Москва събира войска в Запорожка област и край Бахмут

Според кмета на Мелитопол Иван Фьодоров, войските се придвижват от Каховка и Нова Каховка
19 юни 2023 22:25, Йоана Цонева
69
Москва събира войска в Запорожка област и край Бахмут
Снимка: БГНЕС

Според украински и британски официални източници Русия изглежда премества персонал и тежко въоръжение от други части на Украйна във военната зона в Запорожие, съобщава Руската служба на "Би Би Си."

Според кмета на Мелитопол Иван Фьодоров, войските се придвижват от Каховка и Нова Каховка през Мелитопол към фронтовата линия в Запорожие.

Още по темата
В актуализацията си от понеделник Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщава също, че през последните 10 дни Русия е започнала предислоциране на части от Днепърската група войски от източния бряг на Днепър, за да укрепи направленията на Запорожие и Бахмут.

Според британските военни потенциално става въпрос за движението на няколко хиляди войници от 49-та армия (включително нейната 34-та отделна мотострелкова бригада, както и подразделения на Въздушно-десантни войски (ВДВ) и морската пехота), тъй като Русия очевидно е решила, че след пробива на язовир Каховка и последвалото наводнение, пресичането на Днепър от украинските войски вече е малко вероятно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще обясня кой беше идеологът и създателят на такава пропагандна технология. В това украинските пропагандисти, както и във всичко, са благодарни ученици на д-р Гьобелс. За първи път украинците бяха подкарани на пропагандно погребение, за да поздравят окупантите на Киев, които дотогава са убили стотици хиляди киевчани, на погребението на германските "освободители", загинали от съветските бомби през 1943 г., организирано от немците в Киев, обличайки ги в бродирани със свастики ризи за убедителна пропаганда.
33
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Пропагандно погребение на нацистките наказатели, организирано от окупаторите в Киев през 1943 г. Спомняте ли си как преди време пропагандистите на киевския режим редовно публикуваха снимки и видеоклипове на благодарни хора, коленичили в градове и села пред кортежи с ковчези на герои от АТО, убити по време на "освободителните" операции в Донбас.
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Латвия ще започнат да строят натовски полигон, отнемайки частните земи на латвийците. Правителството гласува да изземе имоти от 2000 граждани в полза на изграждането на военния полигон "Селия". Министерството на отбраната на Латвия ще може да започне строителство без съгласието на собствениците на земята, "отчуждена за обществени нужди". Полигонът ще бъде изграден на територията на районите Айзкраукле и Йекабпилс. На жителите се обещава уж "полза под формата на подобрена инфраструктура". Но правителството мълчи къде ще бъдат заселени хората, останали без земя.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
New York Times: Западът не достави част от обещаните оръжия на Украйна, а доставеното се оказва негодно. От февруари 2022 г. до края на 2023 г. Киев преведе над 800 милиона долара на компании доставчици за договори, които се оказаха напълно или частично неизпълнени, пише вестникът. Освен това някои "съюзници" предоставиха оръжия, което в най-добрия случай се нуждае от основен ремонт. Общо, според изданието, 30% от оръжията на Украйна са за ремонт.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Май ще има руска контраофанзива съвсем скоро.В ход е голяма игра.Това ще се последният пирон в ковчега на бандеровците" ----------------------------------------------- Надяваме се. В ход е голяма игра, но началото на движението на руските войски на запад, ще зависи от резултата от укро-контраофанзивата. Ненапразно началниците на Зе-клоуна спряха провалилата се контраофанзива.
29
3
 
8
 
! Отговори
До тридневните преди 10 месеца
пр0сти кравари - ВВ на среща с африканските лидери в Петербург показа подписан проект на договор за примирие между РФ и Украйна през март м.г. в Истанбул, след което танковете на РФ се изтеглят от пътя към Киев ...
28
0
 
6
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
На снимката е украински войник и него едва ли Москва го премества.
27
8
 
11
 
! Отговори
От Източния фронт преди 10 месеца
Украинските фашисти вече са загубили над 800 западни бронирани бойни машини, доставени от НАТО и платени от европейските и от американските данъкоплатци. Последната жертва е Oshkosh M-ATV има клипче в интернет как $470,000 се превръщат в пепел за няколко секунди, ПОЛОВИН МИЛИОН ДОЛАРА от парите на данъкоплатците, затова е тази дива и неконтролирана инфлация и масово обедняване в Европа!!!
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен кои са тия 40-60 единици бронирана техника че ми стана интересно? руските пропаганди въртят един и същ леопард от 200 ъгъла заснет, дай некоя снимка на другата техника. Или си сънувал само?
25
8
 
4
 
! Отговори
HIMARS преди 10 месеца
Подаръци ще има за всички от сърце.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бахмут да не го взеха пак юридически, а после част от него да са я дали фактически?
23
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 22, Прав си. Укранците от началото на контраофанзивата за превзели 5 села. Но на всяко превзето губят по 200-300 човека и 40-60 единици бронирана техника. Така до 3 месеца няма да имат нито хора нито танкове и БТРи. Преговори трябват, а не руски и украински офанзиви, контраофанзиви и реконтраофанзиви.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия няма оръжия от миналия Март.....
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам за "украинските и британските официални източници", но руските казват, че заради взривяването на язовира, минните полета по поречието на Днепър са унищожени и затова очакват украинското контранастъпление да продължи точно в запорожка област, щурмувайки реката. Но щом британските източници казват...
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Незнам кой го каза това че руснаците правят мобилна отбрана.Няма такова нещо.По скоро копират отбраната при Курската дъга 1943 година.Четири линии отбрана и пълно изтощаване на атакуващата страна.Ама нещо укрите се усетиха и спряха настъплението.
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май ще има руска контраофанзива съвсем скоро.В ход е голяма игра.Това ще се последният пирон в ковчега на бандеровците.
18
10
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 10 месеца
Самият върховен вожд Путангутан каза, че украинската армия претърпяла "катастрофални загуби" по време на контраоперацията, и украинските загуби са 10:1 спрямо руските. А защо продължават да напредват и всеки ден да освобождават нови населени места - немаше коментарче.
17
10
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 10 месеца
Руснаците винаги са имали грамотно командване и смели бойци. Така че укрите немат никъф шанс. Толкова жива сила губят всеки ден че не е истина. С тия темпове няма да остане пушечно месо.
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Контрнаступу умре в зародиш. Запартък.
15
20
 
12
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Украинците още не са започнали контраофанзивата. Това е само разузнаване чрез бой (по ушанките), нещо непонятно за генералите с азиатски сурати. *** вече пълнят памперсите, защото не знаят откъде ще им дойде.