Киев: Русия е изгубила близо 250 000 военнослужещи

590 руски военни са загинали през последното денонощие
27 юли 2023 13:30, Елка Василева
167
Киев: Русия е изгубила близо 250 000 военнослужещи
Снимка: архив, БГНЕС

Русия вече е изгубила около 244 270 военнослужещи в Украйна, като 590 руски военни са загинали през последното денонощие. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във "Фейсбук", предаде Укринформ.

Още по темата
От 24 февруари 2022 г. до днес общите бойни загуби на Русия включват и 4186 танка (+9 за последното денонощие), 8147 бронирани бойни машини (+11), 4745 артилерийски системи (+18), 698 реактивни системи за залпов огън, 457 системи за противовъздушна отбрана, 315 самолета, 311 хеликоптера, 7 229 моторни превозни средства и цистерни за гориво (+18), 18 военни кораба, 3996 безпилотни летателни апарата (+3), 708 единици специална техника. Свалени са общо 1347 вражески крилати ракети (+40), допълват украинските военни.
(БТА, Любомир Мартинов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възможно е и да са над 300 хиляди, все пак Украйна воюва срещу необразовани мужици.
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някакъв си генерал Глен казал /дал ултиматум/, че 1) РФ трябва да предостави отчет за броя на "Сармат" и "Посейдон" в своя арсенал и 2) РФ трябвало да предостави на колективния запад /Пиндостан/ образци от тези свои супер оръжия. Руснаците веднага отговориха, че могат да изпратят "Сармат" на собствен ход. Щял да стигне до Вашингтон за 10 минути.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пачему Разия не е превзела и одно деревне ат година и два месеца, если магу така да съ изразится?
54
2
 
2
 
! Отговори
Лъжеш преди 9 месеца
До До 47Лъжеш! Като комунист лъжеш!
53
4
 
1
 
! Отговори
Ще молите за Сармат преди 9 месеца
Ще целувате! Ще целувате краката на ВОВА и ще молите да ви пусне Сармата и да ви отърве. Но ВОВА няма да ви изключи от щепсела толкова бързо и безболезнено.
52
3
 
4
 
! Отговори
Братушките ги мачкат преди 9 месеца
Вчера изгледах едно 11 минутно видео как Укропите атакуват пълна трагедия. Руснаците здраво са се подготвили и няма вариант Укрите да имат прогрес. Вчера атакуващите с 6 Брадлита и около рота попаднаха в минно поле 4 Брадлита излязоха извън строя от мини и артилерия а войниците се бореха за живота си без крайници кой без крак, ръка, ранен 11 минути снимано с дрон пълна трагедия видя се един войник който скочи от Брадлито да помага на 5 ранени войника сам попадна на мина и му разскъса крака.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова техника е загубена през ВСВ бе!
50
4
 
2
 
! Отговори
Лъжата ти не спира преди 9 месеца
До Унижението е тепърва17 годишни рускини са агитирани, а някои дори принуждавани да стават доброволки в Русия! След мужиците, явно са свършили и затворниците.... 250 000 - само цифра, за ботоксовия и кликата им човекът не значи нищо! Друг ще го смени и толкоз! А рускинЧетата - ще има ганг-банг...
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киев да се сърди на себе си. Ако Порошенско, а след това Зеленски не се бяха подвели по САЩ и бяха спазвали минските споразумения, щяха да си запазят територията. Може би без Крим. Зеленски го избраха, защото обеща да спре терора в Донбас, да не избива рускоговорящи и да могат да говорят навсякъде на руски. Избраха го и след това не изпълни нищо от обещаното. Който се е подвел по САЩ до добро не е стигнал.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези украинци не могат да си го набият в главата, че Русия има ресурс да ги смачка със или без западните доставки на оръжия! Зелката да сяда на масата за преговори и да спре да се излага и да си избива народа! За какъв ч-е-п са му териториите с рускоезично население, които не искат да са част от Украйна?
47
2
 
6
 
! Отговори
изгубила - намерила преди 9 месеца
"Русия е изгубила близо 250 000 военнослужещи" - и после ги е намерила по Украинската граница на специална операция! :):) ха ха ха ха ха!
46
3
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 9 месеца
Точно така е!! В Киев и още два региона е обявена пълна мобилизация. Прибират ги от кафенета, от автобуси откъдето намерят. Това са региони с преобладаващо Укроговорящо население. Докато хвърляха на фронта като пушечно месо рускоговорящи, Българскоговорящи, Унгарскоговорящи украинци, някак си вървеше. Ама сега като опря до техните деца да ходят на фронта, Укрите взеха малко да се дърпат. И като нищо ще си сложат подписа на договора да се приключи. За ужас на ФАЩ!
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пригожин е при Путин в Санкт Петербург на срещата с африканските лидери. Вашингтон е в шок чудейки се какво ли са замислили хахах
44
1
 
3
 
! Отговори
Борелчо разтревожен преди 9 месеца
Борелчо напоследък е притеснен и даже леко се е изпуснал! И в красивата европейска градина понамирисва леко. Но няма страшно, все още си е красива градината. И дори гори красиво. А Борелчо да не се меси и да коментира Русия. Да си продължава с алкохолизма и да остави дипломацията на хора които разбират какво правят. Разбира се за лунатици-лаици като него в ЕС работа винаги ще се намери. Синекурни позицийки бол!
43
1
 
7
 
! Отговори
Неадекватни преди 9 месеца
Някой пак е прекалил с белото. Видения има. Ха-ха-ха.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за месец юли Русия е загубила 110 Ланцета в Украйна. Демилитаризацита на НАТО продължава с пълна сила.
41
3
 
5
 
! Отговори
Ще пищите преди 9 месеца
Евроатлантичета! Ще пищите по въжетата! А след това душите ви ще пищят по пътя към преизподнята. Там където принадлежат всички нац-исти, Ба-н-дер-овци и разни други сатанисти.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако е така с кого воюва Укронацистката sган ? Русия влезе със 155К групировка и направи само една мобилизация и все още не е вкарала всички мобилизанти. Киевския режим вече прави 11 вълна мобилизазия която е всеобща обхваща всички навършили 17 до 67 години включитилно жени карали някакво военно обучение. Дори и да е така значи жертвите на Укропите надвишава 1300 000 самите американци казват, че жертвите са 1/5 дори военните специалисти казват, че са към 1/8 на 1 Руснак 8 украинеца се пада.