Русия обвини Украйна в план да използва "мръсна бомба"

Тя ще бъде поставена на теротироията на Русия
6 юни 2023 11:45, Нели Христова
85
Русия обвини Украйна в план да използва "мръсна бомба"
Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване на Украйна планира терористични атаки в РФ, включително с използване на "мръсна бомба", съобщи за ТАСС Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия.

"Федералната служба за сигурност получи допълнителни данни за участието на специалните служби на Украйна в планирането и подготовката на актове на международен тероризъм", се казва в съобщението. В него се уточнява, че Главното управление за разузнаване (ГУР) на МО на Украйна планира да извърши терористичен акт на територията на Русия с използването на "мръсна бомба".

Началникът на ГУР Кирил Буданов е разпоредил да бъде създадена трета служба, в чийто състав е включена лекомоторна авиация за снабдяване на диверсионно-разузнавателните групи на територията на Русия със средства за поразяване, както и за нанасяне на удари срещу енергийната инфраструктура, твърди руската страна.

По информация на ФСБ, координацията по използването на лекомоторната авиация е възложена на войскова част № 3449 с условното име "Легион", влизаща в състава на ГУР на украинското военно министерство.

"Разработен е план за доставяне и залагане на т.нар. мръсни бомби, оборудвани с таймери за забавяне, които да се взривят едновременно и да направят местността негодна за живеене“, съобщават от пресцентъра.

По информация на ФСБ, от началото на 2023 г. това подразделение на ГУР е планирало и извършило пет бойни полета на руска територия, по време на които е нанесло щети на енергийни съоръжения в руските региони, граничещи с Украйна".

"В резултат на проведените специални операции са задържани двама пилоти, които са дали показания за извършени и планирани от ГУР терористични атаки", съобщи ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Коло е смешно украинците,които са най-бедните в цяла Европа да обясняват,каква била Русия,а да запада имал пари.Ами има си ги,ама това не са пари на Украйна и някой трябва да го разбере веднъж завинаги.
21
8
 
16
 
! Отговори
до 25 преди 11 месеца
Нещо си в грешка. Ако започне ядрена война, НАТО има само 1 цел- голташка Русия. А голташка Русия има хиляди цели и окрадени пари за несъществуващи Сармати и няколко балистични ракети с глави от 48ма големия снЕг.
20
4
 
16
 
! Отговори
do 23 преди 11 месеца
Забавното в случая е, че за русофилите (разбирай наистина бедняк неграмотен до бедняк неграмотен), независимите медии са руските. В които няма и грам истина. Най-последният резил- как Пейтриът бил унищожен. Милите сами си качиха как Пейтриът сваля Кинжали, ама от Кремъл им казали обратното. Изтриха видеото, разбира се с подвити опашки след милиони подигравки.
19
9
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 11 месеца
Човече , ти нали знаеш ,че ако започне ядрена война с Европа и по-голямата част от цивилизования свят е свършено ? Ти , и всички твой познати и приятели също няма да сте сред живите , тогава ми е интересно дали ще се радваш на разпада на нечия си федерация ? Много ми е интересно , при такова стечение на обстоятелствата дали ще са ти толко големи топките ,че да пишеш врели-некипели из сайтовете .
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Швеция в случае вступления в НАТО не видит необходимости размещать на своей территории ядерное оружие в рамках "совместных ядерных миссий", которые осуществляет альянс. Шведский министр обороны Пол Юнсон
17
16
 
8
 
! Отговори
Ама вие преди 11 месеца
сте много запознати , смеете се на Макетата ,че нямали интернет да си проверят историята ама и вие като тях . Доказано е ,че на територията на Украйна е имало БИО лаборатории и военни сформировки и бази на САЩ . Има подписан договор за прекратяване на експанзията на НАТО , само дето от тоя договор до момента не една или две държави са станали членки . Интересно , щом сте такива демократи и либералисти , защо не влезете и не прочетете това -онова от независими медии ?
16
4
 
5
 
! Отговори
За змията да поясня преди 11 месеца
Не е вярно, че " Змията е най-отровна малко преди да умре". Змията хапе дори с отрязана глава няколко дни по-късно. Също силата на отровата на змията зависи от няколко фактора като- Сушево време когато е жадна отровата се сгъстява, храни които консумира, няма еднакви отрови при един вид змия, всичките са различни по състав. Змията не напада първа, обикновенно се защитава когато няма изход. Ако подходиш разумно и знаеш какво правиш змията, няма да те ухапе. Тя обикновено имитира твоето поведение
15
2
 
13
 
! Отговори
Блицкриг преди 11 месеца
На 18 август 1941г по заповед на др. Сталин е взривена стената на Днепърската ВЕЦ, с цел неизползването и от Райха. Загиват 80хил. цивилни украинци. Германците възстановяват централата и от юни 1942г заработва отново
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може би ако се изнесете от Украйна , рискът от подобно нещо ще изчезне ???
13
2
 
10
 
! Отговори
МО на РФ преди 11 месеца
Ние използваме само чисти бомби, от перални!
12
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истината е,че Украйна губи войната,а това означава и загуба на изборите догодина в САЩ заради украйнската авантщра на Байдън и демократическата партия .Затова на щатите и киевския режим им остана само това тотална ескалалация на военните действия и да бъде провокирана Русия да нанесе ядрен удар което ще доведе до война в цяла Европа .
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украта Зиленски трябва да бъде третиран като Садам.
10
2
 
6
 
! Отговори
ФСБ преди 11 месеца
ГУР на МУР, на МО подготвя летящо килимче, на което Зеленски, преоблечен, като Аладин, да прелети над Кремъл! И да ръси новичок!
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
хахххх, взривяват язовир заплашвайки хиляди цивилни...същия ден обвиняват Украйна в някакви глупости за мръсни бомби.....Зомбоящници, сър!
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"межуднароден тероризъм" ? Аз не мисля така, щом е насочен само срещу Рашистан нито е международен, нито е тероризъм
7
8
 
13
 
! Отговори
Евроатлантик преди 11 месеца
Англичаните на сутрешният чай със Сумак, се подхилкват и кефят как Руснаците се избиват с Руснаци. Мед им капе на душите. Все едно да насъскаш Австралия срещу Острова да се бият и ти отстрани само мръсни бомби да снабдяваш. Егати кефа.
6
8
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 месеца
Е затова си хвърлете една атомна бомба в задния си двор и си ги обезлюдете Вие тези региони и после кажете на населението на москва че няма проблеми че дъжда е розов:) А пък Американи ще дадат на Урките една специална пратка, за да Ви отговорят реципрочно:) Както правят и сега:)
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво стана с биокомарите и биопатките?
4
22
 
25
 
! Отговори
OZZY преди 11 месеца
Укрите обстрелват стената на Каховка от месеци насам,ама сега я довършиха с надеждата да залеят окопите на руснаците,които са на ниския бряг!По-лъжещи хора от укрите просто няма!
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е, тогава вече, атома ще дематериализира Киев, ама нищо чудно краварите, да дадат зелета светлина на хохлите, те са си далеко, а хохлите про3ти