Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ

Предотвратили навлизането му в района на "специалната операция"
17 мар 2023 13:25, Елка Василева
301
Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ
Кадър: YouTube

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи награди на пилотите на руските изтребители Су-27 за това, че са предотвратили навлизането на дрон ЕмКю-9 на САЩ в района на действие на руската военна операция в Украйна, предаде РИА "Новости".

Американският безпилотен апарат падна в Черно море, след като беше прехванат от руски изтребители.

Още по темата
"Министърът на отбраната на Руската федерация, армейски генерал Сергей Шойгу представи за удостояване с държавни награди летците на самолетите Су-27, предотвратили нарушаването от страна на американския безпилотен летателен апарат ЕмКю-9 на границите на района с временен режим на използване на въздушното пространство, установен с цел провеждането на специалната военна операция", съобщи в изявление руското министерство на отбраната.

Границите на района са били доведени до знанието на всички ползватели на международното въздушно пространство и оповестени в съответствие с международните норми, се подчертава в изявлението, цитирано от ТАСС.

Безпилотният апарат ЕмКю-9 "Рийпър" на военно-въздушните сили на САЩ падна в международни води в Черно море на 14 март. Както по-рано съобщи министерството на отбраната на Русия, дронът е летял по посока на руската граница с изключени транспондери и е навлязъл в района на "временен режим на използване на въздушното пространство", въведен във връзка с провеждането на така наречената специална военна операция.

Според руското министерство на отбраната апаратът е загубил управление "в резултат на рязка маневра" и се разбил, а съпровождащите го руски изтребители не са използвали намиращото се на борда им въоръжение и не са влизали в контакт с дрона.

Според американската версия два руски Су-27 са прехванали изпълняващия разузнавателна мисия апарат ЕмКю-9 и няколко пъти са го залели с гориво. Накрая според твърденията на Вашингтон един от руските изтребители е ударил витлото на американския безпилотен апарат, което е довело до падането му, припомня ТАСС.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eвaлa, мaйcтopcko изnълнeниe!
194
7
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "То ако можеше, щяха да пратят Ф35-чка." Ф-35 е комерсиален успех и Военно КВАЗИМОДО НЕДОНОСЧЕ... Ф-16А/Б Блок 25-35(реновирани Ф-16) във визуален въздушен бой изяждат Великия Ф-35. А още старите МиГ-29 с механична система за управление по маневрвност в близък въздушен бой конкурираха Ф-16 почти във всички режими. А сегашните Су и МиГ с двигатели с управляем вектор на тягата и компютърно управление просто пилота на Ф-35 няма да разбере от къде ще му дойде...
193
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко което произвежда русия е крадено. Като калашника, москвича, волгата и други. Извадиха безпилотния самолет за да видят как е направен и с какви части.
192
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми те московските пилоти само срещу безпилотни и невъоръжени летателни апарати могат да воюват.
191
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безпилотният апарат ЕмКю-9 "Рийпър" на военно-въздушните сили на САЩ падна в Черно море /дълбочина около 900 м./ на 14 март на 60 км югозападно от Севастополь. Вчера руснаците го извадиха парче по парче и си го прибраха като военен трофей.
190
10
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин "Как няма да ги наградят, като това е най-голямото постижение на руската армия от 1 година насам." Сериозно ??? Това че Руските медии са забранани в ЕС не означава че и от двете страни на конфликта няма герои. Просто защото всякаква положителна информация за РФ е забранена(и ти трябва да се сдобиваш с нея през обходни канали) нашите медии пряко или косвено притежавани от западните медии какво правят - дехуманизират руснаците - по-черни от дявола.
189
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби - То ако можеше, щяха да пратят Ф35-чка.
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 217 - Самата идея на това, да има разузавач, кото лети без транспондери е, да си спестиш, да пращаш бойни самолети за по 72 млн. долара.
187
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Ано експерте "Дрон - разузнавач пак ще лети по този маршрут само че ще бъде съпровождан от F 35 тогава да видим СУчките ще се покажат ли .Ха-ха" Забрави два важни факта: 1. Ф-35 просто няма подобен обсег 2. скоростта на дрона е 330км/ч на височина 10000м а на Ф-35 700-800км/ч какво ще обикаля около дрона като сателит... Аман от хора които не могат два факта да проверят в интернет и се излагат в ЕФИР като кифладжии
186
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 216 - Колко от онези 5+ милиона души в анексираните територии са застреляни?
185
4
 
6
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
Не моем ги траем теа САЩ,ще пращам Байрактар вече!
184
7
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До руски войник Сериозно ли мислиш че рашките по този начин действат? Умнико не знам дали знаеш какво е ОДВ Бомба(Вакумна неправилно я наричат) Ако Руснаците не се интересувах акой ще затрият като срещнат опорен пункт на ВСУ дали ще е в къща, полеви бункер или са се окопали военните в Блок - ползва се подобна бомба и от сградата/бункера нище не остава - братска могила - ВСУ ползва мирни жители за жив щит ако се ползват масово подобни бомби щеше да има стотици хиляди убити цивилни...
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрон - разузнавач пак ще лети по този маршрут само че ще бъде съпровождан от F 35 тогава да видим СУчките ще се покажат ли .Ха-ха , время покажет .
182
7
 
4
 
! Отговори
руски войник преди 1 година
"Застрелях ги от упор. На видеото се вижда как ги застрелвам. Те предадоха оръжието си, но аз все пак ги довърших. Никого няма да оставя жив, нито жени, нито деца!"ТЕ ТОВА СА РУСНЯЦИТЕ...
181
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Как няма да ги наградят, като това е най-голямото постижение на руската армия от 1 година насам. Всичките медали и титли да им дават, че други герои трудно ще намерят.
180
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Масквата извадиха ли я от дъното?
179
0
 
1
 
! Отговори
? преди 1 година
това на снимката е прихващане на самолет не на дрон
178
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали оня ден казаха, че дрона сам паднал, а днес дават награда. Намалете малко водката.
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 201'Да не питат само къде е Киев.
176
8
 
11
 
! Отговори
Aноним преди 1 година
Голямо постижение за великата руска армия ГОЛЯМ СМЯХ