
2
 
1
 
! Отговори
Юрий Подоляка преди 1 година
Сводка 30 сентября 2030 г. Привет снова мои зрители. У нас начало 30 сентября 2030 г.. Сегодня российские ВВС бомбили Варну и Бургас. В результате было уничтожено более 150 болгарских националистов. Продолжается кампания по освобождению крупных причерноморских городов. Нацистское правительство в Софии искало помощи у НАТО, но НАТО не собирается помогать. Болгария как раз следует украинскому сценарию и будет аннексирована следующей.
66
5
 
7
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Спокойно, Лиман е току-що обкръжен от всичкиж страни ботж украинската армия. Единственото шосе за свръзка и снабдяване на руските окупатори е също завзето. Сега очаквам геройско и самоотвержено вдигане на ръце от жруснаците
65
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме референдум - Черноморска руска република! Всичката земя от Дуранкулак до Резово е пълна с руски имоти, а тук българите свободно говорим по русский. Да ни анексират! Искам в РУСИЯ!
64
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като гледам картата, още бая територия има за анексиране - Днипропетровска, Николаевска, Одеска области. Укрите си съсипаха сами държавата. Слушаха чичо Сам как ги насъсква срещу Русия, беснееха над невинни в Донбас, сега ще си платят за гяяволъка.Америка каза - НЯМА да умираме в ядрена война заради Украйна :)
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия си живеят в свой свят, паралелен. , зомбиада.
62
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом може човека ще взема. Байдан може само да крадне Косоово или ислямска държава.
61
13
 
3
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
След като дойде Възраждане, трябва веднага да се организира референдум за пресъединяване на България към Руската Федерация! Трябва да се знае, че ние сме с майка Русия! Ние сме тук на тая земя заради нея!
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tаз година Украйна, догодина Аляска!
59
10
 
9
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Тя цяла Европа е с малки Републики, затова се управлява от Фащ, но Русия иска да ги освободи и прочисти! Напред до Лисабон!
58
10
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Шоугу, каза че няма да се спира с прочистването на фашистите, сега ще се наблегне на Николаев и Одеса, като това ще свърже Русия с Приднестровието, което може да значи и превземане на Молдова.
57
3
 
11
 
! Отговори
Do 44 преди 1 година
АХам, ясно. Казваш, в лошия Запад трябвало да се работи, за да печелиш.В Русия и всички малки републики- нейни сателити...не трябва да работиш, парите ти идват на готово, почиваш си, разполагаш и живееш като цар?Къде ви намират такива мозъци като теб, направо се чудя.Ти, сигурно не си и стъпвал в Русия, нямаш и намерение да го правиш, но плюеш лошия запад...и колко било лошо там.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 45/58 Има много, които са си умни. Просто връзката ни със Запада направи така, че сега вече им е по-изгодно да работят в България. Доказателството, че Запада помогна на много българи да се върнат. Друг е въпроса, че тези хора се водят главно от икономическа логика. Политическите реалности не са им силната част, иначе нямаше да искат да живеят в държава управлявана с ДС корупция и руски слуга в Президентството.
55
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
между другото, хора, които никога не са гласували, сега ще гласуват за Възраждане. Ще има големи изненади на изборите.
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес в колко чеса ще е шоуто на Путин да си взема пуканки да им гледам сеира на промитото стадо което ще му пляска докато децата им умират в Украйна :)
53
11
 
4
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Време е за независима, Тракийска Народна Республика в състава на Руската Федерация! Дано Възраждане победи, за да проведен референдум.
52
2
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 1 година
Върнаха се защото са бездарници. Хората с акъл в главата се оправиха.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и в Одеса, и в Харков, и в Киев. И така до края на света!
50
0
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 1 година
:) ох горкия :)
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45 "се върнаха от чужбина и повече не искат да чуят за Западния рай." Щото Запада ни помогна и в България отново да е хубаво да се живее. :)))) Директно доказателство за това колко е важно, че сме част от тои свят. А за "не искат да чуват" мога само да се смея, като сигурно 90% от тях работят за западни фирми у нас, прекарват си почивката на запад, имат западни инвестиции и така нататък. Слез на земята, нали уж си по фактите.