Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл

За първи път от години на Бъдни вечер той е в Москва
7 яну 2023 08:12, Елка Василева
241
Путин единствен на празничната служба в катедралата в Кремъл
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин присъства сам на празнична служба в катедралата в Кремъл и не се присъедини към другите поклонници на публично тържество, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Руската информационна агенция РИА съобщи, че за първи път от години насам Путин е отбелязал Бъдни вечер в Москва, а не в региона около столицата. Държавната телевизия показа на живо как Путин се прекръства няколко пъти, докато тече службата.

Путин, облечен със синьо яке и бяло поло, беше единственият богомолец на службата.

Руската православна църква подкрепя войната в Украйна, припомня Ройтерс. Московският патриарх Кирил в четвъртък призова двете страни да спазват 36-часовото коледно примирие, което Путин обяви.

В службата снощи патриарх Кирил отправи критика срещу Украйна за действията ѝ срещу клон на православната църква, която има дългогодишни връзки с Москва. Службата за сигурност на Украйна претърси имоти, собственост на църквата и миналия месец обвини висш духовник, че е участвал в антиукраинска дейност, като подкрепя руската политика.

"Нека се молим за нашите братя и сестри и да вярваме, че един ден тези дяволски изкушения ще отминат", каза Кирил, като говори за "жалки опити" на Киев да унищожи църквата в Украйна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе соропро-ститу-тки - пуснаха ви материалче да си по-он-а-ни-рате и да изкарате някой лев като си пишете опорките на краваршингтон- народа го душат двойни цени във всичко - богатите бързо станаха 2 пъти по-богати и вие занимавате хората с вашите клюки
128
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази лицемерна набожност се появи след 1991 г., когато рухна СССР. Тогава провалилата се идеология в Русия бе заменена с друга - православието, което е в основата на Руската империя. Хиляди офицери свалиха мундирите и облякоха расата. Това направиха и хиляди партийни секретари, станаха попове и пак проповядваха. Това е върховно лицемерие, те не са истински християни, а назначени са такива. Те са обида за вярата. А като цяло руснаците са вярващи хора, те друго като утешение извън нея нямат.
127
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24 декември била "католическа" Коледа, пък "истинската" била днес! О, свещена простота! Точно 25 декември се празнува Рождество Христово, защото това е времето, когато денят започва да расте. В предхристиянски времена на този ден са чествали слънцето като божество именно поради тази причина, включително и в Римската и-я. Църквата хитро пришива раждането на Спасителя към толкова голям и светъл празник. А какво точно се празнува на 7 януари, другарЕ? И Ботев е роден на 25 декември,а не на 6 януари
126
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сам, като банкянско куче!
125
8
 
13
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
До Антисоросоид - ти сам си се нацвъкал с екстракт от канализацията! Бегай в блатото, където ти е мястото лилипутинисте!
124
20
 
9
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Той и Хитлер така си мислил, че печели пък накрая се самоубил в бункера. Става въпрос за Зеленски=Хитлер=Сорос. Ай сега дежурния соррсоид да видим колко минуса ще ми нацвъка. във всички форуми има поне един дежурен шизотрол на соррсоидна хранилка, факт!!!
123
4
 
5
 
! Отговори
Най-плоска преди 1 година
Лъжа!
122
6
 
14
 
! Отговори
До 132 преди 1 година
А.б.е руский...24.12 е Бъдни вечер, а 25.12 е Коледа! А.й.д.е бегай да се молиш на вожда си!!!
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
129 Като продължаваш с този стил, напълно доказваш каквото е писал оня за тебе
120
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-страхлив човек от това недоразумение не съм виждал през живота си нито съм чувал. Хитлер 7 години издържа сам срещу целия свят. Срещу него два пъти правиха неуспешни опити за атентат. Нацистите имаха смелостта да се стрелят и да си правят харакири, когато видяха, че каузата им е обречена. Да сте видели комунист да се самоубива? Всичките до един са страхливци.
119
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеска е православната истинската Коледа а не католическата на 24 декември.Така че Вовата почита църквата и е неин защитник.Води битка срещу тъмните укробандеровски сили и ще спечели тази война.Делото на Вовата е справедливо,ще защити руснаците в Украйна и ще разгроми тъмните сили.
118
23
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Така е, щом като Зеленски не иска да приеме предложението за примирие. Пазят си го руснаците. А и има защо да е така. ЧЕСТИТА КОЛЕДА.
117
7
 
23
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Той и Хитлер така си мислил, че печели пък накрая се самоубил в бункера.
116
4
 
5
 
! Отговори
Считам че преди 1 година
До "До Считам, че..." - "селинджър" е отрочето на оная, която те е родила. И като гледам не е постигнала никакви успехи в образованието му. Нищо тя природата/животът си знае работата. На това отроче желая никога да не претърпи мъките, които изживяват в момента жертвите на режима на онзи, който то подкрепя.
115
10
 
6
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
На евр..ейските медии нищичко не вярвам и на техните журналистчета, авторчета ... като сорросотутката : *** василева
114
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече пишете за путин, толкова повече ни убеждавате колко е вреден за русия и света! Ако това е целта на информационната ви кампания сте постигнали Успех! Благодаря!
113
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Считам, че Абе селинджър, да се демонстрираш като селски *** и да обиждаш другите нито е признак на много ум, нито на култура, камо ли на патриотизъм.
112
5
 
18
 
! Отговори
сигурен съм преди 1 година
И още по-самотен ще става товарищ лилипутин, докато най-накрая не стигне до т.нар. 9 гр. разрешение на ситуацията. И никакво снизхождение, съчувствие и др. човешко отношение не заслужава и не трябва да получи.
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не беше единствен. Имаше и някакви хора, които минаваха наоколо, може да са били от охраната. Но действително, в кратките репортажи показваха главно него и поповете.
110
0
 
5
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Византия не е Гърция ,*** и неграмотен анонимнико.