Русия обвини Украйна в план да използва "мръсна бомба"

Тя ще бъде поставена на теротироията на Русия
6 юни 2023 11:45, Нели Христова
85
Русия обвини Украйна в план да използва "мръсна бомба"
Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване на Украйна планира терористични атаки в РФ, включително с използване на "мръсна бомба", съобщи за ТАСС Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия.

"Федералната служба за сигурност получи допълнителни данни за участието на специалните служби на Украйна в планирането и подготовката на актове на международен тероризъм", се казва в съобщението. В него се уточнява, че Главното управление за разузнаване (ГУР) на МО на Украйна планира да извърши терористичен акт на територията на Русия с използването на "мръсна бомба".

Началникът на ГУР Кирил Буданов е разпоредил да бъде създадена трета служба, в чийто състав е включена лекомоторна авиация за снабдяване на диверсионно-разузнавателните групи на територията на Русия със средства за поразяване, както и за нанасяне на удари срещу енергийната инфраструктура, твърди руската страна.

По информация на ФСБ, координацията по използването на лекомоторната авиация е възложена на войскова част № 3449 с условното име "Легион", влизаща в състава на ГУР на украинското военно министерство.

"Разработен е план за доставяне и залагане на т.нар. мръсни бомби, оборудвани с таймери за забавяне, които да се взривят едновременно и да направят местността негодна за живеене“, съобщават от пресцентъра.

По информация на ФСБ, от началото на 2023 г. това подразделение на ГУР е планирало и извършило пет бойни полета на руска територия, по време на които е нанесло щети на енергийни съоръжения в руските региони, граничещи с Украйна".

"В резултат на проведените специални операции са задържани двама пилоти, които са дали показания за извършени и планирани от ГУР терористични атаки", съобщи ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Вие усещате ли на къде вървят вече нещата? Европа ще пламне" --- Усещаме, че Д/Г ще ни направят фронтова зона.
41
6
 
9
 
! Отговори
Андрей Харизанов преди 11 месеца
Отново ни пускат мръснишката руска фашистка пропаганда,но е въпрос има ли все още кой да им вярва на тия изпечени лъжци ?!Агресорът каквато си е надробил - да си го сър ба сега !!! Агресорът каквото е надробил да си го сърба сега ! Да би мирно седяло - не би чудо видяло !!!
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна има право да използва всички средства срещу агресора Това е все едно по време на 2 свет . война , Хитлер да се оплаква че '' руснаците искат да използват някакво мръсно оръжие за да не можем да превземем Москва ...''
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Евгени Георгиев ти гледай да не стане при теб - и поляците се радваха ама радиоактивния облак от взривените муниции с обеднен уран отиде при тях.
38
12
 
7
 
! Отговори
А бе преди 11 месеца
Вие усещате ли на къде вървят вече нещата ?Европа ще пламне!Зад океана ще си живеят живота,потривайки доволно ръцеПланът им проработиА вие тук се джавкате-русофили,русофоби,то няма да има значение!!!
37
6
 
5
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 11 месеца
Супер. Чакаме да стане.
36
5
 
11
 
! Отговори
путлер преди 11 месеца
Терористи обвиняват жервтви?
35
6
 
13
 
! Отговори
Хари С. Труман преди 11 месеца
Утрин свежа и прохладна... Но... ракета нейде падна... Ха кажете ми деца - Где се изпари Москва.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До анонимен *** - а теб тази смърт, независимо на кого е, КАКВО ТЕ ТОПЛИ - повиши ти доходите, намали инфлацията в БГ или нещо друго добро ?
33
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българският чичак и пенсионер русофил е главната причина България да е на дъното в ЕС. Румънците дръпнаха много, за Унгария, Полша и Чехия да не говорим, но там няма промити, неуки гащници, за които цялото съществувана се свежда до две неща - да са роби на СССР/Русия, и да се наливат с евтин алкохол.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
принципно си го заслужавате, но никога няма да го направят...
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом Русия обвинява някого че ще направи нещо значи тя се готви да го направи и да обвини противната страна.
30
6
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 11 месеца
Споко бе!Войната си върви чудесно:):):)От година и половина из бойните полета в Украйна всекиден измират между 200 и 300 руснаци,а само в Бахмут около30К руски трупа.Е как да не е доволен човек:):):)
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не се страхувайте булгерианс! Служебното правителство е известено и ви е закупило своевременно безплатни йодни таблетки от американските резерви! :))
28
8
 
3
 
! Отговори
Сblok преди 11 месеца
*** бомба.Обявете и най после война на тая Укр.Дайте и една семица срок всички цивилни да я напуснат,след което я заравнете с земята.
27
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
то това е ясно,украинските фашисти и терористи само това могат-тероризъм и убийства,и лъжи и кражби и проституиране
26
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 25 - ако започне ядрена война САЩ и ЕС ще бъдат унищожени коренно буквално за часове. Хиперзвукът решава всичко.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
до Анонимен - вече и на запада свършват парите, за последната година обедняха с около 10%, е богати са още, пак се живее, но ако всяка година спадат с 10%, а скоро няма да е само 10%, до няколко години са свършени.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е те тази щуртия да направят и малката ушанката веднага ще заравни Киев със земята.
23
7
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 11 месеца
Когато змията Украйна умира,хапе най лошо.