Анексирането на части от Украйна е резервната гума на Путин

Политолог: Планът „максимум“ е пълен реванш след загубата на Студената война
Обновена: 30 сеп 2022 09:05 | 30 сеп 2022 09:00, Елка Василева
157

На тържествена церемония в Москва днес се очаква бъде обявено присъединяването на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област към Русия.

"Това решение е като резервната му гума. Очевидно е, че Владимир Путин нахлу в Украйна, за да превземе страната и да смени управлението ѝ. Това му беше основният план, нищо друго не може да обясни бруталния поход към Киев, който се провали и затъна. Този човек не може да излезе без нищо от тази война. Това е план "минимум", присъединяването на тези територии е визитката на собственото му политическо и физическо оцеляване", каза политологът Христо Анастасов за "България сутрин".

Още по темата
Според него школата на КГБ, към която принадлежи Путин, е без въображение.

"План "максимум" беше ясно изразен и има нещо, което някои хора повтаряме от години - Путин дойде на власт с това, което те приемат като загуба на Студената война - пълен реваншизъм, докъдето може. Не знам защо много интелигентни хора настояваха, че нахлуването в Украйна е просто блъф, който не води доникъде. Той иска пълно преиграване на Студената война", допълни Анастасов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му руският президент води война с ЕС.

"Това, в което ни е вкарал всички ни, е надпревара във времето. Досега обикновените руснаци водеха война от телевизора и една огромна част от същите тези хора, които бягат, за да не бъдат мобилизирани, ръкопляскаха, когато войната се случваше по телевизора. До това води промиването на мозъци", категоричен е политологът.

И смята, че пакетите от санкции дават резултат.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
12
 
8
 
! Отговори
До Анонимниците преди 1 година
Абсолютно едни и същите са нещата! В Косово ги убивали... А в Украйна НЕ убиват и мачкат Руски Граждани?!?! И вие - Какво искате? Русия да ги гледа само? Така ли? Пуснали са Украински Крайнодесни формирования да си правят каквото искат в тези Региони! И вие искате Руската Федерация да ги търпи , и да ги гледа , а? Те за разлика от нашите продажни и смешни Управляващи - НЕ си продават толкова лесно Националния Интерес и НЕ оставят други Руснаци да биват избивани!
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"даже Швеция и Финландия още не са ги приели щото Турция блокира" - Турция я подкупиха с нови американски самолети и се съгласи. Само че процедурата по приемане отнема години. Най-рано догодина може да влезнат в НАТО.
86
2
 
5
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Тъй като Нато е Евроатлантически алианс е много странно когато приемат страни от централна Азия или Пасифика!
85
5
 
5
 
! Отговори
До 89 преди 1 година
Те даже Швеция и Финландия още не са ги приели щото Турция блокира, Украйна никога няма да я приемат, той стигнал вече до Узбекистан хахаа!
84
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимника от Оли преди 1 година
А Украинците какво правят с Руснаците в тези конкретни територии , бе , "Умник" ?!?! Украинската и ЗападноЕвропейска власт са пуснали Украински Крайнодесни формирования - точно и конкретно - да мачкат , и да убиват РУСКИ ГРАЖДАНИ , живеещи в тези райони!!!!!! Има доста Доказателства. Клипове. Филми. Кадри. Дори самите Украинци НЕ го отричат и мълчат , като риби , когато ги питат затова !!! .... Пуснали са Украински Крайнодесни там и НЕ им държат сметка!!!!! Ти какво - Искаш Русия само да гледа?!
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Хаваи е анексиран нелегално от САЩ пък си живеят доброволно хората там- и в Крим са доброволно анексирани :) И сега такава е волята на хората!
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"което може да значи и превземане на Молдова". Молдова и Грузия ще ги приемем в НАТО по бързата процедура. Те с Украйна не могат да се спраят, пък какево остава да воюват на 2 фронта. Даже Узбекистан, Таджикистан, Туркменистан, Азербейджан и Монголия ще кандидатстват за НАТО. Путин направи НАТО по-силно от всякога.
81
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на новите руски области!Някои от тях се борят виче 9 та година за това!
80
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита победа ЛНРДНР На конец-то . А сега Укрите да се пробват да обстрелват още мирните жители.. Ще усетят и помиришат атомната от близо. Зеленски много добре да помисли Киев може само с едно натискане на копчето да изчезне след 30 секунди. И не само Киев !! Американски протежета също да внимават в това какво говорят Америка да не стане на сол .. и света да си отдъгне от тея ***
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и се оказа че некой е гепил резервната гума... типично по руски, хахахаха
78
6
 
6
 
! Отговори
До 77 преди 1 година
До Оливър СтоунАбе, руссофилче. И какво направиха НАТО тогава в Югославия. Набомбиха Милошевич, за да си седне на задните части. И защитиха Косово и останалите републики- Хърватска, Босна, Черна гора.Да не би САЩ да заплашиха косоварите или сърбите и да обявиха Косово или Хърватска за американски щати?Ти, ибощо виждаш ли разликата? Очевидно е, че НЕ.
77
7
 
6
 
! Отговори
Сийка преди 1 година
Запада газ пикае
76
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма вече шанс за мир. Путин отряза всички възможности за мирни преговори. Дните му са преброени. До нова година вече няма да е сред живите, за да види как всичко което е завладял, украинската армия си го връща обратно.
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оливър СтоунНаписаното от теб, за пореден път доказва, че вие пуутиинифилите четете фактите, както дявола евангелието.В Косово, абсолютно няма нищо общо с Украйна в момента. Нищо общо. Сърбите избиваха косоварите, хърватите, босненците. Изтрепваха ги и ги заравяха в общи гробове. Милошевич подпали балканите. Никой не искаше нищо общо с Югославия. Отделиха Косово, за да го защитят от Югославия. Косоварите си искаха и отделна република.А в момента, руснаците просто крадат територии.
74
3
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
И като ви набият канчетата в тези области и след като се проведе нов референдум, по ваште п.ткинофилски правила, и готово пак победа за украйна! :) Замисли съ, ако можеш де!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спукана резервната гума
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са онея Драскачи от Америка ? Днес се подписват договорите и вече Донец,Луганск ще са Руски ! А вие Американчета дерзайте.. УРА !!
71
5
 
7
 
! Отговори
Оливър Стоун преди 1 година
Ако някой има нещо против РЕФЕРЕНДУМИТЕ в Украйна - Да се върне 20 години назад и да види как беше "признато" нещото , наречено - Косово !!! Ако НЕ искат да признаят Новите Руски Области - значи категорично НЕ трябва да признаят и Косово !!!!!! Защото там ситуацията беше абсолютно същата !!! Същото важи и за Военните действия! Когато "срутиха" почти с земята бивша Югославия - Танковете , самолетите и Бомбите - бяха - ДЕМОКРАТИЧНИ ?!?! А сега в Украйна - Руснаците са ... Изверги и *** ?!?!
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** е вредно за България.
69
6
 
5
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация