Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл

За първи път от години на Бъдни вечер той е в Москва
7 яну 2023 08:12, Елка Василева
241
Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства сам на празнична служба в катедралата в Кремъл и не се присъедини към другите поклонници на публично тържество, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Руската информационна агенция РИА съобщи, че за първи път от години насам Путин е отбелязал Бъдни вечер в Москва, а не в региона около столицата. Държавната телевизия показа на живо как Путин се прекръства няколко пъти, докато тече службата.

Путин, облечен със синьо яке и бяло поло, беше единственият богомолец на службата.

Руската православна църква подкрепя войната в Украйна, припомня Ройтерс. Московският патриарх Кирил в четвъртък призова двете страни да спазват 36-часовото коледно примирие, което Путин обяви.

В службата снощи патриарх Кирил отправи критика срещу Украйна за действията ѝ срещу клон на православната църква, която има дългогодишни връзки с Москва. Службата за сигурност на Украйна претърси имоти, собственост на църквата и миналия месец обвини висш духовник, че е участвал в антиукраинска дейност, като подкрепя руската политика.

"Нека се молим за нашите братя и сестри и да вярваме, че един ден тези дяволски изкушения ще отминат", каза Кирил, като говори за "жалки опити" на Киев да унищожи църквата в Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка картинка.
168
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепата за Путин у Русия е само 14%.....как нема да го гони шубето?!
167
6
 
18
 
! Отговори
Страх , баке... преди 1 година
Страх да не го освиткат у навалицата...
166
7
 
26
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Умира от страх завалията. Ама да е мислил какви ги върши.
165
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РеалистХУБАВО, ЧЕ Е ПАДНАЛ СОЛЕДАР, НО НА НАС НЕ НИ ХАРЕСВА ДА УМИРАТ УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ, ТОВА Е ГЕНОЦИД НАД СЛАВЯНИТЕ! А ТЕ СТОЯТ ОТДАЛЕЧ И КОМАНДВАТ УКРАИНЦИТЕ, НО НЕ ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ УМИРАТ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА, А НА СЛАВЯНИТЕ, НАЦИЗЪМ С ПЪЛНА ПАРА!
164
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да празнува човека, нека, за последно му е, скоро ще е изритан от сцената, нека се повесели, ден веселба, век затвор го чака
163
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧИСТА РЕАНИМАЦИЯ НА НАЦИЗМА ВЪРВИ В ПОСЛЕДНИТЕ ОКОЛО ДВАДЕСЕТИНА ГОДИНИ, ТОВА Е ФАКТ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! И ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ!
162
2
 
2
 
! Отговори
виж Ото Хан преди 1 година
До ВойнВиж немеца Ото Хан, той е масовия убиец на много европейци с химически оръжия през ПСВ и ВСВ, включително и на украино-руснаци, поляци, евреи, но така е, когато не познавате реалните факти и история, а повтаряте лъжи и манипулации, които ви се пробутват за "истина"!
161
2
 
1
 
! Отговори
Гном преди 1 година
До нов виц - Аха, вероятно сме във Варшавския договор, СИВ и сателит на СеСеСеРетата.
160
6
 
3
 
! Отговори
Войн преди 1 година
До реанимират нацизма-- Никой никога не е бил убиван с химически оръжия в концлегарите. "Газовата камера", е била наричана от работниците в концентрационните лагери така, когато са ги пращали да работят в "химическо чистене" на дрехите. Никой не ги е тровил, а телата на починалите от туберкулоза са били изгаряни, за да се избегне разпространяването на заразата. Стига с тази дезинформация.
159
8
 
4
 
! Отговори
реанимират нацизма преди 1 година
До АнонименМного държави са православни християни, целия Балкански полуостов също, просто сега запада удря по православната религия, тя не е руско изобретение, но поварят направеното през ПСВ, тогава са убивали поляци, украинци, руснаци, горили са иконите и църквите, именно тогава сменят с насилие православието на поляците и ги превръщат в католици, а руско-украинците, са ги пращали в австрийските концлагери Терезин и Талегоф, убивали са ги и с химически оръжия, днес реанимират нацизма
158
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 170 Писал си но не си задаваш най-важния въпрос !Кой я гръмна ,за да потъне!? Отговорът! К Р А В А РИ Т Е!
157
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо си отдъхнах, че няма да ни занимавате с масовия убиец Зеленски и фашистите, а сега това. Изливане нА лъжлива пропаганда и злоба срещу руснаците, които всъщност са жертва, само още жълти значки не сте им сложили, не се отличавте по нищо от Хитлер и нацистите, даже наследници на нацисти и бандити сложихте години наред да управляват Украйна! Ще повърна!
156
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо си отдъхнах, че няма да ни занимавате с масовия убиец Зеленски и фашистите, а сега това. Изливане не лъжлива пропаганда и злоба срещу руснаците, които всъност са жертва, само още жълти значки не сте им сложили, не се отличавте по нищо от Хитлер и нацистите, даже наследници на нацисти сложихте години наред да управляват Украйна! Ще повърна!
155
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-страшното нещо в историята е падението на кумирите. Много хора си създават кумири, забравяйки посланието на Исус да не го правят. И един ден падението на кумира ги изважда от равновесие. Много хора у нас превърнаха Путин в свой кумир и сега да са живи и здрави да видят неговото падение. За мен лично то започна още през август 2000 г., когато видях безизразното му лице при срещата с близките на подводничарите от "Курск". На него не му пукаше изобщо за тях. По-късно каза - Тя потъна!
154
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московската патриаршия е църквата на православните дяволи обитаващи Кремъл. Помнете ми думата, че тази църква ще си замине заедно с езическата руска империя.
153
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя като стои сам там в кишето, да вземе поне една метла да позамете малко в църквата, че да е полезен с нещо.
152
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дребосъка сам щото не вярва и на сянката си вече, целия свят го мрази
151
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руската църква подкрепяла войната... що за църква е това, християнството проповядва любов...
150
1
 
7
 
! Отговори
Катедрала преди 1 година
не е ли католическо?