Причината за високата смъртност сред руснаците в Украйна - алкохолът

Пиянството довело да много инциденти извън военните действия
212
Причината за високата смъртност сред руснаците в Украйна - алкохолът
Снимка: БГНЕС

Прекомерната консумация на алкохол е причина за много от смъртните случаи в състава на руските сили в Украйна, подчерта днес британското министерство на отбраната в редовната си сводка за хода на войната, предаде ДПА.

Русия е понесла загуби, достигащи 200 000 души от началото на пълномащабната си инвазия в Украйна, но значителна част от тях се дължи на причини, които не са свързани с бойните действия, се казва в редовния доклад на военното ведомство в Лондон.

Още по темата

В него се посочва, че в неотдавнашно съобщение в руския канал в "Телеграм" се говори за "изключително висок" брой инциденти, престъпления и смъртни случаи, свързани с употребата на алкохол сред руските сили.

Но като се има предвид, че пиянството се е просмукало в голяма част от руското общество, то отдавна се възприема негласно като част от военния живот, дори по време на бойни операции, пише в британския доклад.

Военното ведомство на Обединеното кралство изброява и други причини, които са сред най-разпространените за жертви, дадени извън бойните действия. Сред тях са непрофесионално боравене с оръжие, пътни инциденти и измръзване.
Руските командири вероятно определят повсеместното пиянство като особено пагубно за ефективността на бойните действия, посочва сводката.

От началото на войната на Русия в Украйна британското военно ведомство публикува всекидневни сводки, базирани на разузнавателни данни. Москва определя тези доклади като дезинформация, отбелязва ДПА. /БТА, Петя Георгиева/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо мини, щв им оставят касетки с бурилки Столичная и ще ги рязгромят ...
118
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не може да бъде! - беше отговорът на Кремъл на тази новина. :)
117
8
 
21
 
! Отговори
Шнапс преди 1 година
Даже и да обичате Русия - тя ви мрази! Така че се осъзнайте класово.
116
5
 
26
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
В живота си не съм виждал пиян руснак. Това е долна лъжа измислена от Сорос, масоните, ХАРП , Бил Гейтс , Баба Яга или филанкишията.
115
12
 
7
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
Стига с глупости,украинци, поляци, а за германци, англичани да не говорим по голями пъяници, а и българи не по на зад, особенно жени.
114
12
 
11
 
! Отговори
АнтиСоросоид преди 1 година
А причината за тотално високата смъртност в украинската армия е комплекс от престъпна безотговорност на киевския клоун и масовото дрогиране на неподготвените украински бойци за да се чувстват безсмъртни. Жалко за безсмислените жертви!
113
3
 
14
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Руснаците пият толкова, колкото и украинците. А най-много в Европа пият англичаните.
112
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 1 година
те не кусват руснаците,това е долна лъжа.
111
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 137 И къде точно.За това ли украинците с един милион армия се крият в градовете като мишки,а руснаците са наполовина по-малко от тях и на украинците все им трябват танкове самолети,скоро и космически кораб ще поискат.
110
5
 
6
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Поредната глупост,смешни сте
109
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 Какви българи,това са ***,познава се по злобата и лъжите Пробват се да насаждат омраза,ама не им се получава.
108
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 126 Човек, и да се опитваш да налееш малко акъл на зомбитата тук, никой няма да вдене! 80% от българите са си кухи на гъдулки! Не знаят,че Русия от години се е справила до голяма степен с алкохолизма, и отдавна е извън топ 10 по консумация на алкохол на глава от населението. Но пък България неизменно е там на 8-9 място! Далеч пред нас са Германия, Испания, Ирландия и балтийските пудели, а веднага след нас, най-богатата страна - Люксембург!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 126. Много лесно.
106
1
 
10
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
Не трябва да забравяме , че единствените жертви на армията- "освободителка" на България през ВСВ , са 42 -мата руски солдати, отдали живота си след употреба на метилов алкохол! Лукойл още поддържа паметника им в Бургас!
105
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пие се навсякъде по света и руснаците далеч не са на първото място. А англичаните са на едно от първите места. У нас се пие повече, отколкото в Русия. Както се казва, присмял се хърбел на щърбел. И някой задава ли си въпроса как попада този алкохол на фронта?
104
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 124 Айде ходи си в бандерията с тия лъжи.
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и тук ,,освободителите" ни , руснаци, пияни, що моми са изнасилил в североизточна България? Истина ли е ? Истина!
102
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какви статии ни отвръщават от нашите проблеми като Избори, кучета убийци, полицайка съжителстваща с континген от Крим, КринКонтингент де, която търгуваща с гърлото си е извадила сливиците защото вагинологът й е обяснил че това са секретните яйчници на свръх активнитего и по този начин е превърнала гърлото си в скопена горнавагинална структура.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 119 Ти си виж къде точно гниеш,че си смешен
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж за алкохолици ни ги боядисваха а то се оказва че руснаците са хард войскари и немогат да пият. При тези обстоятелства този който е издал основната причина за загубите на рускаи войници е предател защото така както могат кофти да пият и както воюват са завладяли 35% от УкроТериторията валидна до 2014. Благодарение на тази статия балансът пие/бие ще се промени и ще стане бие-стреля и е ти в Лвов как ще открият руски училища, заводи водка "Победката",Борш,Сельодка,Сушена риба,Хляб и Черен хайвер