НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи

Русия не се готви за мир, а за продължаване на войната
16 ное 2023 22:24, Стела Стоянова
256
НАТО: Обстановката в Украйна е трудна, но Путин губи
Снимка БГНЕС, архив

Обстановката на бойното поле в Украйна е много трудна и това е причина за увеличаване на помощта за украинската страна, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция в централата на алианса в Брюксел.

В интерес на националната сигурност на всички държави от пакта е да продължат помощта за Украйна, както беше решено на срещата на върха на алианса във Вилнюс по-рано тази година. Това важи и за САЩ. Уверен съм, че САЩ ще продължат подкрепата, добави той.

Русия не се подготвя за мир, а за продължаване на войната. Наблюдаваме нападателни действия край Авдеевка. Това, че обстановката на бойното поле е по-трудна от очакваното, не означава да се намали помощта, напротив. Не можем да позволим на руския президент Владимир Путин да спечели, допълни генералният секретар.

Украинците постигнаха големи завоевания досега, успяха да изтласкат руските сили на север, на юг и на изток, освободиха половината от завзетите земи. Това е голяма победа за Украйна, руските нашественици понесоха тежки поражения. Русия загуби много, Украйна е стратегически провал за Путин, каза Столтенберг, цитиран от БТА.

Путин нахлу в Украйна с надеждата за по-малко НАТО, а получи обратното. Той напълно подцени решимостта на украинския народ да защити своята свобода, както и силата и единството в подкрепата на НАТО, посочи Столтенберг.

Генералният секретар изрази задоволство, че външната комисия на турския парламент ще разгледа въпроса с ратификацията на членството на Швеция в алианса. Очакваме много скоро Швеция да се присъедини, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
31
 
14
 
! Отговори
Русенска комуна преди 5 месеца
Русия, тая стара развратница, скоро ще яде юмруците и ще се кротне за дълго време.
100
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И тая кафява мумия се е нахъсала за още много кръв.
99
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей га путин в полуръст, ше го познаеш отведнъж. Тъжен поглед у краката, леко блъснат у главата, с ужас чека си съдбата. Той живее под земята, в дълбок бункер между два свята, цял ден крачи с двата крака от вратата до стената, две напред, две назад , после пак, и пак, и пак. Може би е най добре ампулата да изяде, че тъй много са изложи, а горе чека го Пригожин!
98
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Внукът на генерал де Гол - Пиер де Гол заяви: "Мисля, че НАТО загуби в този конфликт, защото нито НАТО, нито Западът вече нямат възможност да продължат войната",Пиер дьо Гол изрази мнение, че"американците скоро ще отстранят президента на Украйна Владимир Зеленски, когато вече не се нуждаят от него". Внукът на Дьо Гол също смята, че френското правителство е заело погрешна позиция по украинския конфликт, като се е хванало в капан, но може и трябва да промени позицията си. "Трябва да спрем тази трагедия", заключи Пиер дьо Гол.
97
15
 
23
 
! Отговори
иванова преди 5 месеца
добър ден сватя! две години бяха необходими, за да се проумее, че спяща мечка не се буди! за кой ли път....
96
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само наблюдавайте, как след 8 ч. тук ще останат да напинят само дъpти дивaнни русофeлaци, да се подкрепят един друг!
95
17
 
38
 
! Отговори
в смисъл? преди 5 месеца
Е, Путин трябва да губи, поне в богатото ви въображение. Толкова усилия хвърлихте, толкова бурно ръкопляскахте на крака на Зеленски, че ако не вземе да загуби, пълен западен провал. Но за съжаление Путин не губи. Ех мечтииии, мечтииии....
94
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украина е американския заден двор и не искат да се разделят с него ама по документи е руски двор.Там не говорят на скапсния англииски а на руски.
93
23
 
39
 
! Отговори
загубил, ама преди 5 месеца
войната се води на украинска територия, така, че столтенберг е объркал хапчетата.
92
16
 
0
 
! Отговори
До Щерю преди 5 месеца
Браво на твоя коментар!!!
91
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Именно. Колективният запад е влязъл в ролята на средновековен шаман и ръси заклинания наляво и надясно.
90
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин не губи нищо вече... От 26 октомври е във фризера русофили...
89
26
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига заклинания... Украйна даде фира. Хахаха
88
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин 1 вече са го напълнили със слама, намазали, и го проветряват!
87
16
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
"русия трябвало да загуби" - ама путин мисли ли тъй! ще загуби...на кукуво лято!
86
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 102 Ти ли бе русофилска лисицо нямаш представа?
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
99, нямам представа на какви неща се радва русофилството. Посочвам факт и покруса от ниската експертиза на генералния секретар Йенс.
84
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин загроби Русия, както перуката уби българския футбол. Въпреки пълната некадърност на споменатите персони те продължават усилията си по ликвидацията на упраляваните от тях обекти.
83
8
 
27
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
абе, тоя съсел сънува ли, ненормален ли е, или сам се навива с глупости....вчера авдеевка падна, важен път за снабдяване на укрофашистите, руснаците газят по труповете на път за одеса---а тоя се самозалъгва!
82
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 98 Това отлагане на турския парламент явно е голяма победа за Русия. Вече русофилството се радва на такива дребни неща, а по-напред се вдъхновяваше от високи цели като Киев за 3 дни.