Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война

Западните лидери създавали омраза и русофобия
Обновена: 9 май 2023 13:23 | 9 май 2023 11:19, Елка Василева
765
Путин обвини Запада и заяви: Срещу Русия се води истинска война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини западните лидери в създаване на омраза и русофобия. В речта си на военния парад по случай Деня на победата над нацистка Германия Путин заяви, че срещу страната му се води "истинска война".

Още по темата
Путин заяви, че светът се намира в ключов преломен момент и че руснаците водят патриотична борба за бъдещето на страната си.

"Днес цивилизацията отново е изправена пред решаващ повратен момент. Срещу нашата родина е разгърната истинска война. Ние отблъснахме международния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще гарантираме нашата сигурност", заяви Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същност отблъскваща, смъртоносна и престъпна, подчерта той в речта си на Парада на победата на Червения площад. В същото време той отбеляза, че западните елити "продължават да говорят за своята изключителност, да настройват хората едни срещу други и да разделят обществото, да провокират кървави конфликти и преврати, да сеят омраза, русофобия, агресивен национализъм, да унищожават онези семейни, традиционни ценности, които правят човека човек".

Всичко това, според Путин, западните страни правят, за да "продължат да диктуват, да налагат волята си, правата си, правилата си на народите - по същество система на грабеж, насилие и потисничество".

"Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните претенции на нацистите за световно господство. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските народи", подчерта президентът.

Паметта на защитниците на родината е свещена за Русия, Москва отдава почит на борците срещу нацизма от САЩ, Великобритания и други страни, увери Путин. Той изрази увереност, че "опитът на солидарността, партньорството в годините на борба с общата заплаха е безценно наследство, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото движение към един по-справедлив многополюсен свят, основан на принципите на доверие и неделима сигурност, равни възможности за самобитно и свободно развитие на всички страни и народи".

Той подчерта, че Русия, както и абсолютното мнозинство от хората на планетата, иска "да види бъдеще, което е мирно, свободно и стабилно", отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

В 10-минутната си реч на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял многократно през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той заяви, че "западните глобалистки елити" сеят русофобия и агресивен национализъм, а украинският народ е станал "заложник на държавен преврат" и на амбициите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не спомена предизвикателствата, пред които е изправена Русия, докато силите ѝ се подготвят за очакваната мащабна контраофанзива от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към победата.

Заради честванията мерките за сигурност в Русия са затегнати. За първи път в някои райони на страната не се провеждат традиционните военни паради. Такива има в големите градове, но е забранено използването на дронове. В Москва броят на чуждестранните гости е много малък. Присъстват президентите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан и премиерът на Армения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


765
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
471
5
 
23
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 година
Ние много добре помним кои двама побратими-диктатори започнаха ВСВ! Докато комунизмът не бъде осъден и всичките престъпления на престъпните комунистически режими не бъдат разкрити, както бяха осъдени италианският фашизъм и германският националсоциализъм на Нюрнбергския процес, няма да има мир. Всичките днешни соцносталгици, рашисти, югослависти, маоисти, та и гротескните македонисти са раковите метастази на комунистическите идеологии. Тоталитаризмите имат само една цел: власт, цялата власт!
470
17
 
6
 
! Отговори
В момента се преди 1 година
Планира отстраняването на православните народи,за да се сдобият със Руската територия за облагодетелстват от природните богатства евроатлантическите държави.
469
2
 
11
 
! Отговори
Ваннга преди 1 година
Следващият парад ке биде през 22 век
468
29
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Краварите са световен враг и трябва да бъдат изтребени като хл.ебарки!НАТО са прислужници на ФАЩ-главен агресор от 78 години!Слава на Русия!Всички български натовци-атлантици-евроджендърци-укропитеци и краварофили- в Бахмут ,всички до един.
467
13
 
29
 
! Отговори
Ю преди 1 година
Този взе да се повтаря и си мисли, че една ЛЪЖА изречена много пъти става истина. Е не кремльо ЛЪЖАТА СИ Е ЛЪЖА! Ти започна война и ти не знаеш защо!!!
466
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този лалугер на снимката що православни изтрепа,не е истина!Бог да ги прости!
465
6
 
24
 
! Отговори
ВИНАГИ СЪМ СЕ ЧУДИЛ преди 1 година
ЗАЩО НАШИТЕ ПРОЛЕТАРИИ ДРАЩЯТ ОТ НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ,А НЕ ПРАВЯТ ЮРУШ КЪМ МОСКОВСКИТЕ БЛАТА?
464
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен ми е интересно дали танка Т34 от парада директно е тръгнал към фронта, както на 7 ноември 1941?
463
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пригожин на бесилото. Обеща на Путин да превземе Бахмут за 9 май и изпорти празника на руския фюрер. Знаете ли сега колко му е мъчно на таварищ Путин? Да няма с какво да се похвалиш на празника. Няма нито военни победи, нито военна техника, всичко пропадна.
462
6
 
10
 
! Отговори
omg преди 1 година
...2045 г. Русия отново е обсадила Берлин. От окопа пиян мужик се провиква:- Предай се немецо, предай се!В окопа отсреща са се събрали на съвещание. Питат се едни други:- От къде сега да им намерим немец?...
461
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВО-то на Путин върви по план. Затова на парада тази година освен един Т-34 нямаше никакви други танкове. Ресурсите на русия са толкова необятни и непобедими, че няма как да отделят една рота танкове за парада. А НАТО толкова сериозно е нападнало русия. От 890 произведени Ф-35 точно нула се бият в Украйна срещу русия. Нула ракети Томахоук. Нула тежки дрони MQ-9. А военната помощ от НАТО към Украйна си остава в рамките на едноцифровите проценти от бюджета на НАТО.
460
13
 
23
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Бахмут взяли? Нет?Да питам къде са Армата,Су57,супер-дупер крайцер Москва,танковите дивизии?Надежда всяка оставете,идва краят на 80 годишното фаши...ко управление на Русия!
459
24
 
10
 
! Отговори
С праздником,друзья! преди 1 година
Наистина как сте американофилите-русофоби, кръвното нещо?! ха ха!
458
16
 
5
 
! Отговори
Американофилетата, преди 1 година
как сте? :)
457
26
 
12
 
! Отговори
Айде айде! преди 1 година
По-догодина ще има паради руски образец във всички НАТО столици! В чест на новата победа срещу западния нацизъм!
456
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догодина парад в Москва няма да има. Ще има панихида за загиналите във ВСВ, защото Русия ще се управлява от проамериканско правителство. Така и така руснака винаги е живял в робство и много бързо ще свикне с новите си господари.
455
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Явно се пропусналСъмнително, за тази година е насрочено най-голямото учение досега. 22 от 32-те страни членки. Пак не са всички. И то с 200 самолета, 100 от които американски и 10 000 войника. Руснаците сами разгръщаха над 100 000 войника на учение.
454
6
 
5
 
! Отговори
снощи преди 1 година
уркаинците така са 'свалили' всички руски ракети - че днес нищо не пречи на парада в Москва :)
453
25
 
8
 
! Отговори
до 485 от славянин преди 1 година
окрайна винаги е била руска територия и такава ще си остане!
452
16
 
5
 
! Отговори
до 485 от славянин преди 1 година
Че кога Новорусия е била ''чужда'' територия на Русия!? Аз пък се чудя какво правят гвдарите на ''своя'' територия на 10 хиляди километра от своите граници!?