Кремъл: Действията ни в Украйна целят прекратяване на войната

Русия реши да подкрепи хората, които се борят за своята култура и език
Обновена: 23 авг 2023 18:46 | 23 авг 2023 18:26, Йоана Цонева
125
Кремъл: Действията ни в Украйна целят прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви пред участниците в срещата на върха на държавите от БРИКС, че Русия иска да сложи край на войната, разпалена, според него, от Запада и сателитите му в Украйна, предаде Ройтерс.

Той повтори наратива на Кремъл, че войната е била принудителен отговор на действията на Киев и Запада. Агенцията отбелязва, че Путин е използвал срещата на върха на БРИКС, за да оправдае войната на Русия в Украйна и да изкаже похвала за групата, че се явява като противовес на глобалната доминираща роля на САЩ.

"Благодарни сме на колегите ни от БРИКС, които вземат активно участие в опитите да се уреди тази ситуация и да се стигне до справедливо урегулиране с мирни средства", каза руският президент.

"Русия реши да подкрепи хората, които се борят за своята култура, за своите традиции, за своя език, за своето бъдеще. Действията ни в Украйна са продиктувани само от едно - да сложим край на тази война, която бе разпалена от Запада и сателитите му в Украйна срещу хората, живеещи в Донбас", добави Путин.

По думите му именно стремежът на редица западни страни да съхранят доминиращото си положение в света "доведе до тежката криза в Украйна". Руският президент напомни, че "отначало с помощта на западните страни бе извършен антиконституционен държавен преврат в тази страна, а след това срещу онези хора, които не бяха съгласни с този държавен преврат, бе разпалена война", пише БТА.

"Война жестока, война за изтребление - в продължение на осем години", подчерта Путин.

Москва ще използва председателството на Русия на БРИКС през следващата година, за да засили ролята на групата в света и през октомври 2024 г. ще бъде домакин на нейна среща на върха в руския крад Казан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 2: Знаеш ли къде се намират Ветнам, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Югославия? А да си чувал за Хирошима и Нагасаки? Нещо говорят ли ти тизи места?
47
1
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 8 месеца
Въпреки Цензурата сме Добре осведонмни какво иска Путин и какво става в Русия. Медиите се Грижат за това. А Цензурата ражда Съпротива на Лъжата. Винаги е така.
46
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
В ЧУЖДА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ БОРИШ НИТО ЗА КУЛТУРА НИТО ЗА ЕЗИК! ВСЕ ЕДНО В ГЕРМАНИЯ ДА ИСКАТ НОВИНИ НА ТУРСКИ ЕЗИК ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И ТУРСКИЯ ДА Е ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК Е НЯМА ДА СТАНЕ! ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е АГРЕСОР И ТОЙ И ДВОЙНИКА МУ ЩЕ БЪДАТ ОБЕСЕНИ ОТ ТРИБУНАЛА В ХАГА АКО НЕ И ПО-РАНО!
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин в контекста на казаното: Такава борба за мир водим в Украйна, че камък върху камък не оставихме!Такива са очевидно разбиранията на Путин за действията на Русия за прекратяване на войната.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте първо осигурете бензин на гражданите и дизел на селяните!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Кулевеа. Тука ше си седим да те дразним . Ти ше каеш кой къде да ходи ? Кой си ти бе въпреки че си се нарекъл с женско име плиткоумецо ?елементарни сте бе.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 58. Твоя нос ще бъде закачен на синджир и ще ти свирят на гъдулка както вървят нещата у нас. Но ти "воювай" срещу руснаците драскайки безмозъчни глупости докато заревеш като панаирджиска мечка.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Точно обратното. Преместили са фронта там с около 15 километра на запад а нашичките реват че Москва вече е превзета. Затова днеска се изприщиха и драскат глупост след глупост.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С ракети по жилищни блокове и хамбари???
39
3
 
7
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 8 месеца
Докато САЩ считат, че печелят от войната в Украйна, тя ще продължава. Засега САЩ печелят. Милиардите долари, които правителството дава на Украйна всъщност ги получават фирми от оръжейният бизнес на САЩ. Все още има съюзници на САЩ, които подаряват оръжие, но това няма да продължи дълго. Кой губи? Данъкоплатците в САЩ, защото парите се харчат за оръжие, а не за социални програми, и народът на Украйна, който всеки ден дава загинали на бойното поле.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Минчев. Ъъъ верно ли...и ти беше там да гледаш как насилствено им връчват руски паспорти ? Не стаа с писане на глупости бе...
37
6
 
6
 
! Отговори
Минчев преди 8 месеца
Нищо подобно - този си е отначало до край АГРЕСОР и не може да му се вярва ! На кои хора ще помага ?! На тия .на които насилствено бяха раздадени руски паспорти след ане ксията и са задължени да се пишат като руснаци ?! Позор за руските агресори и фашисти !Слава на Украйна !!!
36
3
 
4
 
! Отговори
Точно обратното преди 8 месеца
До Анонимен 47: Какво обръщат украинците? Трепят ги като мухи, а дори до първата отбранителна линия на руската армия не могат да стигнат. А на север руската армия. напредва към Купянск.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Дедо по 2 пъти/ден. Не стаа с писане на глупости бе...
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 47, Къде са я обърнаи ? С писане на фантазии не стаа бе...
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Спрете да..." пишете глупости безмозъчни кравари и козари на заплата. Какъв комунизъм бълнувате. Русия скъса с комунизма но точмо за украйна може би се отнася защото там хората живеят в заблуда. Зеленски ги нахъсва всяка нощ и те му вярват на речите също като в комунизма. Те са манипулирани жестоко !
32
6
 
6
 
! Отговори
Дедо по 2 пъти/ден преди 8 месеца
Вовата вече дава назаден по няколко пъти на ден. Краката му се клатят, дронове всеки ден в Москва. Дядо, защо не помисли преди да влизаш? Сега не ти ще решаваш кога да свърши. Това трябва да ти е ясно. Стягай се, защото си в ръцете на милостта на САЩ. Дотам я докара. Ако някой ти прости ще са те, не народа ти. И ще го направят, защото си смешен и за тях е добре да си стоиш с наакания памперс още някоя годинка.
31
3
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 8 месеца
До Анонимен 40: Имаха късмет индийците. Няколко полета бяха неуспешни преди това. Имаше и израелски, имаше и китайски.
30
5
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Путин е голям държавник, с каквото се е заел, никога не се е провалял. Нито в Кавказ, нито в Грузия, нито в Сирия. Колкото по-рано Киев започне преговори за мир толкова по-малко ще загуби украинският народ.
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия се е подготвяла за тази война от 30г. Историята показва, че Запада излъга Горбачов, че НАТО няма да се разширява за изток. Егон Кренц и Михаил Горбачов се срещат дни преди рухването на Берлинската стена. Горбачов се хваща на обещанията и изтегля от ГДР над 300000 съветски войници. Но целта е била да бутнат стената и да започне разширяването на НАТО на изток. След тази лъжа се случва лъжата с Минските споразумения. Но този път Путин не се хваща на куката на Запада.